Upravljanje velikim listama i bibliotekama u sistemu SharePoint

Upravljanje velikim listama i bibliotekama u sistemu SharePoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Postoji mnogo načina možete da radite sa ili bez primanja Granična vrednost prikaza liste upozorenje upita SharePoint liste ili biblioteke. Do 30 miliona stavke ili dokumente možete da uskladištite u SharePoint liste ili biblioteke. Koristite sledeće ideje, možete da dobijete informacije koje treba a ostaju 5000 stavki Granična vrednost prikaza liste. Za više informacija o Granična vrednost prikaza liste samu, pogledajte članak Pregled listama i bibliotekama sa velikim brojem stavki.

Rad sa ograničenje Granična vrednost prikaza liste

SharePoint ima resursa i ograničenja koje regulišu količinu podataka i bajtova koji se može upravljati. Granična vrednost prikaza liste je podrazumevano približno 5000 stavki i podešen da dozvoli korisnicima da radite sa velikim listama, ali zadržali dobre performanse. Postoje tri glavna načina za rad sa Granična vrednost prikaza liste:

 • Za sve verzije SharePoint, upravljanje broj stavki dobija uz indeksiranja, filtriranje, fascikle i podataka van mreže.

 • Za Server verzije SharePoint, koristite administrator planirano Dnevnog vremenskog okvira gde su podignut ograničenja.

 • Za Server verzije SharePoint, administrator mreže može da podigne ograničenje od granične vrednosti prikaza liste.

SharePoint Online, ovo ograničenje nije moguće promeniti i je na mestu 24 x 7 da biste dozvolili korisnicima na deljenoj zakupcima uvek imati dobre performanse na upite. Da biste zaobišli ograničenje, ste prikaza strukture neke radnje možete da uradite da biste zadržali svoje upite u okviru ograničenja.

Napomena : Povremeno možete videti veći broj vraćenih u sistemski generisana prikaze stavki.

Sa SharePoint Server serverima (SharePoint 2016, 2013 i 2010), Granična vrednost prikaza liste 5000 stavki je kao podrazumevani. Međutim, zato što postoji više kontrole tako što ćete Administratori mreže, dnevnog vremenskog okvira mogu da budu podešeni gde su ograničenja efikasno uklonjen, omogućavajući velike upite kao i druge podatke intenzivne operacije da se obave. Ovog puta je obično u kada većina korisnika se ne nalaze na sistem. Administrator takođe možete odabrati da biste podigli ograničenje ako je potrebno.

Izbor poslednje takođe Server verzija programa SharePoint, je da biste promenili ograničenje. Ovo je riskantno, od veće ograničenje povećava mogućnost koji utiču na performanse za neke ili sve korisnike.

Da biste proverili u verziju programa SharePoint, pogledajte članak koju verziju sistema SharePoint koristim?

Ako su blokirani tako što ćete Granična vrednost prikaza liste, ali vaša ukupan broj stavki je manjih od 20.000, indekse možete dodati kolone. Na svim verzijama SharePoint, možete da kreirate filtrirani prikaz sa indeks kolone da biste smanjili broj rezultata kad radite sa velikim listama i bibliotekama. Kreiranje filtriranih prikaza pomoću indeksirane kolone je proces iz dva koraka: Kreiranje indeksa za kolonu, a zatim kreirajte prikaza koji koristi indeksirane kolone za filtriranje prikaza.

Za više informacija o indeksiranja kolone, pogledajte članak Dodavanje indeksa na SharePoint kolonu.

Za više informacija o filtriranje kolone, pogledajte članak Korišćenje filtriranje da biste izmenili prikaz SharePoint.

Iako fascikle nisu potrebni da biste koristili velikim listama i bibliotekama, i dalje ih možete koristiti da organizujete podatke i poboljša efikasnost vaše pristup podacima. Kreiranje fascikle je podrazumevano u bibliotekama dokumenata, ali ne u listama. Za više informacija pogledajte članak Kreiranje fascikle na listi ili Kreirajte fasciklu u biblioteci dokumenata.

Napomena : Sa SharePoint online, ako stavite premeštanje komandu ili prevucite i otpustite, postojeće metapodataka je premešten.

Kada kreirate fasciklu, u pozadini kreirate indeks interni. Ovaj interni indeks kreira za osnovne fascikle, ili najvišeg nivoa liste ili biblioteke. Prilikom pristupa stavki u fascikli, efikasno koristite ovaj interni indeks za pristup podacima. Imajte na umu da ako fascikle sadrži potfascikle, svaki potfasciklu se računa kao stavke (ali ne sve stavke u toj potfascikli).

Čak i kad je ukupan broj stavki u listi ili biblioteci veoma velike, prikaz u jednu fasciklu je makar brz kao prikaz koji filtrira ukupan broj stavki pomoću indeksirane kolone. U nekim slučajevima, možda će biti moguće da biste rasporedili sve stavke na listi ili biblioteci u više fascikli tako da nijedna fascikla ima više od 5000 stavki.

