Uputstvo: Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 2. deo

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sažetak:    Na kraju prethodnom uputstvu, Power Pivot pomoć, Excel radne sveske ima tri Power View izveštaje i mnogo vizuelizacije, uključujući interaktivnu mapu, kružni, trakastih i stubičastih grafikona. U ovom uputstvu ćete naučiti kako da kreirate dodatne interaktivne izveštaje prikaza Power View.

Takođe, obratite pažnju da kada objavite te izveštaje i učinite ih dostupnim na sistemu SharePoint, vizuelizacije su interaktivne kao što su u ovom uputstvu – za svakoga ko ih gleda.

Ovo uputstvo sadrži sledeće odeljke:

Kreiranje višestrukih grafikona

Izrada interaktivnih izveštaja uz kartice i pločice

Kreiranje XY grafikoni i grafikoni sa mehurićima uz vizuelizacije reprodukcije zasnovane na vremenu

Kontrolna tačka i test

Na kraju uputstva nalazi se test koji možete da uradite da biste proverili svoje znanje. Takođe možete da vidite listu video zapisa koji prikazuju dosta koncepte i mogućnosti programskog dodatka Power View na delu.

Ova grupa koristi podatke koji opisuju olimpijske medalje, zemlje-domaćine i razne olimpijske sportske događaje. Uputstva u ovoj grupi su sledeća:

 1. Uvoz podataka u Excel 2013 i kreiranje modela podataka

 2. Proširivanje relacija modela podataka uz Excel 2013, Power Pivot i DAX

 3. Kreiranje Power View izveštaja zasnovanih na mapi

 4. Unos internet podataka i postavljanje podrazumevanih vrednosti Power View izveštaja

 5. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 1. deo

 6. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 2. deo

Preporučujemo da ih radite redom.

Ova uputstva koriste Excel 2013 sa omogućenim dodatkom Power Pivot. Više informacija o programu Excel 2013 potražite u dokumentu Vodič za brzi početak za Excel 2013. Uputstva za omogućavanje dodatka Power Pivot potražite u članku Programski dodatak Power Pivot.

Kreiranje višestrukih grafikona

U ovom odeljku, nastavite kreiranje interaktivnih vizuelizacija uz Power View. Ovaj odeljak opisuje kreiranje nekoliko različitih tipova višestrukih grafikona. Višestruki grafikoni se ponekad naziva rešetkasti grafikoni.

Kreiranje interaktivnog Vertikalni Višestrukih grafikona

Da biste kreirali višestruke grafikone, počećete sa drugim grafikonom, kao što su kružnom grafikonu ili linijskom grafikonu.

 1. U programu Excel, izaberite trakasti i stubičasti radni list. Kreirajte novi Power View izveštaj izborom stavki POWER VIEW > Umetanje > Power View na traci. Kreira se prazan Power View list izveštaja. Preimenujte izveštaj grupa, tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na karticu duž dna i izabrati stavku Preimenuj u meniju koji se pojavljuje. Takođe možete kliknuti dvaput na karticu da biste je preimenovali.

 2. Razvijte tabelu medalje na Power View polja i kliknite na Rod, a zatim na događaj polja. Iz oblasti "polja" izaberite dugme sa strelicom pored događaja i izaberite stavku Count (nije prazno). Tabela koju Power View kreira izgleda kao na sledećem ekranu.

  vizuelizacija Power View tabele

 3. Na traci izaberite stavku Dizajn > prebacivanje vizuelizacija > drugi grafikon > kružnog grafikona. Sada izveštaj izgleda kao na sledećem ekranu.

  Power View kružni grafikon
   

 4. Odlučite da bi bilo zanimljivo da biste prikazali broj događaja po rodovima tokom vremena. Jedan način da biste prikazali informacije jeste da koristite višestruki grafikoni. Iz tabele " medalje " prevucite godina u polje vertikalni višestruki GRAFIKONI. Da biste prikazali više grupa, uklonite legendu iz izveštaja tako što ćete izabrati raspored > legende > nijedno sa trake.

 5. Promena rasporeda koordinatnoj mreži višestrukih pokazuje širok šest grafikona tako što ćete visok šest grafikone. Dok je grafikon izabran, izaberite raspored > visina > 6 , a zatim raspored > koordinatna mreža širina > 6. Ekran sada izgleda kao na sledećem ekranu.

