Uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kako otvorite i uredite datoteke u biblioteci dokumenata SharePoint Onlinezavisi od tipa datoteke koju imate. Ako je tip datoteke je povezan sa Office 365 aplikaciju, kao što je Word ili Excel, datoteka se mogu uređivati na mreži. Ako imate aplikaciju na vašem računaru, možete takođe da uređujete je van mreže.

Uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata

Najjednostavniji način da biste uređivali dokument u aplikaciji Office 365 (kao što je Word ili Excel) je da kliknete na datoteku.

 1. Otvorite biblioteku dokumenata i izaberite datoteku koju želite da uredite.

  Biti izabrana datoteka
 2. Ako je datoteka povezana sa Office 365 aplikacije, otvoriće se na mreži. Ako ne možete upitati preuzimanja.

  Odziv za preuzimanje programa Internet Explorer

  Kada preuzima ili otvorena u aplikaciju na mreži, možete da uređujete i sačuvate datoteku.

Kada vršite uređivanje na mreži u Office 365, datoteka se automatski čuvaju. Ako uređujete datoteku van mreže, moraćete da otpremite u biblioteku.

Kada otvorite dokument sa više izbora aplikacija, kao što je Office 365 datoteka pomoću iste aplikacije na računaru, možete da birate između dve.

Otvorite datoteku da biste uredili u biblioteci dokumenata

 1. Otvorite biblioteku dokumenata, kliknite desnim tasterom miša na datoteku koju želite da uredite i zatim kliknite na dugme Otvori.

  Ako postoji više od jedne aplikaciju (kao što je Word Online ili Word lokalno), otvara se meni sub. Izaberite aplikaciju koju želite.

  Otvaranje izbor za aplikacije u programu Word potvrđen.
 2. Uređivanje datoteke u mreži aplikacije ili van mreže aplikaciju koju ste odabrali.

 3. Kada završite pomoću Office 365 aplikacije, uverite se da je status ne piše „Čuvanje” i zatvorili karticu ili prozor. Ako koristite van mreže Office aplikacije, sačuvajte datoteku, a zatim zatvorite aplikaciju.

Kada otvorite datoteku i odaberite stavku van mreže aplikacije iz menija, vaš je sačuvana datoteka u biblioteku pri svakom čuvanju u aplikaciji. Ako uređujete datoteku koja zahteva da preuzmu dokument, kao što su boje, morate da biste otpremili sačuvanu datoteku. Kad otpremite datoteku sa istim imenom koja postoji u biblioteci, dobićete status poruke „1 stavka nije otpremljene” u polju status

Polje Status prikazuje neuspešno otpremanje

Kliknite na polje statusa za opciju da biste zamenili originalnu datoteku.

Otpremanje ne uspe dijalog sa istaknutim dugmetom zameni

Ako je omogućeno kreiranje verzija u SharePoint Online i zamenite datoteke, koje nisu zapravo zamene original, ali kreiranje drugu verziju. Više informacija o kreiranju verzija potražite u članku Prikaz istorije verzija datoteke u SharePoint biblioteci dokumenata

Odjavljivanje datoteke ili u biblioteci dokumenata

Ako biblioteka dokumenata ne nametnete odjavljivanje pre uređivanja, možete da uređujete datoteke to bez provere. Ako želite da uređujete ili u biblioteci dokumenata zahteva za odjavljivanje prvi, možete pogledati datoteku pre nego što otvaranje i uređivanje. Više informacija o provera datoteka ili potražite u odeljku ili provera prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata

Slušamo!

Ažurirani jul 5 2017

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Priložite svoju verziju SharePoint, OS i pregledača. Koristićemo povratne informacije da potvrdite izbor u polju činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×