Kada koristite fascikle da biste organizovali veliku listu ili biblioteku, važno je da uzmete u obzir sledeće:

 • Fascikla može da sadrži više stavki od granične vrednosti prikaza liste, ali da biste izbegli blokiranje, možda ćete ipak morati da koristite filtrirani prikaz zasnovan na indeksima kolona.

 • Ako prilikom kreiranja ili izmene prikaza na ovoj listi ili u biblioteci u odeljku Fascikle odaberete opciju Pokaži sve stavke bez fascikli, morate da koristite filter koji je zasnovan na jednostavnom indeksu da biste bili sigurni da nećete dostići graničnu vrednost prikaza liste.

 • Korisno je napraviti podrazumevani prikaz koji pokazuje sve dostupne fascikle bez filtriranja tako da korisnici mogu da odaberu odgovarajuću fasciklu prilikom umetanja novih stavki. Prikazivanjem svih fascikli smanjuje se verovatnoća da će stavke biti neispravno dodate na listu ili u biblioteku izvan fascikli. Imajte na umu da za razliku od biblioteka, ne postoji automatski način za premeštanje stavki između fascikli na listi.

Napomena : Ako se premeštate stavke u SharePoint korpe za otpatke, te stavke će i dalje se prebrojavaju kada kako utvrditi da li je izraz filtera premašuje Granična vrednost prikaza liste. Ako opozovete izbor u korpu za otpatke se više ne broje se. Dodatne informacije potražite u članku ispraznili korpu za otpatke ili vraćanje datoteka.

Da biste premestili datoteke između fascikli u biblioteci, pogledajte članak Premeštanje ili kopiranje fasciklu, datoteku, ili vezu u biblioteci dokumenata.

Brisanje velikim listama zahteva baze podataka resurse koji mogu biti blokiran Granična vrednost prikaza liste. Pokušajte da biste izbrisali velikim listama tokom Dnevnog vremenskog okvira da biste izbegli blokiranje. Imajte na umu da ako je proces brisanja traje duže od dodeljenog prozora, on će nastaviti dok dovršeno, bez obzira na druge korisnike. Dozvoli dovoljno vremena.

Dodatne informacije o tome kako da izbrišete listu potražite u članku Brisanje liste u sistemu SharePoint.

Sinhronizacija van mreže, spoljnih podataka i Access za upravljanje podacima

Hvatanje podataka van mreže često je više praktične i efikasno kada sinhronizujete sa računarom. Možete da koristite Excel, Access ili Outlook, u zavisnosti od liste podataka kojima radite. Takođe možete koristiti spoljne podatke za upravljanje bez ograničenja sa sistemima planiranje resursa (ERP), OData i Veb usluga, u zavisnosti od SharePoint usluge.

Možete izvršiti promene na stonom ili laptop računaru, a zatim kada donesete podatke nazad na mreži i sinhronizujete promene i Otklanjanje neusaglašenosti jednostavan i efikasan način. Radite sa velikim listama pomoću sinhronizacije van mreže „ribati”, analiziranje ili izveštaja podataka, pomaže iskrcamo aktivnosti u bazu podataka i smanjivanje upotrebe SharePoint resursa.

Možete da preuzmete podatke liste van mreže i sinhronizovati promene kad se vratite na mrežu pomoću nekoliko Microsoft Office proizvoda. Da biste izvezli ovo, morate imati aplikacija instalirana, Office 365 ili Office radne površine.

Microsoft Access       Pristup mogu više redova podataka od SharePoint, a vi imate mnogo moćne alatke manipulisati tih podataka. Rad sa podacima u programu Access i sinhronizujete sa SharePoint može da vam omogućavaju da radite sa većim skupa podataka.

Možete da čitate i pišete najviše izvorne liste sa Pristup povezivanjem sa njima i Pristup dobro funkcioniše sa gotovo sve tipove podataka SharePoint . Povezivanje omogućava da se povežete sa podacima u listu SharePoint tako da kreirate dvostranu vezu da prikažete i uredite najnovije podatke na listu SharePoint i Access bazu podataka. Access kreira kopiju (ili ponavlja) na listi SharePoint u Access tabeli. Kada se kreira Access tabele, možete da radite sa liste podataka u Access najviše Access ograničenje od 2 gigabajta (isključujući svih priloga koji se čuvaju lokalno). Pored toga, Pristup kešira podatke liste na klijentu, koristi efikasnog keš memorije, pisanje kroz i samo prenosa promenjene stavke sa liste. To daje upite i ispravke mnogo brže. Dijalog za rešavanje neusaglašenosti takođe vam pomaže da upravljate neusaglašene ispravke na jednostavan način.

