Uputstva za dodavanje korisnika u Menadžer za poslovne kontakte namenjena administratoru računara

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da bi se dovršio proces davanja dozvole za pristup bazi podataka za korisnika koji ne koristi računar na kome se ona nalazi, vlasnik baze podataka mora da dozvoli pristup računaru na kome se ona nalazi, ako računar nije deo domen. Ukoliko računar nije deo domena, a vlasnik baze podataka ne može da se prijavi na računar kao administrator, tada administrator računara treba da dozvoli pristup novom korisniku. Ukoliko računar pripada nekom domenu, administrator domena može korisniku da dozvoli pristup računaru.

Ako niste sigurni da li ste administrator, pogledajte članak Kako da znam da li sam administrator?

Prijavljivanje kao administrator

Da biste se prijavili kao administrator ili član grupe administratora, sledite ova uputstva.

 1. U meniju Start izaberite stavku Odjavi se, a zatim kliknite na dugme Odjavi se.

 2. Postupite na neki od sledećih načina da biste se prijavili kao administrator:

  • Na ekranu dobrodošlice kliknite na ikonu za administratorski korisnički nalog i upišite svoju lozinku.

  • U domenu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + ALT + DELETE, a zatim upišite informacije o administratorskom korisničkom nalogu.

   Napomena: Ako možete da se prijavite na više računara, kliknite na dugme Opcije i u polju prijavite se na , izaberite ime računara (ovaj računar), gde je ime računara ime računara na kojem se nalazi baza podataka.

Omogućavanje ili zabrana pristupa bazi podataka Menadžera za poslovne kontakte

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte postavite pokazivač na stavku Alatke baze podataka, a zatim izaberite stavku Podeli bazu podataka.

 2. Dovršite rad čarobnjaka za deljenje baze podataka.

  Napomene: 

  • Da biste samo nekim korisnicima omogućili ili zabranili pristup, izaberite opciju Želim da delim svoje podatke, a zatim na stranici Izaberite korisnike izvršite izmene. Da biste kao administrator dodali nove korisnike, kliknite dugme Dodaj novog korisnika. Ako neki korisnik već ima dozvolu za pristup ovom računaru, nije neophodno da ponovo dodajete njegov nalog.

  • Kliknite na dugme Pomoć da biste dobili više informacija o ekranu.

  • Ukoliko je korisniku potrebna lozinka za pristup deljenoj bazi podataka, od administratora će se zatražiti da obezbedi privremenu lozinku. Ta privremena lozinka može da se upotrebi samo jednom. Kada taj novi korisnik bude prvi put pristupao baza podataka Menadžera za poslovne kontakte, od njega će biti zatraženo da otkuca tu privremenu lozinku, a zatim da otkuca svoju trenutnu mrežnu ili lokalnu lozinku. Posle toga, korisnik će mreži i bazi podataka moći da pristupa koristeći mrežnu ili lokalnu lozinku. Lozinka koja se koristi – privremena ili trajna – mora biti u skladu sa bezbednosnim standardima koji su postavljeni na vašoj lokalnoj mreži.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×