Upućujte ili primajte pozive uz Skype za posao sa čitačem ekrana

Upućujte ili primajte pozive uz Skype za posao sa čitačem ekrana

Čitanje simbola naglas sa sadržajem oznake čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranice podrške za Office.

Koristite Skype za posao sa tastaturom, Naratorom i ugrađenim Windows čitačem ekrana da upućujete i primate audio pozive. Skype za posao automatski detektuje vaše uređaje, kao što su slušalice, mikrofon i zvučnici. Pre nego što uputite poziv, uverite se da ste povezali audio uređaj sa računarom. Trebalo bi da proverite i da li je audio uređaj ispravan da biste se uverili da je sve u redu.

Napomene : 

 • Nove funkcije usluge Office 365 izdaju se postepeno pretplatnicima na Office 365, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, posetite stranicu Kada dobijam najnovije funkcije u sistemu Office 2016 za Office 365?.

 • Za tasterske prečice idite na odeljak Tasterske prečice za Skype za posao.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Prvi koraci uz narator.

 • Ova tema pretpostavlja da koristite ovu aplikaciju uz računar. Neka navigacija i neki pokreti mogu se razlikovati na Windows telefonu ili tabletu.

U ovoj temi

Kada koristite Narator, održavajte jačinu zvuka konstantnom.

Kada je Narator uključen, on prema podrazumevanim opcijama smanjuje jačinu zvuka iz drugih izvora. Zbog toga je tokom poziva i sastanaka u programu Skype za posao jačina zvuka suviše niska.

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom. Čućete: „Prozor za pokretanje. Uređivanje polja za pretragu“. U polje za pretragu ukucajte „Narator“. Otvoriće se lista rezultata pretrage.

 2. U listi rezultata pretrage pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Izmenite postavke Naratora“ i pritisnite Enter. Čućete: „Prozor 'Postavke', Uključeno, Preklopnik Naratora“.

 3. U postavkama Naratora pritiskajte Tab dok ne čujete: „Uključeno, Smanji jačinu zvuka drugih aplikacija dok Narator radi, preklopnik“.

 4. Pritisnite razmaknicu. Čućete: „Isključeno, Smanji jačinu zvuka drugih aplikacija dok Narator radi.“

Upućivanje audio poziva

 1. Da biste se prebacili na karticu Kontakti, pritisnite Ctrl+1. Čućete: „Unos pretrage, uređivanje, Pronađi nekoga ili sobu“. Ukucajte ime kontakta koji želite da pozovete. Čućete: „Rezultati pretrage, okno ažurirano“. Pritisnite taster sa strelicom nadole da biste prešli na listu rezultata pretrage i nastavili kretanje kroz nju dok ne čujete tačno ime kontakta.

 2. Da vidite više opcija za taj kontakt, pritisnite Enter. Otvoriće se meni opcija.

 3. U meniju opcija pritiskajte Tab dok ne čujete „Pozovite <contact name>“, a zatim pritisnite razmaknicu.

 4. Kada čujete „Skype poziv“, pritisnite taster Enter. Prozor usluge Skype za posao se otvara i čujete zvuk zvona.

 5. Kada se poziv poveže:

  • Da biste privremeno isključili ili ponovo uključili mikrofon, pritiskajte taster sa Windows logotipom+F4 ili Tab dok ne čujete poruku „Dugme 'Mikrofon'“, a zatim pritisnite Enter.

  • Da biste poziv stavili na čekanje, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+H. Čućete: „Ovaj poziv je na čekanju“. Da biste nastavili poziv, pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+Shift+H ili taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Nastavi poziv'“, pa pritisnite taster Enter.

  • Da biste preneli poziv, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+T. Time se otvara birač kontakata tokom poziva peer-to-peer.

   Napomena : Funkcija prenosa poziva nije dostupna u okviru osnovne pretplate za samostalan Skype za posao, niti u okviru svih Office 365 pretplata.

  • Da biste prikazali brojčanik, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+D.

  • Da biste izabrali više kontrola za pozive (Uređaji ili Jačina zvučnika), pritiskajte taster Tab dok ne čujete poruku „Dugme „Kontrole poziva”“, pa pritisnite taster Enter. Pritisnite taster Tab da biste se prebacili na opciju, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Da biste dodali video zapis pozivu, pritiskajte Ctrl+Shift+Enter ili taster Tab dok ne čujete poruku „Dugme 'Video'“, a zatim pritisnite Enter.

  • Da biste dodali razmenu trenutnih poruka pozivu, pritiskajte taster Tab dok ne čujete poruku „Isključeno, Dugme 'Okno za razmenu trenutnih poruka'“, a zatim pritisnite Enter.

