Upućivanje i primanje video poziva

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Upućivanje video poziva

Primanje video poziva

Odbijanje poziva

Preusmeravanje poziva na trenutnu poruku

Podešavanje statusa na „Ne uznemiravaj“ u obaveštenju o pozivu

Preusmeravanje poziva na neki od vaših drugih brojeva ili govornu poštu

Upućivanje video poziva

Video možete dodati u postojeću sesiju razmene trenutnih poruka (IM) ili telefonski poziv ili možete započeti video poziv iz glavnog prozora programa Office Communicator.

Započinjanje video poziva sa spiska kontakata ili iz okna „Rezultati pretrage“

  • Na spisku kontakata ili u oknu „Rezultati pretrage“ kliknite desnim tasterom miša na kontakt i izaberite stavku Započni video poziv. Nakon što poziv bude prihvaćen, otvoriće se proširena verzija prozora Razgovor da bi se prikazao video.

Započinjanje video poziva iz prozora „Razgovor“

  • U prozoru Razgovor kliknite na dugme Video poziv. Kada se poziv prihvati, prozor Razgovor se proširuje da bi prikazao video.

Vrh stranice

Primanje video poziva

Da biste primili audio/video poziv, potrebni su vam zvučnici i mikrofon ili slušalice ili USB audio uređaj. Međutim, nije neophodno da imate Veb kameru da biste prihvatili video poziv. Ako nemate Veb kameru, videćete video feed pozivaoca, ali on neće videti čuvar mesta ikone videa za vaš video feed.

Kada primite video poziv od drugog Communicator kontakta, u donjem desnom uglu ekrana računara prikazaće se obaveštenje o pozivu. Iz obaveštenja poziv možete prihvatiti, odbiti ili preusmeriti.

Primanje audio/video poziva

  • Kliknite na levo okno u obaveštenju o pozivu za video poziv.

Kada prihvatite poziv za video poziv, otvoriće se prozor Razgovor programa Communicator i prikazaće se video tok pozivaoca.

Vrh stranice

Odbijanje poziva

  • Da biste odbili video poziv, u prozoru obaveštenja o pozivu kliknite na dugme Zatvori. Ako je omogućena govorna pošta, poziv će biti preusmeren na govornu poštu.

Vrh stranice

Preusmeravanje poziva na trenutnu poruku

Ponekad nije prikladno prihvatiti video poziv, iako želite da razgovarate sa pozivaocem. Na primer, možete biti na neisplaniranom sastanku ili učestvovati u važnom razgovoru sa nekim u kancelariji. U tim slučajevima, pošaljite pozivaocu trenutnu poruku, možda da biste ukazali na to da ćete se vratiti ili biti dostupni kasnije tokom dana.

  • Da biste na video poziv odgovorili trenutnom porukom, kliknite na strelicu Preusmeri, izaberite stavku Pošalji trenutnu poruku, otkucajte poruku, a zatim kliknite na dugme Pošalji ili pritisnite taster ENTER.

Vrh stranice

Podešavanje statusa na „Ne uznemiravaj“ u obaveštenju o pozivu

Ponekad vaš status prikazuje da ste dostupni, ali ste zapravo na neisplaniranom sastanku ili učestvujete u važnom razgovoru sa kolegom. U takvim slučajevima kada ne želite da vas ometaju, status možete podesiti na opciju Ne uznemiravaj kada primite obaveštenje o pozivu.

  • U obaveštenju o video pozivu kliknite na dugme Preusmeri i izaberite stavku Postavi status na „Ne uznemiravaj“. Novi status prisutnosti traje do početka sledećeg časa.

Vrh stranice

Preusmeravanje poziva na neki od vaših drugih brojeva ili govornu poštu

  • Da biste preusmerili poziv, u obaveštenju o pozivu za video poziv kliknite na dugme Preusmeri , a zatim izaberite broj na koji želite da primite poziv ili stavku Govorna pošta.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×