  Višestruki kružni grafikon u alatki Power View

 6. Tip grafikona grupa je interaktivni. Zadržite pokazivač miša iznad bilo koje kružni grafikon i informacije o toj isečak se prikazuju. Kliknite na bilo koji isečak kružnog grafikona u koordinatnoj mreži, a taj izbor je istaknut za svaki grafikon u višestrukom grafikonu. Na ekranu ispod žute isečak (žene) za 1952 izabrana, a drugi žuti isečke, one su istaknute. Kada više grafikona su dostupni nego Power View možete da prikažete u jedan ekran, vertikalna traka za pomeranje se prikazuje duž desne ivice vizuelizacije.

  interakcija sa Power View višestrukim grafikonima

Kreiranje interaktivnih horizontalnih višestrukih grafikona

Horizontalni grafikoni ponašaju se slično kao vertikalni višestruki grafikoni.

 1. Želite da promenite vertikalni višestruki grafikoni grafikone da biste horizontalno vertikale. Da biste to uradili, prevucite polja "godina" iz oblasti vertikalni višestruki GRAFIKONI u oblast horizontalni višestruki GRAFIKONI, kao što je prikazano na sledećem ekranu.


  promena Power View vizuelizacije iz oblasti „Power View polja“

 2. Power View izveštaj Vizuelizaciji menja horizontalni višestruki grafikon. Obratite pažnju na traku za pomeranje duž dna vizuelizacije, što je prikazano na sledećem ekranu.

  horizontalni višestruki grafikoni u alatki Power View

Kreiranje višestrukih linijskih grafikona

Kreiranje linijske grafikone kao grupa je lako. Sledeći koraci vam pokazati kako da kreirate više linijski grafikon na osnovu broj medalja za svaku godinu.

 1. Kreiranje novog prikaza Power View lista i preimenujte je u Red grupa. Sa Power View polja, izaberite stavku medalja i godinom iz tabele . Promena vizuelizacije linijskom grafikonu tako što ćete izabrati Dizajn > drugi grafikon > linije. Sada prevucite godina u oblast osa. Grafikon izgleda kao na sledećem ekranu.
  Power View linijski grafikon

 2. Hajde da fokusirate na medalju zima. U oknu " Filteri ", izaberite grafikon, a zatim prevucite "Season" iz tabele u okno filteri. Izaberite zima, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  filtriranje grafikona u alatki Power View

 3. Da biste kreirali višestruke grafikone linijske grafikone, prevucite NOC_CountryRegion iz tabele u oblast vertikalni višestruki GRAFIKONI. Izveštaj sada izgleda kao na sledećem ekranu.
  višestruki linijski grafikon u alatki Power View

 4. Možete odabrati da biste rasporedili višestruki grafikoni zasnovana na različitim poljima, kao i po rastućem ili opadajućem redosledu, tako što ćete kliknuti na izbore u gornjem levom uglu vizuelizacije.

Izrada interaktivnih izveštaja uz kartice i pločice

Pločice i kartice tabela da pretvorite u niz snimaka vizuelizujete podatke, raspoređene u format kartice, kao i karticama za indeksiranje. U sledećim koracima, koristite kartice za vizuelizaciju broj medalja dodeljenih u različitih sportova, a zatim suziti te vizuelizacije tako što ćete popločavanja rezultate na osnovu izdanje.

Kreiranje vizuelizacija kartica

 1. Kreiranje novog Power View izveštaja i preimenujte je u kartice. Sa Power View poljaiz tabele discipline izaberite stavku disciplina. Iz tabele, izaberite Distinct Count of Edition medalja i NOC_CountryRegion. U oblasti "polja" za Power View poljakliknite na strelicu pored NOC_CountryRegion i izaberite broj (različitih).

 2. Na traci, izaberite stavku Dizajn > prebacivanje vizuelizacija > tabele > kartice. Tabela izgleda kao na sledećem ekranu.
  vizuelizacija kartice u alatki Power View

 3. Vizuelizacija kartice izabran, izaberite DiscImage iz tabele " DiscImage ". Možda ćete dobiti bezbednosno upozorenje koje će vas upitati da kliknite na dugme Omogući sadržaj da biste dobili slike da biste prikazali, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  upozorenje „Spoljni podaci za povezivanje“ u programu Excel

 4. U oblasti "polja" raspoređivanje polja u sledećem redosledu: DiscImage disciplini, medalja, broj NOC_CountryRegion i poslednji, Distinct Count of Edition. Kartice sada izgleda slično sledećem ekranu.
  Vizuelizacija kartice sa preraspoređenim poljima
   

