Upućivanje i primanje audio poziva

Ovaj odeljak opisuje kako možete da koristite program Microsoft Office Communicator 2007 za upućivanje i primanje audio poziva.

Šta želite da uradite?Pozivanje

Pozivanje pomoću samo jednog klika

Pozivanje alternativnog broja kontakta

Unošenje novog broja za pozivanje

Upućivanje konferencijskog poziva

Dodavanje teme pozivu ili da označavanje zastavicom za veoma važan poziv

Odgovaranje na poziv

Preusmeravanje poziva na drugi broj ili na govornu poštu

Odgovaranje na poziv hitnom porukom

Postavljanje statusa na „Ne uznemiravaj“ posle primanja poziva

Odbijanje poziva

Pozivanje pomoću samo jednog klika

Svaki kontakt na vašem spisku kontakata ima podrazumevani broj koji možete da pozovete tako što ćete kliknuti na dugme „Pozovi“ koje se nalazi desno od kontakta. Podrazumevani broj kontakta se određuje na jedan od dva moguća načina:

 • Ako ste zvali tog kontakta ranije, podrazumevani broj je onaj koji ste poslednji koristili za pozivanje

 • Ako niste ranije zvali tog kontakta, podrazumevani broj određuje konfiguracija telefonske mreže vaše organizacije. Obično, podrazumevane opcije su broj kontakta na poslu ili poziv pomoću programa Communicator (VoIP poziv).

Pozivanje pomoću samo jednog klika

 • Na listi kontakata, kliknite na dugme „Pozovi“ koje se nalazi desno od kontakta kojeg želite da pozovete. Da biste odredili broj za pozivanje jednim klikom, pre nego što pozovete, postavite pokazivač na dugme „Pozovi“ i sačekajte da se pojavi savet za alatke.

Vrh stranice

Pozivanje alternativnog broja kontakta

Korisnici programa Communicator mogu da objave opcionalne brojeve telefona i da drugima omoguće da vide ove brojeve tako što će im dati dozvole za pristup na nivou Tim ili Lično.

Pozivanje alternativnog broja ili uređaja

 1. Na spisku kontakata, kliknite na dugme „Pozovi“ koje se nalazi desno od kontakta kojeg želite da pozovete.

 2. Kliknite na ime ili broj koji želite ili unesite novi broj.

Vrh stranice

Unošenje novog broja za pozivanje

Pored toga što možete da koristite pozivanje jednim klikom ili strelicu dugmeta „Pozovi“, možete i da otkucate broj koji želite da pozovete u okvir za pretragu.

Da biste pozvali novi broj

 1. U glavnom prozoru programa Office Communicator, u okviru za pretragu, unesite broj telefona koji želite da pozovete. Za uputstva o formatu telefonskog broja prilikom unošenja novog broja, pročitajte odeljak Uređivanje broja telefona.

 2. U oknu „Rezultati pretrage“, kliknite na dugme Pozovi“ koje se nalazi desno od broja telefona koji ste uneli.

Vrh stranice

Upućivanje konferencijskog poziva

Možete da koristite program Communicator da biste upućivali konferencijske pozive, a da pri tom ne morate da koristite dobavljače usluge telefonske konferencije.

 1. Na spisku kontakata, držeći taster CTRL odaberite kontakte koje želite da pozovete na glasovni poziv.

 2. Kada stignete do poslednjeg kontakta kojeg želite da pozovete da se pridruži razgovoru, kliknite desnim tasterom miša na kontakt, izaberite stavku Započni konferencijski poziv i zatim odaberite broj sa kojim želite da započnete konferencijski razgovor. Kada odaberete broj ili uređaj sa kojim želite da započnete konferenciju, poziv je započet i učesnici su pozvani da mu se pridruže. U ovom trenutku otvara se prozor „Razgovor“ u kome ste vi prikazani kao voditelj konferencije i u kome je prikazan status svakoga od učesnika u konferencijskom razgovoru.

Vrh stranice

Dodavanje teme pozivu ili da označavanje zastavicom za veoma važan poziv

Da biste dodali temu pozivu ili ga označili zastavicom kao veoma važan pre pozivanja

 1. Na listi kontakata, kliknite na dugme „Pozovi“ koje se nalazi desno od kontakta kojeg želite da pozovete.

 2. U okviru „Tema razgovora“ otkucajte temu koju želite.

 3. Da biste poziv označili kao važan, kliknite na dugme „Veoma važno“ koje se nalazi desno od teme razgovora.

Da biste dodali temu pozivu ili ga označili zastavicom kao veoma važan tokom pozivanja

 • U prozoru Razgovor, desno od dugmeta „Pošalji datoteku“, kliknite na strelicu pored opcije „Prikažite dodatne opcije“ i zatim izaberite opciju Promena teme razgovora ili Veoma važno, u zavisnosti od toga koja vam više odgovara.

Napomena: Temu razgovora i zastavicu kojom se označava velika važnost mogu da vide samo kontakti koji koriste program Office Communicator 2007.

Vrh stranice

Odgovaranje na poziv

 • Da biste odgovorili na dolazni poziv, kliknite na ime kontakta u obaveštenju o pozivu koje se pojavi u donjem desnom uglu ekrana.

Vrh stranice

Preusmeravanje poziva na drugi broj ili na govornu poštu

 • Da biste preusmerili poziv, kliknite na strelicu pored opcije Preusmeri koja se nalazi u prozoru obaveštenja o pozivu, a zatim izaberite alternativni broj ili opciju Govorna pošta.

Vrh stranice

Odgovaranje na poziv hitnom porukom

Ponekad niste u mogućnosti da prihvatite glasovni poziv, iako želite da pričate sa osobom koja vas zove. Na primer, može se desiti da ste na sastanku koji nije bio zakazan ili vodite važan razgovor s nekim u vašoj kancelariji. U ovim slučajevima, možete na poziv da odgovorite hitnom porukom, da biste označili da ćete kasnije odgovoriti na poziv ili da ćete biti slobodni kasnije u toku dana.

 • Da biste na glasovni poziv odgovorili hitnom porukom, kliknite na strelicu pored opcije Preusmeri, izaberite stavku Pošalji hitnu poruku, otkucajte svoju poruku i zatim kliknite na dugme Pošalji ili pritisnite taster ENTER.

Vrh stranice

Postavljanje statusa na „Ne uznemiravaj“ posle primanja poziva

Ponekad vaš status pokazuje da ste slobodni, a vi ste zapravo na nekom sastanku koji nije bio zakazan ili vodite važan razgovor sa kolegom. U ovakvim situacijama, kada ne želite da vas uznemiravaju, možete da postavite svoj status na Ne uznemiravaj kada primite obaveštenje o pozivu.

 • U obaveštenju o pozivu, kliknite na dugme „Ne uznemiravaj“, a zatim izaberite opciju Postavi status na „Ne uznemiravaj“. Novi status prisutnosti traje do početka narednog sata.

Vrh stranice

Odbijanje poziva

 • Da biste odbili glasovni poziv, u prozoru obaveštenja o pozivu kliknite na dugme „Zatvori“. Ako je omogućena govorna pošta, poziv će biti preusmeren na nju.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×