Uređivanje dokumenta sa prirodnom pokreta

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office. To je dostupna na Windows dodirnim uređajima i uređajima koji rade sa digitalnim olovke kao što je Microsoft Surface pod operativnim sistemom Windows 10 TH2 ili viša operativni sistem.

Prst ili olovku digitalni vam pruža slobodu od na tastaturi kada radite na uređaju osetljivom na dodir. Pored za crtanje, pisanje i isticanje, perom uređivač vam omogućava da koristite prirodni pokrete kao što su oko da biste izabrali i precrtavanja da biste izbrisali.

Animacija redigovanja perom

Napomena : Slike u ovom članku su iz Word 2016, ali perom uređivač sada je takođe dostupan u Word Mobile.

Uređivanje prirodnim pokretima

 1. Odaberite karticu Crtanje na traci i izaberite stavku Uređivač zapisa perom.

  Ako nemate digitalni olovke uređaj omogućen i umesto toga imaju uređaju osetljivom na dodir, odaberite stavku Crtanje pomoću dodira a zatim izaberite Perom uređivača.

  Uređivač zapisa perom
 2. Izaberite željeni stil pera u grupi Olovke.

  Prikazuje karticu „Crtanje“ u programu Word 2016 s markiranim odeljkom „Pera“.

  Da biste videli više opcija za pisanje perom, izaberite ikonu još Prikazuje ikonu „Još“ u grupi olovke . Tamo, možete izabrati iz velikog broja mastila stilovi, a možete da dodate određene stilove u omiljene lokacije tako da oni će uvek biti na vrhu.

 3. Uradite bilo koju od sledećih stvari da biste uredili dokument prirodnim pokretima:

  Zaokružite tekst da biste ga izabrali   

  Nacrtali krug oko teksta koji želite da izaberete. Možete da izaberete reči, rečenica ili pasusa. Kada je izabran tekst, preneli traku sa alatkama za oblikovanje. Na traci sa alatkama oblikovanje možete odmah promeniti boju, font, stil ili njihovo isticanje izabranog teksta.

  Traka sa alatkama „Oblikovanje“

  Precrtajte tekst da biste ga izbrisali   

  Crtanje linije detaljnu teksta pomoću olovke ili dodira da biste izbrisali reč ili frazu u rečenici. Možete da izbrišete grupu rečenice ili ceo odeljak crtanjem oblika kose linije, vertikalnu liniju ili nagore/nadole kukice preko odeljak. Tekst između na početku i kraju reda radnje se brišu.

  Brisanje

  Nakon brisanja teksta, padajući meni se pojavljuje na ekranu pomoću opcije zapisa perom. Ako ne nameravate da biste izbrisali tekst odaberite stavku Opozovi radnju . Odaberite da ostavite kao mastilo ako želite da imate krst iznutra u dokumentu.

  Primena markiranja   

  Odaberite olovku marker iz grupe olovke i crtanje preko teksta za isticanje teksta. Da biste uklonili isticanje crtanje preko teksta ponovo.

Napomena : Ako želite da zadržite zapis perom uređivanjima, trebalo bi da uključite Praćenje promena u režimu jednostavna naznaka na kartici Redigovanje pre nego što počnete da pregledate dokument pomoću uređivača perom.

Takođe pogledajte

Crtanje i zapisivanje perom u sistemu Office

Recite nam šta mislite o funkciji „Uređivač zapisa perom“ i predložite poboljšanja za nju

Prosledite predloge za nove radnje ili pokreti koju želite da vidite u uređivaču mastila na https://word.uservoice.com/forums/304924-word-for-windows-desktop-application

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×