Korišćenje pločica sa Vizuelizacijama kartica

 1. Ove kartice na osnovu u godini u kojoj je medalja je osvojeno je lako. U Power View poljaiz tabele, prevucite polja "godina" u oblast SLOŽI po. Na vizuelizaciju sada izgleda kao na sledećem ekranu.
  korišćenje funkcije REDOSLED PLOČICA u alatki Power View

 2. Sada su kartice naporedno po godinama, ali nešto drugo desilo. Polje PLOČICA je postao kontejner, koji je u ovom trenutku sadrži samo kartice koju ste kreirali u prethodnim koracima. Smo možete dodati kontejneru, međutim, i kako pomoću PLOČICA možete kreirati interaktivne izveštaje koji koordinisanje prikaz podataka.

 3. Kliknite na oblast pored kartice vizuelizacije, ali i dalje unutar kontejnera PLOČICA. Power View polja okno promene u skladu da ste i dalje u kontejner PLOČICA, ali se ne u Vizuelizaciji kartice. Sledeći ekran prikazuje kako to izgleda u oknu za Power View polja.
  kontejner REDOSLED PLOČICA u Power View izveštaju

 4. U Power View polja, izaberite stavku sve da biste prikazali sve dostupne tabele. Izaberite grad, vreme, NOC_CountryRegion i FlagURL iz tabela " Hosts ". Zatim na traci izaberite stavku Dizajn > prebacivanje vizuelizacija > tabele > kartice. Želite da tabela koju ste upravo kreirali više dostupnih izveštaja prostora, ispunjava da odlučite da promenite tip vizuelizacija kartice. Izaberite Dizajn > opcije > kartica stil > oblačić. To je bolje. Izveštaj sada izgleda kao na sledećem ekranu.
  dodavanje druge vizuelizacije u kontejner REDOSLED PLOČICA u alatki Power View

 5. Imajte u vidu kako, kada izaberete drugu godinu sa pločice na vrhu kontejnera PLOČICA, oblačić sa kartice koju ste upravo kreirali se takođe sinhronizuje sa izbora. To je zato što oba vizuelizacije kartica se nalaze u okviru koju ste kreirali kontejnera PLOČICA. Kada pomerate PLOČICA izbor i izaberite 2002, na primer, izveštaj izgleda kao na sledećem ekranu.

  interakcija sa stavkom PLOČICE u alatki Power View

 6. Takođe možete da promenite način prikaza Power View pločice informacije. Na traci izaberite stavku Dizajn > pločice > tip pločice > tok pločice. Promene vizuelizacija pločica i Power View premešta pločice na dnu kontejnera pločica, kao što je prikazano na sledećem ekranu.
  korišćenje funkcije TOK PLOČICA u alatki Power View

Kao što je ranije pomenuto, kad te izveštaje objavite i načinite ih dostupnim na sistemu SharePoint, vizuelizacije su u istoj meri interaktivne za svakoga ko ih gleda.

Kreiranje XY grafikoni i grafikoni sa mehurićima uz vizuelizacije reprodukcije zasnovane na vremenu

Takođe možete kreirati interaktivne grafikone koji prikazuju promene tokom vremena. U ovom odeljku kreirate XY grafikoni i grafikoni sa mehurićima i Vizuelizaciji podataka o Olimpijskim igrama na načine koji će omogućiti neko prikaza Power View izveštaje da biste vršili interakciju sa njima interesantnim i neverovatne načine.

Kreiranje XY grafikona i grafikona sa mehurićima

 1. Kreirajte novi Power View izveštaj izborom stavki POWER VIEW > Umetanje > Power View na traci. Preimenujte izveštaj mehurića. Iz tabele, izaberite broj medalja i NOK "ZemljaRegion". U oblasti "polja" kliknite na strelicu pored NOC_CountryRegion i izaberite broj (različitih) da biste imali navedite broj zemlje ili regiona kodovi, umesto kodovi same. Zatim iz tabele događaji izaberite stavku Sport.

 2. Izaberite Dizajn > prebacivanje vizuelizacija > drugi grafikon > XY grafikon da biste promenili vizuelizacije u XY grafikon. Vaš izveštaj izgleda kao na sledećem ekranu.