Ako je Access usluge funkcija aktivirana, možete da radite sa znatno više podataka od granične vrednosti prikaza liste, do 50.000 stavke po podrazumevanoj vrednosti. Pristup automatski obrađuje podataka liste ili biblioteke u malim paketima i zatim popraviti podatke, tehnika koja omogućava rad sa znatno više podataka od granične vrednosti prikaza liste, kao i bez negativno uticaja na druge korisnike na SharePoint lokacije. Više informacija možete pronaći u odeljku Pomoću Access Services ispod.

Microsoft Excel        SharePoint liste možete da izvezete u jedan Excel tabele, što kreira jednosmerne veze sa podacima između Excel tabele i liste SharePoint .

SharePoint Izvezi u Excel dugme na traci istaknuto
Izvoz u Excel u SharePoint 2016 ili 2013

Excel takođe će vam omogućiti da radite sa velikim listama bez blokira. Pored toga, možete da sinhronizujete Excel pomoću SharePoint i Access da biste iskoristili prednosti pogodnosti svaki platformu.

Kada ažurirate podatke iz liste SharePoint i osvežavanje Excel tabele, Microsoft Excel zamenjuje Excel podatke najnovije podatke liste SharePoint , zamene sve promene koje ste napravili u toj tabeli Excel .

SharePoint Online listu sa Izvezi u Excel istaknuta
Izvoz u Excel u sistemu SharePoint Online

Kad se podaci u tabeli Excel , možete da iskoristite mnoge funkcije analiza podataka Microsoft Excel, kao što su moćne i fleksibilne radnih listova, izveštajima izvedene tabele, grafikona profesionalnog izgleda i iskra linija, uslovno oblikovanje sa ikona trake podataka, i skala boja i operacije složene analize šta-ako.

Ako je Access usluge funkcija aktivirana, možete da radite sa znatno više podataka od granične vrednosti prikaza liste, do 50.000 stavke po podrazumevanoj vrednosti. Više informacija možete pronaći u odeljku Pomoću Access Services ispod.

Microsoft Outlook        Iz Microsoft Outlook, koje može da čita i pisanje kontakata, zadataka, kalendar i diskusione liste, kao i sinhronizovanje biblioteke dokumenata. Na primer, možete da radite sa liste standardnih zadataka i listama zadataka projekata tako što ćete preuzeti van mreže, pregledanje, ažuriranje i dodeljivanje nove zadatke, otpremiti ih nazad na mrežu i sinhronizujete ih bez napuštanja Outlook; Takođe, možete da skladištite, delite i upravljanje kontaktima SharePoint efikasnije u Outlook.

Vrh stranice

U Access, kreirate Veb baze podataka na osnovu Access usluge tako što ćete napraviti tabele na osnovu povezane liste, zajedno sa upiti, obrasci, izveštaji i makroi, koju ste objavili na lokaciji SharePoint . Ovi Veb bazama podataka radi, i dalje možete da koristite i da ih izmenite i možete da kreirate nove od predloška, ali ne i sa Access 2013.

Možete da kreirate Access aplikacije u SharePoint bez korišćenja koda. Opšte, SharePoint aplikacija je fokusirane, tačku-rešenje koje je lako da se distribuiraju i učinili dostupnim u. Razmislite o aplikaciju kao praktičan i drugačiji način za pakovanje distribucija, pokrenete, nadgledate i se rešenje. Za više informacija potražite u odeljku Kreiranje Access aplikacije

Za razliku od Access Veb bazu podataka aplikaciju koja skladišti podatke u SharePoint listama, koristi na Access aplikaciju sa SQL Server bazom podataka odvojili od SharePoint proizvoda za skladištenje podataka, kao i da je zbog toga ne tema da biste SharePoint Granična vrednost prikaza liste. Ovo značajno poboljšava upotrebljivost Access rešenja i zbog efikasnog rukovanjem potencijalno milion zapisa. Za korisnike SharePoint Server, SQL Server baze podataka može da bude konfigurisan tako da uživo iza zaštitnog zida u vašoj organizaciji. Za korisnike na mreži, je baza podataka u bazi podataka SQL Server Azure omogućen besplatan nalog i besplatnog prostora za skladištenje. Za više informacija o Azure, pogledajte članak Microsoft Azure matičnu stranicu.

Na kraju, možete i dalje sinhronizovanje podataka između SharePoint listu i Access tabele i uvek Ažuriraj dva skupa podataka. Ova sinhronizacija je dvosmerna ili dvosmerni. Promene izvršene u Access da podatke liste su otpremljene na listu SharePoint i promene na listi SharePoint se preuzimaju u Access na računaru. Za više informacija pogledajte članak Uvoz i povezivanje podataka sa SharePoint listom.

polje za pretragu SharePoint i rešenja centra za dokumente

Alternativni način da biste pronašli dokumente ili stavke na veliku biblioteku ili listu jeste da koristite liste ili biblioteke za pretragu da biste uneli ključnu reč ili frazu. SharePoint Pretraga ima sopstvenu indeksiranja mehanizme i nije predmet Granična vrednost prikaza liste ili druge srodne ograničenja.

