Uređivanje stranice pomoću HTML uređivača

Prilikom kreiranja Web stranice pomoću pregledača, želećete da dodate sadržaj koji je oblikovan. Na primer, možda želite da se određena fraza pojavi podebljana ili u kurzivu ili možda želite da dodate sadržaj koji je oblikovan kao tabela. Oblikovani sadržaj možete lako da dodate stranici pomoću funkcije HTML uređivač programa Microsoft Office SharePoint Server 2007. HTML uređivač možete da koristite za uređivanje sadržaja na svim stranicama za koje imate dozvole za doprinos.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Kreiranje stranice pomoću pregledača

Otvaranje HTML uređivača

Uređivanje sadržaja stranice pomoću HTML uređivača

Kreiranje stranice pomoću pregledača

 1. Na lokaciji gde želite da kreirate stranicu, u meniju Radnje na lokaciji Slika dugmeta kliknite na vezu Kreiraj stranicu.

 2. U polje Ime URL adrese upišite ime datoteke za stranicu. Ovo ime se prikazuje u vezama lokacije.

 3. U polju Naslov možete da prihvatite podrazumevani naslov, koji je isti kao Ime URL adrese, odnosno možete da upišete novi naslov za stranicu. Kod određenih rasporeda na stranicama, naslov se prikazuje u gornjem levom uglu stranice.

 4. U polje Opis upišite opcionalni opis sadržaja stranice. U nekim rasporedima na stranicama, opis se prikazuje na stranici.

 5. U odeljku Raspored na stranici odaberite raspored za stranicu koju želite da objavite. Raspored koji odaberete zavisi od tipa sadržaja koji želite da objavite ili od predloška koji dizajner lokacije želi da koristite.

  Napomena : HTML uređivač ne možete da koristite za kreiranje stranice za preusmeravanje, jer one nemaju tekstualni sadržaj.

 6. Kliknite na dugme Kreiraj. Stranica će se kreirati i otvoriti za uređivanje.

Vrh stranice

Otvaranje HTML uređivača

 1. Pronađite stranicu koju želite da uredite.

 2. U meniju Radnje na lokaciji Slika dugmeta kliknite na vezu Uredi stranicu.

  Napomena : Ovaj korak nije potreban ako želite da uredite stranicu koju ste upravo kreirali, zbog toga što je novokreirana stranica već otvorena za uređivanje.

 3. Pronađite odeljak stranice Sadržaj stranice. Negova lokacija zavisi od rasporeda na stranici koji ste vi ili osoba koja je kreirala stranicu izabrali prilikom kreiranja stranice.

 4. U odeljku Sadržaj stranice kliknite na vezu Uređivanje sadržaja. Prikazaće se traka sa alatkama HTML uređivača.

  Napomena : Neki rasporedi na stranicama sadrže kontrolu polja sadržaja stranice koja HTML uređivač prikazuje u dijalogu Web stranice, umesto u redu. Ako je ovo slučaj sa rasporedom na stranici koji je upotrebljen za kreiranje stranice koju uređujete, HTML uređivač će se otvoriti u novom prozoru kada kliknete na vezu Uređivanje sadržaja.

Vrh stranice

Uređivanje sadržaja stranice pomoću HTML uređivača

HTML uređivač je kompletan uređivač obogaćenog teksta koji ima režim za uređivanje izvornog HTML kôda. U režimu za uređivanje teksta možete da upišete i uređujete sadržaj stranice, kao i da da ga vidite kao da je prikazan na objavljenoj stranici. U režimu za uređivanje izvornog HTML kôda, možete da upišete i uređujete sadržaj stranice pomoću standardnog HTML kôda.

Režim za uređivanje teksta dozvoljava:

 • Izbor teksta ili HTML elemenata.

 • Primenu stilova i oblikovanja na izborima.

 • Umetanje HTML elemenata, kao što su tabele i liste.

 • Provera pravopisa sadržaja koji se uređuje.

 • Potraga za tekstom u sadržaju koji se uređuje.

 • Kopiranje i lepljenje oblikovanog teksta, sa opcijama lepljenja koje vam dozvoljavaju da oblikovanje nalepljenog teksta zadržite delimično ili potpuno.

 • Podešavanje mnogih svojstava HTML elemenata pomoću menija.

Režim za uređivanje izvornog HTML kôda dozvoljava:

 • Podešavanje atributa HTML elemenata pomoću direktnog uređivanja HTML kôda. Ovo pruža precizniju kontrolu nad sadržajem i dozvoljava promenu nekih aspekata sadržaja koje se ne mogu promeniti pomoću režima za uređivanje teksta.

 • Brzo premeštanje HTML elemenata unutar sadržaja pomoću isecanja i lepljenja. Pomoću miša i tastature možete lako da izaberete HTML elemente zato što možete da vidite HTML oznake.

Više informacija o korišćenju HTML uređivača potražite u članku Korišćenje HTML uređivača.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×