Uređivanje jednačina kreiran pomoću Microsoft Equation Editor

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Equation Editor 3.0 (EPCG) je nezavisnih proizvođača komponenta koja je uključena u više verzija sistema Office da biste pomogli korisnicima Dodavanje matematičke jednačine u dokumente. EPCG je izvukli iz proizvod, retroaktivno nazad u Office 2007, zbog bezbednosnih razloga. Moderna, ugrađeno Uređivač jednačina Office koristi Office matematika naznake jezik (OMML) u željenom formatu za jednačine u Office datotekama.

Trebalo bi da konvertujete bilo koji postojeći EPCG jednačine OMML format ako želite da ih uređujete.

Kako da konvertujem jednačinu?

Treba da uradite da biste pokrenuli konverzija samo da kliknite dvaput na vašoj jednačini, ili izaberite jednačina i pritisnite taster Enter. Kada to učinite trebalo bi da dobiti upit koji nudi da biste konvertovali sledeću jednačinu (i sve druge jednačine u ovoj datoteci) u format OMML.

Office matematika konvertor nudi za konvertovanje izabranog jednačine u novi format.

Napomena: Samo treba da uradite u jednačine koje su kreirane u programu Microsoft Equation Editor.

Će moj jednačina konvertovati uspešno?

U većini slučajeva jednačina trebalo bi da konvertujete u redu. Možete da vidite neke razlike oblikovanja, kao što je malo drugačiji font ili razmak, i ako ste koristili boje u vašoj jednačini možda ćete morati ponovo da primenite boje nakon konverzije.

Jedini izuzetak je da konverter jednačina ne podržava deljenje. Ako vaš jednačina sadrži deljenjem verovatno ćete želeti da kreirate je umesto da je konvertujete iz stare formata.

Koje ste kliknuli dvaput, ali ne dobijete obaveštenje da biste konvertovali moje jednačina

Ako ne dobijete obaveštenje da biste konvertovali postoji nekoliko mogućih uzroka:

  • Jednačina možda već u podržani format, kao što su OMML, a ne zahteva konverzije.

  • Konverter jednačina je samo dostupna za Office 2019 i Office 365 napravi 16.0.10730 ili novija verzija.

    Savet: Niste sigurni šta gradite usluge Office 365 imate? Pogledajte članak Osnovni podaci o Office: koju verziju sistema Office koristim?

  • Datoteke možda u stariji format, kao što su. DOK. PPT, ili. XLS. Čuvanje datoteke u modernoj, Office Open XML, oblikujete tako što ćete izabrati stavke datoteka > Sačuvaj kao (ili Sačuvaj i kopiju ako je uskladištena u usluzi OneDrive ili SharePoint) i sačuvajte novu kopiju datoteke u Office Open XML format (. DOCX. PPTX, ili. (XLSX).

  • Ako ova datoteka deli, a drugi korisnici trenutno uređujete, kliknuti dvaput na jednačinu otvoriće se dijalog koji vas obaveštava da konverzije ne može da se obave dok većeg broja korisnika uređujete datoteku. Kada drugi korisnici napustili datoteku trebalo bi da biste konvertovali jednačine.

Kako da konvertujem jednačinu?

Konverter jednačina je dostupna samo za Office 365 ili Office 2019. Dok jednačinama trebalo bi da i dalje biti ispravno prikazane, biste mogli da ih uređujete bi treba da nešto od sledećeg:

  • Nadogradnja na Office 365 ili Office 2019, a zatim možete da koristite konverter jednačina.

  • Preuzmite i instalirajte MathType iz Wiris. MathType ima besplatnu probnu 30 dana, nakon čega možete da kupite ga ako i dalje vam je potrebna.

Slušamo!

Ako vam se dopada ovu funkciju, a naročito ako ne želite da čujete o tome. Izaberite stavke datoteka > povratne informacije u Office aplikaciju i izaberite odgovarajuću opciju. Ako koristite #MEEConverter u povratne informacije koje će vam olakšavaju da pronađete.

Takođe, ako želite da prikažete nam jednačinu izgleda izaberite polje da biste uključili snimak.

Takođe pogledajte

Promena jednačine napisane u prethodnoj verziji programa Word

Pisanje jednačine ili formule

CVE 2017 11882 | Microsoft Office memorije oštećenja ranjivost

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×