Drugo rešenje za upravljanje velikim bibliotekama je da kreirate i koristite lokacije centra za dokumente. Dizajniran za upravljanje dokumentima, lokacije centra za dokumente nudi funkcije kao što su odjavljivanja datoteke u tokovima posla, filtere i prikaze.

Obično su dva pretraživanje polja na SharePoint stranicu, lokaciju pretraga na vrhu stranice i određene liste ili biblioteke polje za pretragu. Kada koristite liste ili biblioteke za pretragu , postepeno možete da proširite opseg pretrage operaciju:

 • Opseg pretrage podrazumevano je prvobitno zasnovan na svim stavkama u trenutnom prikazu i bilo kojoj potfascikli. Rezultate vidite kao kolone koje se dodatno mogu filtrirati i sortirati. Ako je granična vrednost prikaza trenutno premašena, rezultati neće biti prikazani u potpunosti.

 • Ako ne pronađete ono što ste tražili, možete proširiti opseg pretrage tako da obuhvata celu listu uključujući sve potfascikle bez obzira na trenutni prikaz i graničnu vrednost prikaza liste.

 • Na kraju, možete proširiti opseg da biste pretražili celu lokaciju. U tom slučaju, videćete rezultate na standardnoj stranici lokacije za pretragu. Možete dodatno suziti rezultate pomoću table za sužavanje obima pretrage da biste filtrirali po autoru dokumenta ili datumu kreiranja stavke sa liste. Možete čak da koristite Bulovu sintaksu i logičke operatore da biste formulisali složenije upite.

Napomene : 

 • Polje za pretragu je dostupna samo za liste i biblioteke koje se prikazuju kao klijentska vizuelizuje prikaza. Iako je podrazumevano ponašanje da biste prikazali polje za pretragu , polje za pretragu može se sakriti tako što ćete svojstvo Web segmenta prikaza liste Polja za pretragu, u odeljku " razno " u oknu sa alatkama. Više informacija o svojstva Veb segmenta u članku Korišćenje liste i drugim Veb segmentima.

 • Lista svojstvo „Prikaži polje za pretragu” u okviru razno

Lokacije centra za dokumente možete da koristite kada želite da kreirate, upravljanje i skladištenje velikog broja dokumenata. Centar za dokument je zasnovan na predlošku lokacije i je dizajniran da posluži kao centralizovane spremište za upravljanje više dokumenata. Funkcije, kao što su metapodataka i navigacija prikaz stabla, tipovi sadržaja i Veb segmenti pomoći da organizujete i preuzimanje dokumenata na efikasnog i smisleno način za korisnike. Dodatne informacije o korišćenju predložaka lokacije potražite u članku Kreiranje i korišćenje predložaka lokacije.

Kontrolori sadržaja možete brzo da konfigurišete zasnovanih na metapodataka za navigaciju da biste izvršili za većinu biblioteke bez izričito kreiranja, ali takođe se uz pomoć prilikom kreiranja dodatnih indeksa da biste poboljšali performanse preko širem opsegu filtere i prikaze. Dodatne informacije potražite u članku Korišćenje lokacije centra za dokumente

Lokaciju „Centar za dokumente“ možete da koristite kao okruženje kreiranja ili arhivu sadržaja:

 • U okruženju kreiranja, korisnici aktivno prijavljuju i odjavljuju datoteke i kreiraju strukture fascikli za ove datoteke. Omogućeno je kreiranje verzija i može da postoji 10 ili više starijih verzija svakog dokumenta. Korisnici često prijavljuju i odjavljuju dokumente, a tokovi posla mogu da pomognu u automatizovanju radnji na dokumentima.

 • Sadržaj ili arhiviranje baze znanja, sa druge strane, vrlo malo autorizacije dolazi. Korisnici samo prikaz ili Otpremanje dokumenta. Obično sadržaja arhivama sadrže jedan verzija dokumenata i lokacije mogu da promenim razmeru miliona datoteka. U scenariju tipične, kao što je to centar za tehničku podršku za velike organizacije, 10 000 korisnika mogu da pristupe sadržaju, prvenstveno da je pročitaju. Podskup 3 000 do 4 000 korisnika možda otpremite novi sadržaj lokacije.

Upotreba ličnih prikaza, relacionih lista i RSS feedova

Da biste dodatno poboljšali ukupne performanse sistema i izbegli dostizanje granične vrednosti resurs ili ograničenja, možete da razmotrite da li želite da koristite ličnih prikaza, relacionih lista ili RSS feedova.

Lični prikazi    Zbog toga što kreirate prikaze kojima koriste indeks kolone ispravno složeniju za velikim listama i bibliotekama, možda ćete želeti da biste uklonili dozvolu za upravljanje ličnim prikazima saradnici za veliku listu ili biblioteku. Tako što ćete ukloniti ovu dozvolu, možete da sprečite korisnike da kreirate prikaz koji obuhvata sve stavke i koji mogu negativno utiče na performanse ostatka lokacije. Više informacija o dozvolama potražite u članku Uređivanje dozvola za listu ili biblioteku.