  XY grafikon u alatki Power View

 3. Zatim prevucite događaja iz tabele događaji u oblast veličina u Power View polja. Izveštaj postaje mnogo zanimljivija, a sada izgleda kao na sledećem ekranu.

  korišćenje funkcije VELIČINA u Power View grafikonu sa mehurićima

 4. XY grafikon sada je grafikon sa mehurićima, a veličina mehurića zasnovana je na broju medalja dodeljenih u svakom sportu.

 5. Interaktivno je i grafikona sa mehurićima. Kada zadržite pokazivač iznad veslanje mehurića, Power View predstavlja vam dodatne podatke o tom sportu, kao što je prikazano na sledećoj slici.

  zadržite pokazivač na Power View grafikonima sa mehurićima radi više informacija

Kreiranje vizuelizacija reprodukcije zasnovanih na vremenu

Mnogi vizuelizacija kreirate su zasnovani na događaje tokom vremena. U skupu podataka o Olimpijskim igrama, zanimljivo da biste videli koliko medalja je dodeljena tokom godina. Sledeći koraci vam pokazati kako da kreirate vizualizacije koje reprodukujete ili Animiranje, na osnovu podataka zasnovanih na vremenu.

 1. U XY grafikonu koji ste kreirali u prethodnim koracima, obratite pažnju na oblast osa REPRODUKCIJE u Power View polja, kao što je prikazano na sledećem ekranu.

  Power View osa REPRODUKCIJA

 2. Iz tabele, prevucite godina u oblast osa REPRODUKCIJE. Ovde počinje zabava segment. Osu se duž dna XY grafikon vizuelizacije i REPRODUKCIJE ikona se pojavljuje pored nje, kao što je prikazano na sledećem ekranu. Kliknite na dugme Reprodukuj.

  dugme „Reprodukuj“ u Power View izveštaju

 3. Gledajte kako mehurići premeštanje, povećati i ugovor kao godine premeštanje duž ose reprodukcije. Možete takođe da istaknete određeni sa mehurićima koje u ovom slučaju je određeni Sport, i jasno da vidite kako to menja dok napreduje osa reprodukcije. Linije prati kurs vizuelno isticanje i praćenje njen broj tačaka podataka kao osi pomera.

 4. Izaberite sportovima, a zatim kliknite na dugme Reprodukuj. Markirana je sportovima i vodenog žiga u gornjem desnom uglu izveštaja prikazuje godinu (osi REPRODUKCIJE) kao REPRODUKOVANJE ose unapred. Na kraju, putanja sportovima uzima je markirana u Vizuelizaciji, dok drugi sport su nedostupne. Sledeći ekran prikazuje izveštaj kada se završi osi reprodukcije.

  vizuelizacije sa mehurićima zasnovane na vremenu u alatki Power View

 5. Možete da izaberete više od jedne sportu tako što ćete držati pritisnut taster CTRL i prave više izbora. Probajte sami. Na sledećem ekranu su izabrane tri sporta: rvanju, sportu i sportovima.

  više markiranih mehurića u Power View izveštajima REPRODUKCIJA

 6. Na kraju, možete da filtrirate XY grafikona, kao i sve druge vizuelizacije. Postoji mnogo boja, zato što postoji mnogo sportova u skup podataka. Iz tabele, prevucite "Season" u oblast "boja" u Power View polja. Sada se koriste samo dve boje, jednu za svaku "Season" ("leto" ili "zima"). Sledeći ekran prikazuje ovako, ali da biste videli kako kul izgleda, Pogledajte video zapis na kraju ovog uputstva.

  korišćenje modula za sečenje u Power View izveštajima REPRODUKCIJA

Postoje razne neverovatne, privlačnih izveštaja možete da kreirate pomoću prikaza Power View. Svaki vizuelizacije donosi određene i različitih prikaza na podatke. Da biste još više privlačnih izveštaja, možete da kombinujete različite vizuelizacije na stranici jedan izveštaja i da bi podaci oživljava.

Kontrolna tačka i test

Pregled onoga što ste naučili

U ovom uputstvu što ste naučili kako da kreirate višestrukih grafikona, linijski grafikoni, grafikoni sa mehurićima i XY grafikona. Saznali ste i kako da biste prikazali naporedno izveštaja i kako da kreirate kontejneru u kojoj mnogi izveštaji mogu da budu uključene.

Ovo uputstvo upotpunjuje ovu grupu o kreiranju Power View izveštaje.

