Uređivanje slika

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Picture Manager možete da koristite za korigovanje slika, poput popravljanja svetline, boje ili uklanjanja efekta crvenih očiju. Izaberite sve slike koje želite odjednom da ispravite da biste uštedeli vreme, a zatim kliknite na dugme „Automatski ispravi“ ili koristite neku od pojedinačnih alatki za uređivanje fotografija.

Da biste počeli sa uređivanjem slika, izaberite stavku Uređivanje slika. Pojavljuje se okno zadatka Uređivanje slika sa sledećim opcijama.

  • Automatsko ispravljanje    Ispravite boju i svetlinu. Izaberite stavku „Automatsko ispravljanje“ i postavite pokazivač na oblast koju treba ispraviti.

  • Svetlina i kontrast    Podesite razliku između svetlih i tamnih tonova. Ovu funkciju možete da koristite za ispravljanje slika koje izgledaju previše svetlo ili tamno.

  • Boja    Prilagodite nijanse i zasićenje. Možete da koristite ovu funkciju da biste ispravili slike sa boja koje su jednobojnog ili dosadnu.

  • Izrezivanje    Izrezivanje neželjenih delova slike. Možete da koristite ovu funkciju da biste ispravili slike koje sadrže elemente koji vam smetaju.

  • Rotiraj i preokreni    Rotirajte slike ili ih preokrenite oko ose slike. Ovu opciju možete da koristite da biste slike koje ste fotografisali postrance postavili u uspravan položaj.

  • Uklanjanje efekta crvenih očiju    Uklonite crvenu boju očiju, koja kod osoba na slici nastaje zbog blica fotoaparata. Ovu funkciju možete da koristite za uklanjanje efekta crvenih očiju sa svih mesta na kojima se pojavljuje.

  • Promeni veličinu    Promenite dimenzije slike. Ovu funkciju možete da koristite za uvećavanje slike radi štampanja ili njeno umanjenje radi slanja u e-porukama ili deljenja na Internetu.

  • Komprimovanje slika    Smanjite veličinu datoteke slike za različite formate.

Napomena : Izaberite karticu Uređivanje i izaberite stavku Opozovi radnju da biste opozvali sve promene napravljene pomoću alatki za uređivanje.

Napomena : Picture Manager ne možete da koristite da biste slike učinili prozirnim, da biste u njih dodali tekst ili da biste ih skenirali.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×