Relacione liste     Kada kreirate relacije liste pomoću kolona za pronalaženje, jedinstvenih kolona i nametnutog relacionog ponašanja (koji se još naziva referencijalni integritet), možete dostići graničnu vrednost prikaza liste i biti blokirani u sledećim slučajevima:

 • Ako napravite jedinstvenu kolonu na postojećoj listi koja ima više stavki od granične vrednosti prikaza liste (ali imajte u vidu da je dodavanje jedne stavke na listu koja premašuje graničnu vrednost prikaza liste operacija koja se obično ne blokira).

 • Ako lista ima više stavki od granične vrednosti prikaza liste, a zatim uključite opciju Kaskadno brisanje ili Ograničeno brisanje za polje za pronalaženje na toj listi.

RSS feedovi     Pošto se u centralnoj administraciji i na nivou kolekcije lokacija omogući podrška za RSS, možete da omogućite i konfigurišete podršku za RSS za veliki broj tipova lista i biblioteka. Kada korisnici pristupe RSS feedu za listu ili biblioteku, podaci se preuzimaju sa liste. Podrazumevani RSS prikaz ograničava broj stavki koje se dobijaju na osnovu datuma poslednje izmene stavke pomoću filtera u koloni Izmenjeno. Ako lista ili biblioteka ima veliki broj stavki, a korisnici pristupaju RSS feedu, preporučuje se da indeksirate kolonu Izmenjeno. Takođe možete smanjili broj stavki koje se preuzimaju tako što ćete promeniti broj stavki i broj dana za koje se promene uključuju u RSS feed.

Pronalaženje više informacija o upravljanju RSS feedovima u članku Upravljanje RSS feedovima za lokaciju ili kolekciju lokacija. Da biste saznali kako da dodate RSS feed, pogledajte članak Kreiranje obaveštenja ili pretplata na RSS feed

SharePoint Samo Administratori servera

Ove operacije mogu da se izvrše samo po SharePoint ili Administratori mreže i administratora farme na SharePoint Server verzijama.

Dnevnog vremenskog okvira je način za administratore da biste naveli namensku vremenski period za sve korisnike da biste uradili neograničen operacije bez ograničenja i obično planirano tokom koje.

Iako prikazi su primarni način za preuzimanje stavki iz liste ili biblioteke, postoje i druge SharePoint komande i operacije koje bolje obavljaju tokom dnevnog vremenskog okvira.

Dodavanje i brisanje indeksa

Dodavanje i promena kolone liste

Brisanje i kopiranje fascikli

Menjanje bezbednosnih postavki za listu ili biblioteku

Čuvanje liste sa njen sadržaj kao predloška

Brisanje Veb lokacije

Vraćanje u prethodno stanje ili brisanje stavki iz korpe za otpatke

Ove komande i operacija mogu uspeti ako premašuju lokacije granične vrednosti i ograničenja prilikom preuzimanja podataka liste tokom normalno radno vreme. Pokretanje ih bez ograničenja tokom dnevnog vremenskog okvira možete da izbegnete neuspeh i uticaja na druge korisnike.

Podešavanje dnevnog vremenskog okvira zahteva da podesite vreme početka i trajanje. Kada podešavanje vremena i trajanje razumeli da ako neko pokrene dugo pokrenutog upita ili operacija tokom prozora, on će nastaviti dok se ne dovrši, bez obzira na da li je to unutar prozora ili ne.

 1. Kao administrator, za prijavljivanje za Centralnu administraciju.

 2. Idite na upravljanje aplikacijama > Upravljanje Veb aplikacijama.

  Centralnu administraciju sa upravljanje izabrana Web aplikacije
 3. Izaberite aplikaciju da biste postavili ili promenili postavku dnevnog vremenskog okvira.

 4. Na traci, kliknite na strelicu nadole na Opšte postavke da biste pristupili menija, a zatim kliknite na dugme Ograničavanja resursa.

  Centralna Throttleing resursa administracije izabrana.
 5. Promena Dnevnog vremenskog okvira , a zatim postavite vreme i trajanje koji želite da koristite.

  Centralnu administraciju aplikacije postavke stranice sa dnevnog vremenskog okvira istaknuta
 6. Kada završite, kliknite na dugme OK .

Ako niste Razvojni programer ili nemate odgovarajući pristup projektovanje resurse da biste uradili sledeće operacije za vas, možete odložiti ovakva operacije da biste dnevnog vremenskog okvira. Obratite se administratoru da biste videli kada je planirano dnevnog vremenskog okvira.

Napomena : SharePoint Online ne podržava promenu Granična vrednost prikaza liste.