  • Da biste pozvali druge kontakte da se pridruže razgovoru, pritiskajte Alt+V ili taster Tab dok ne čujete „Dugme 'Pozovi još osoba'“, a zatim pritisnite Enter. Otvara se novi prozor sa fokusom na polje za uređivanje. Otkucajte ime ili koristite taster sa strelicom nadole da biste izabrali ime sa liste. Pritiskajte taster Tab dok ne čujete „Dugme 'U redu'“, a zatim pritisnite taster Enter

  • Da biste prekinuli poziv, pritiskajte taster Tab dok ne čujete poruku „Prekini vezu“, a zatim pritisnite taster Enter ili kombinaciju tastera Alt+Q (funkcioniše samo tokom poziva peer-to-peer, ne i tokom konferencijskih poziva).

Odgovor na audio poziv

Kada vas kontakt pozove, otvara se prozor sa obaveštenjem za Skype za posao i čućete zvuk zvona i: „Obaveštenje: Dolazni poziv u programu Skype za posao od <caller name>. Pritisnite Windows+Shift+O da prihvatite, a Windows+Esc da odbijete.“

 • Da biste odgovorili na poziv, pritisnite Windows+Shift+O.

 • Ako ne želite da prihvatite poziv, pritisnite Windows+Esc. Time odbijate poziv koji se šalje na govornu poštu ako je dostupna.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana uz Skype za posao za proveru govorne pošte

Tasterske prečice za Skype za posao

Prvi koraci u korišćenju čitača ekrana u programu Skype za posao

Podesite uređaj za rad sa pristupačnošću u programu Office 365

Saznajte kako da se krećete kroz Skype za posao pomoću funkcija pristupačnosti

Važno : Ovaj odeljak je u fazi razvoja. Deo sadržaja trenutno može da bude nepotpun ili netačan. Proverite uskoro da li je članak završen. Hvala!

Skype for Business na računaru Mac radi sa ugrađenim čitačem ekrana VoiceOver. Možete da upućujete i primate audio pozive u usluzi Skype for Business pomoću čitača ekrana i tasterskih prečica. Skype for Business automatski detektuje vaše uređaje, kao što su slušalice, mikrofon i zvučnici. Pre nego što uputite poziv, uverite se da ste povezali audio-uređaj sa računarom. Trebalo bi da proverite i da li je audio-uređaj ispravan da biste se uverili da je sve u redu.

Napomena : U ovoj temi se pretpostavlja da koristite VoiceOver, ugrađeni čitač ekrana operativnog sistema Mac. Da biste saznali više o korišćenju funkcije VoiceOver, idite na Vodič za prve korake za VoiceOver

U ovoj temi

Upućivanje audio poziva

 1. Pokrenite Skype for Business i po potrebi se prijavite. Prozor Skype for Business se otvara u prikazu Kontakti. Da biste odabrali okvir Pretraži kontakte, pritiskajte taster Tab.

 2. U polje Pretraži kontakte ukucajte ime, IM adresu ili broj telefona. Dok kucate, prikazuje se spisak rezultata pretrage.

 3. Pritisnite taster sa strelicom nadole, a zatim Control+Option+Shift+taster sa strelicom nadole da biste odabrali listu kontakata. Pritiskajte tastere sa strelicom nadole ili nagore dok ne čujete ime osobe koju želite da pozovete.

 4. Pritisnite Control+Option+Shift+taster sa strelicom nadole da biste izabrali kontakt.

 5. Pritisnite Control+Option+razmaknica da biste otvorili kontakt karticu. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Call button“ (Dugme „Poziv“), a zatim pritisnite Control+Option+razmaknica da biste otvorili meni „Poziv“ u usluzi Skype for Business.

 6. Pritisnite taster sa strelicom nadole da biste izabrali poziv u programu Skype for Business, a zatim pritisnite Control+Option+razmaknica da biste uputili poziv.

 7. Da biste prekinuli poziv, pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Hang up button“ (Dugme „Prekini poziv“). Pritisnite Control+Option+razmaknica.

Primanje audio poziva

Kada vas neko zove, čućete: „Incoming call“ (Dolazni poziv). Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Answer button“ (Dugme „Odgovori na poziv“). Da biste odabrali to dugme, pritisnite Control+Option+razmaknica.

Privremeno isključite mikrofon

Da biste privremeno isključili mikrofon dok traje poziv koji ste uputili ili primili, pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete: „Mute button“ (Dugme „Priguši“). Da odaberete to dugme, pritisnite Control+Option+razmaknica

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Takođe pogledajte

Pristupačnost programa Skype for Business za osobe sa umanjenim sposobnostima

Tasterske prečice u programu Skype za posao

Prečice pristupačnosti za Mac

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×