Upućivanje i primanje audio poziva

Šta želite da uradite?

Upućivanje video poziva

Primanje video poziva

Odbijanje poziva

Preusmeravanje poziva na hitnu poruku

Pomoću obaveštenja o pozivu podesite svoj status na „Ne uznemiravaj“

Preusmerite poziv na neki drugi broj ili na govornu poštu

Upućivanje video poziva

Možete da dodate video tekućoj sesiji razmene pomoću hitnih poruka telefonskom pozivu ili možete da započnete video prozor u glavnom prozoru programa Office Communicator.

Započinjanje poziva iz spiska kontakata ili okna sa rezultatima pretrage

  • U spisku kontakata ili oknu sa rezultatima pretrage, desnim tasterom miša kliknite na kontakt, a zatim izaberite stavku Započni video poziv. Kada je poziv prihvaćen, proširena verzija prozora Razgovor se otvara za prikaz videa.

Započinjanje video poziva preko prozora za razgovor

  • U prozoru Razgovor, kliknite na dugme „Video poziv“. Pošto je poziv prihvaćen, prozor Razgovor se proširuje za prikaz videa.

Vrh stranice

Primanje video poziva

Da biste primili audio/video poziv, potrebni su vam zvučnici i mikrofon ili slušalice ili USB audio uređaj. Nije neophodno, međutim, da imate Web kameru da biste prihvatili video poziv. Ukoliko nemate Web kameru, videćete povratni video korisnika, ali osoba koja vas je pozvala videće ikonu za video umesto povratnog videa.

Kada primite poziv od drugog kontakta iz programa Communicator, pojaviće se obaveštenje o pozivu u donjem desnom uglu vašeg ekrana. Iz samog prozora obaveštenja možete da prihvatite, odbijete ili preusmerite poziv.

Primanje audio/video poziva

  • Kliknite na levo okno obaveštenja o video pozivu.

Kada primite poziv, prozor Razgovor programa Communicator se otvara i prikazuje video prikaz pozivaoca.

Vrh stranice

Odbijanje poziva

  • Da biste odbili video poziv, kliknite na dugme Zatvori u prozoru obaveštenja o pozivu. Ako je omogućena govorna pošta, poziv će biti preusmeren na nju.

Vrh stranice

Preusmeravanje poziva na hitnu poruku

Ponekad niste u mogućnosti da prihvatite video poziv, iako želite da razgovarate sa osobom koja vas zove. Na primer, može se desiti da imate neplanirani sastanak ili vodite važan razgovor sa nekim u vašoj kancelariji. U ovim slučajevima, možete da pošaljete hitnu poruku pozivaocu, da biste obavestili tu osobu da ćete je pozvati kasnije ili da ćete biti slobodni kasnije u toku dana.

  • Da biste na video poziv odgovorili hitnom porukom, kliknite na strelicu Preusmeri, zatim na dugme Pošalji hitnu poruku, otkucajte svoju poruku, a zatim kliknite na dugme Pošalji ili pritisnite taster ENTER.

Vrh stranice

Pomoću obaveštenja o pozivu podesite svoj status na „Ne uznemiravaj“

Ponekad vaš status pokazuje da ste slobodni, a vi ste zapravo na nekom sastanku koji nije bio zakazan ili vodite važan razgovor sa kolegom. U ovakvim situacijama, kada ne želite da vas uznemiravaju možete da postavite svoj status na Ne uznemiravaj prvi put kada primite obaveštenje o pozivu.

  • U obaveštenju o video pozivu, kliknite na dugme „Ne uznemiravaj“, a zatim izaberite opciju Postavi status na „Ne uznemiravaj“. Novi status prisutnosti traje do početka narednog sata.

Vrh stranice

Preusmerite poziv na neki drugi broj ili na govornu poštu

  • Da biste preusmerili poziv, kliknite na strelicu Preusmeri u okviru obaveštenja o video pozivu i izaberite broj na kom želite da primite poziv ili izaberite opciju Govorna pošta.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×