Granična vrednost prikaza liste je za pružaju performanse u korisnika i zaštiti servera od nenamerni preoptereжenje tokom upita. Na listi prikaz graničnu vrednost (dozvolio da i oni) se može promeniti samo u Server verzije SharePoint od strane administratora u aplikaciji za centralnu administraciju i preporučujemo da ne menja da biste izbegli performansi narušen kvalitet. SharePoint Online vam ne dozvoljava administratorima da biste promenili Granična vrednost prikaza liste da biste zaštitili korisnicima na drugim zakupcima iz probleme sa performansama kada se preuzimaju velikih skupova podataka. Koristite indeksi "," Filteri "i" fascikli za upravljanje upitima umesto toga.

Ako imate samo nekoliko upita koji zahtevaju podizanje Granična vrednost prikaza liste, razmotrite da umesto toga koristite Dnevnog vremenskog okvira tokom neradnih časova.

Upozorenje : Promene na listi prikaz graničnu vrednost (dozvolio da i oni) ne preporučuje se ako imate drugi korisnici, kao veće vrednosti će umanji performanse. Kreiranje prevelika vrednost mogu uzrokovati veliko kašnjenje ili otkazivanja za korisnike ili potencijalno spusti na serveru.

Napomena : Centralnu administraciju je dostupno samo za Server instalacije programa SharePoint.

Ako zaista želite da promenite Granična vrednost prikaza liste, sledite ove korake. Oni su standardne iz SharePoint 2010 kroz SharePoint 2016, iako korisnički Interfejs može neznatno da se razlikuje. Centralnu administraciju aplikacije razlikuju od SharePoint lokaciji i zahteva farme administratorska prava za pristup. Možete da promenite samo Granična vrednost prikaza liste u Server verzije SharePoint.

 1. Kao administrator, za prijavljivanje za Centralnu administraciju.

 2. Idite na upravljanje aplikacijama > Upravljanje Veb aplikacijama.

  Centralnu administraciju sa upravljanje izabrana Web aplikacije
 3. Izaberite aplikaciju da biste promenili Granična vrednost prikaza liste.

 4. Na traci, kliknite na strelicu nadole na Opšte postavke da biste pristupili menija, a zatim kliknite na dugme Ograničavanja resursa.

  Centralna Throttleing resursa administracije izabrana.
 5. Promena Granična vrednost prikaza liste vrednost (prva na listi) razumnije vrednost.

 6. Kliknite na dugme U redu.

Postoje dodatne postavke na ograničavanja stranice kao administrator će da da biste razumeli resursa.

 • Granična vrednost prikaza liste za nadzornike i administratore:    Ovo je podrazumevano „viša ograničenje”. Upite koji se pokreću u revizor ili administrator to posebno (programski) zahteva da biste zamenili na dozvolio da i oni će biti naplaćene ovo ograničenje umesto toga. Podrazumevano je 20.000 umesto 5000 za Granična vrednost prikaza liste. Podizanje ovo ograničenje ima isti posledice kao podizanje Granična vrednost prikaza liste. Kada promenite ovu vrednost, postoje povezane promene koje ćete možda morati da se. Dodatne informacije potražite u članku programsko pomoću objekta Model zamena za Granična vrednost prikaza liste

 • Objekat zamene modela:    Ako često koristite prilagođeni kôd primeni i imaju potrebu za zamenjuje Granična vrednost prikaza liste veća ograničenja, zatim možda preporučuje da Dozvoljavanje zamene objektnog modela i date revizor ili administrator dozvole za aplikaciju koja će izvršiti upiti. Ova postavka je podrazumevano uključena, ali možete da ga onemogućite ako vam nije potrebna. Dobar primer kada možda ćete želeti da koristite ovo je ako ste primenili kôd koji će nastupiti keširanje veće skupa rezultata koji se često pristupa za nekoliko minuta. Ako ne planiram keširanje sadržaj i planiraju za pokretanje ove Upiti često, ne bi preporučiti pomoću ovog metoda da biste dobili oko Granična vrednost prikaza liste kao negativno će uticati na vašem serveru performanse. Ukratko: „idite polako”.

 • Graničnu vrednost prikaza liste:    Ova funkcija ograničava broj spojeva upita možete da izvršite. Izjednaиava ovo na broj za pronalaženje, osobe ili grupe ili polja Status toka posla koje su uključene u upit. Na primer, prikaz koji prikazuje 6 kolona za pronalaženje i filteri na drugu 3 kolone za pronalaženje različitih koristi 9 pronalaženja. Ako je Granična vrednost za pronalaženje prikaza liste podešen na 8, to će uzrokovati grešku. Povećava broj na više od 8 ne preporučuje se.