Video zapisi iz skupa podataka o Olimpijskim igrama

Ponekad je dobar da biste videli ove zadatke na delu. U ovom odeljku možete pronaći veze za video zapise koji su kreirani pomoću skup podataka o Olimpijskim igrama. Ovi video zapisi su slični uputstvima, ali neke od radnih svezaka, Power Pivot slike, ili Power View listovi mogu da budu malo drugačiji.

Power Pivot video zapisi:

 • Postavljanje podrazumevanih polja

 • Skrivanje kolona i tabela

 • Dodavanje opisa kolonama i tabelama

 • Relationships

 • Rezimiranje po

Power View video zapisi:

 • Prvi koraci uz Power View u programu Excel 2013

 • Grafikon sa mehurićima i XY grafikoni

 • Kartice

 • Dubinsko pretraživanje u ad-hoc hijerarhiji

 • Dubinsko pretraživanje sa hijerarhijom u modelu

 • Filteri

 • Hijerarhije

 • Markiranje

 • Mape

 • Mape: Ispravljanje dvosmislenih podataka mape

 • Matrica

 • Višestruki grafikoni

 • Kružni grafikoni

 • Osvežavanje podataka u modelu podataka

 • Moduli „Slicer“

 • Sortiranje

 • Pločice

Hvala! Se da ste uživali ova podučavanja grupa i da li je korisno u razumevanju kako da napravite Power View izveštaje. Kreiranje neverovatne sveobuhvatne i interaktivnih izveštaja uz Power View i deliti ih pomoću portala "poslovne inteligencije" na SharePoint lokaciji.

Uputstva u ovoj grupi

Sledeća lista pruža veze ka svim uputstva u ovoj grupi:

 1. Uvoz podataka u Excel 2013 i kreiranje modela podataka

 2. Proširivanje relacija modela podataka uz Excel 2013, Power Pivot i DAX

 3. Kreiranje Power View izveštaja zasnovanih na mapi

 4. Unos internet podataka i postavljanje podrazumevanih vrednosti Power View izveštaja

 5. Kreiranje neverovatnih Power View izveštaja – 1. deo

 6. Kreiranje neverovatne Power View izveštaja – deo 2

TEST

Želite da proverite koliko ste dobro zapamtili ono što ste pročitali? Ovo je prilika za to. Sledeći test ističe funkcije, mogućnosti ili zahteve koje ste proučavali u ovom uputstvu. Odgovore ćete pronaći na dnu stranice. Srećno!

1. pitanje: Šta je drugo ime za tip grafikona grupa?

A: pomerajući grafikoni.

B: Kombinovani grafikoni.

C: rešetkasti grafikoni.

D: grafikoni stranica

2. pitanje: Koja oblast u Power View polja omogućava kreiranje kontejnera, u koje biste mogli da stavite više vizuelizacija?

A: oblast KOLONE.

B: oblast REZIMIRANJE.

C: oblast redosled PLOČICA.

D: oblast kontejner.

3. pitanje: Da biste kreirali e animirani vizuelizacije na osnovu polja, kao što je polje za datum, koju Power View polja oblast treba da koristite?

A: oblast osa REPRODUKCIJE.

B: oblast horizontalni višestruki grafikon.

C: oblast animacija.

D: nije moguće kreirati vizuelizacije koje su tako kul, zar ne?

4. pitanje: Šta se dešava na višestrukih grafikona ako postoji više Kružni grafikoni od šta može da stane na jedan ekran?

A: power View automatski počinje da se pomera kroz kružne grafikone.

B: power View obezbeđuje traku za pomeranje, omogućavajući vam da se pomerate kroz druge kružne grafikone.

C: power View kreira izveštaj samo onoliko kružnih grafikona koliko može odjednom se vidi na ekranu.

D: power View automatski postavlja sve kružne grafikone na jedan ekran, bez obzira na to koliko kružnih grafikona je potrebno.

Rešenja testa

 1. Tačan odgovor: C

 2. Tačan odgovor: C

 3. Tačan odgovor: A

 4. Tačan odgovor: B

Napomene: Podaci i slike iz ove grupe uputstava zasnovani su na sledećim izvorima:

 • Skup podataka o olimpijskim igrama preduzeća Guardian News & Media Ltd.

 • Slike zastava iz izvora CIA Factbook (cia.gov)

 • Podaci o populaciji od Svetske banke (worldbank.org)

 • Piktogrami olimpijskih sportova autora Thadius856 i Parutakupiu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×