Uređivanje teksta unutar okvira za tekst

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Otvorili ste dokument, videli tekst unutar okvira i želite da ga uredite. Možda želite da promenite boju teksta ili veličinu fonta jer se ne uklapa u okvir.

Da biste promenili samo tekst, kliknite bilo gde unutar okvira i otkucajte, kopirajte ili nalepite, isecite ili prevucite i otpustite tekst.

Da biste promenili oblikovanje, na primer boju ili veličinu teksta, izaberite karticu Početak. U svim Office programima tu se nalaze komande za korišćenje ostave, menjanje fontova, isecanje i lepljenje, primenu podebljanog teksta ili kurziva, kao i primenu drugog oblikovanja.

Videćete još komandi, u zavisnosti od Microsoft Office programa koji koristite. Na primer, Word i PowerPoint imaju dodatne komande za pasuse u grupi Pasus, a Excel ima grupu komandi Poravnavanje. Većinu tih komandi možete koristiti za sadržaj okvira za tekst.

Ali budite pažljivi. Kao loš primer navodimo ovaj okvir za tekst u programu PowerPoint koji ima podebljan, podvučen plavi tekst, listu sa znakovima za nabrajanje i u kome je komanda „mala slova“ korišćena u čitavom tekstu.

Oblikovanje u okviru za tekst programa PowerPoint

Da biste promenili veličinu okvira za tekst, kliknite na ivicu okvira i prevucite ivicu ili ugao u bilo kom smeru. Promenom veličine, okvir se može prilagoditi tekstu, a ne obrnuto.

Evo primera. Drugi okvir za tekst je nešto širi i viši od okvira iznad njega, pa tako nema potrebe da se tekst prelama i izlazi izvan okvira.

Promena veličine okvira za tekst da bi se prilagodio sadržaju

Želite li da postignete još više sa okvirima za tekst? Saznajte više o dodavanju, kopiranju, i Brisanje okvira za tekst.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×