  Detaljan testiranje korporacija Microsoft je pokazao da postoji ozbiljno koji nisu postepeno performansi narušen kvalitet koji se pojavljuje iznad 8 spojevi. Ne samo da li servera bajtova otpustite znatno u tom trenutku, ali upit na kraju pomoću neproporcionalno veliku količinu SQL Server resursa, što negativno utiče na svakoga ko koristi istu bazu podataka. Više informacija potražite u odeljku kolone za pronalaženje i odeljak prikazi liste performanse i kapacitet testiranje rezultate i preporuke

 • Dnevnog vremenskog okvira za velike upite:    Ova funkcija vam omogućava da podesite vreme svakog dana gde korisnici mogu da koriste veće upiti bez ostvarite ograničenja. Postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti pažljivo pre nego što odlučite kada da podesite ovo:

  • Da utiče na najmanje broj korisnika, to bi trebalo da bude podešen na sat vremena koje, ili vreme tokom koje očekujete najmanje Učitaj. Ako ste izabrali jedan usred radnog dana za većinu korisnika, pa čak i one koji ne koriste veliku listu može uticati na negativno.

  • Pokušajte da ga zadržite razumnije vremenski okvir tako da osobe mogu da ga koristiti da biste rešili problem svojim listama, umesto da obratite se administratoru.

  • Operacije koraci tokom vremenskog okvira neće prekinuti jednom prozoru završi. Razmislite o tome da je vreme potrebno u slučaju da korisnik pokuša da biste izbrisali veliku listu pre nego što isečete vreme.

  • Uzmite u obzir različite vremenske zone. Ovo je posebno važan ako vaše organizacije ili kupcima široko geografski distribuiraju i delite centralno hostovanu SharePoint servera. Podešavanje 6 pm možda raditi za svoju lokaciju, ali ne bi bilo dobro u, Sidneju.

 • Liste jedinstvenih dozvola granična:    Ovo je broj jedinstvenih dozvola koje su dozvoljene po listu. Ako imate fascikle da prekinete nasleđivanje na za dozvole i postavite neke dozvole za njega (i sve stavke u njemu nalazi), a zatim koji se računa kao 1 na listi jedinstvene dozvole granične vrednosti. Za razliku od granične vrednosti prikaza liste i druge postavke, ovaj prag ne aktivira prikazuje sadržaj ili izvršavanja neke druge operacije, ali izričito prilikom promene dozvole.

  Da li mogu da, zatim smanjenje ovaj broj se preporučuje. Podrazumevano se 50.000 koja je veliki broj jedinstvenih dozvola. Na listi je verovatno da dođe do problema sa dozvolama pre nego što ga dostigne ovaj broj, preventivno dobra ideja je da ga pomahnitao raditi šta možda u okruženju.

Pregled lista i biblioteka sa velikim brojem stavki

Na listi prikaz graničnu vrednost (dozvolio da i oni) je na mestu će vam pomoći dosledne performansi preko svi korisnici sa upite da biste u pozadinsku bazu podataka. Ovo su neke informacije o ograničenjima kako se radi i kako da promenite vrednost Granična vrednost prikaza liste.

Važno : Granična vrednost prikaza liste nije moguće promeniti u SharePoint Online. Takođe ne postoji mogućnost da biste kreirali dnevnog vremenskog okvira na SharePoint Online. Te funkcije su dostupne samo na SharePoint 2016, SharePoint 2013 i SharePoint 2010.

Da biste umanjili trke baze podataka za SQL Server, pozadinsku bazu podataka za SharePoint, često koristi red nivo zaključavanje kao strategiju da biste se uverili primenljive ispravke bez negativno uticaja na druge korisnike koji su pristup drugih redova. Međutim, ako je čitanja ili pisanja operacija baze podataka, kao što je upit, dovodi do više od 5000 redova koje želite da odjednom zaključan, onda je efikasnije za SQL Server da biste privremeno zaključali celu tabelu dok se ne dovrši operacija baze podataka.

Napomena : Stvarni broj nije uvek 5000 i mogu se razlikovati u zavisnosti od vaše lokacije, količina aktivnosti u bazu podataka i konfiguracija lokacije.

Kada je zaključan celu tabelu, sprečava drugim korisnicima pristup tabele. Ako se to desi često, korisnici će naići narušen kvalitet performansi sistema. Stoga, granične vrednosti i ograničenja su neophodne za pomoći da umanjite uticaj operacija baze podataka radi intenzivne resursa i saldo potrebe sve korisnike.

Sledeći dijagram rezimira najvažnije informacije o onome što se dešava u pozadini kada pristupite velikom broju stavki na listi ili u biblioteci.

Velike liste i biblioteke

 1. SQL Server tabela baze podataka, koja koristi upite, indekse i zaključavanja za održavanje ukupne performanse, deljenje i tačnost skladištenja podataka liste ili biblioteke u kolekciji lokacija.

 2. Filtriranog prikaza sa indeksima kolona (i drugih operacija) kreirajte upite baze podataka koji identifikuje podskup kolona i redova i vratili ovaj podskup na vašem računaru.

 3. Granične vrednosti i ograničenja pomoć gasa operacije i saldo resurse za veliki broj korisnika istovremeno.

 4. Privilegijama programeri mogu da koriste zamene modela objekat da biste privremeno povećali granične vrednosti i ograničenja za prilagođene aplikacije za SharePoint Server verzije.

 5. Administratori možete navesti windows namensku vremena za sve korisnike da biste uradili neograničen operacije tokom vremena koje sa SharePoint Server verzije.

 6. Informacioni radnici možete da koristite odgovarajuću prikaza, stilovi i ograničenja stranica da biste ubrzali prikaz podataka na stranici.

Liste i biblioteke imaju određene Maksimalna ograničenja, kao što je prikazano u ovoj tabeli.

Funkcija

Maksimalno ograničenje

Broj stavki na listi ili u biblioteci

30 miliona

Veličina stavke pojedinačne datoteke ili priloga stavke

10 gigabajte

Sledeća tabela rezimira informacije o resursa i ograničava da morate da budete svesni. Ove kako bi pomogao pri ograničenja se postavljaju na stranici ograničavanja resursa u centralnoj administraciji SharePoint Server verzija. Obratite se administratoru za određene ograničenja i zahteve za lokaciju.

Napomena : Administrator ne podleže sledećim ograničenjima resursa kako bi pomogao pri upravljanju.

Napomena : Ne za sve ove postavke su dostupne putem korisničkog Interfejsa i samo sa SharePoint Server verzije.

Granična vrednost
ili ograničenja

Podrazumevani
vrednost

Opis

Granična vrednost prikaza liste

5.000

Navodi maksimalan broj stavki na listi ili u biblioteci koju operacija baze podataka, na primer upit, može istovremeno da obradi. Operacije koje premašuju ovo ograničenje su blokirane.

Da biste dali vreme je da napravite alternativni planova, možda ćete biti upozoreni na stranici Postavke liste kada liste premašilo 3000 stavki. Upozorenje o sadrži vezu ka ove teme pomoći.

Ograničenje jedinstvenih dozvola

50.000

Navodi maksimalan broj jedinstvenih dozvola koje su dozvoljene za listu ili biblioteku.

Svaki put kada prekinete nasleđivanje dozvola za neku stavku ili fasciklu, prema ovom ograničenju to se računa kao jedna jedinstvena dozvola. Ako pokušate da dodate stavku koja bi dovela do prekoračenja ovog ograničenja, bićete sprečeni u tome.

Ograničenje veličine reda

6

Navodi maksimalan broj redova tabele koji se nalaze u bazi podataka koja se koristi za stavku liste ili biblioteke. Da bi se smestile široke liste sa velikim brojem kolona, svaka stavka se prelama u nekoliko unutrašnjih redova tabele, u najviše 6 redova i uz najviše ukupno 8000 bajtova (ne računajući priloge).

Na primer, ako imate listu sa velikim brojem malih kolona koja sadrži stotine kolona tipa „Da/ne“, možete da premašite ovo ograničenje i u tom slučaju na listu nećete moći da dodate više kolona tipa „Da/ne“, ali ćete ipak možda moći da dodajete kolone drugog tipa.

Administratori mogu postaviti ovo ograničenje samo pomoću objektnog modela, ne i putem korisničkog interfejsa.

Granična vrednost za pronalaženje prikaza liste

12

Navodi maksimalan broj operacija spajanja, poput onih zasnovanih na kolonama za pronalaženje, kolonama „Osoba/grupa“ ili kolonama statusa toka posla.

Ako upit koristi više od osam kolona, operacija se blokira. Međutim, moguće je programski izabrati kolone koje će se koristiti upotrebom maksimalnog prikaza koji može da se podesi putem objektnog modela.

Veličina granične vrednosti prikaza liste za nadzornike i administratore

20.000

Navodi maksimalan broj stavki liste ili biblioteke koji operacija baze podataka, na primer upit, može da obradi odjednom kada je izvrši nadzornik ili administrator sa odgovarajućim dozvolama. Ova postavka se koristi zajedno sa postavkom Dozvoli zamenu objektnog modela.

Dozvoljavanje zamene objektnog modela

Y

Navodi da li projektantima možete da izvršite operacije baze podataka, kao što su upiti, koji zahteva naplata Granična vrednost prikaza liste veća ograničenja naveo Granična vrednost prikaza liste za nadzornike i administratore. Administrator mora da omogući na zamene objektnog modela, a zatim projektantima odgovarajuću dozvolu mogu zatim programski zatražite njihove upit da koristi viša Granična vrednost prikaza liste da biste iskoristili prednosti ga.

Dnevnog vremenskog okvira

Nijedna

Navodi vremenski period tokom kojeg se granične vrednosti i ograničenja resursa zanemaruju. Administrator može da konfiguriše vremenski okvir tokom časova „bez intenzivnog korišćenja“ u pomacima od 15 minuta i za najviše 24 časa, na primer od 18:00 do 22:00 ili od 1:30 do 5:15.

Operacija baze podataka ili upit započeti tokom dnevnog vremenskog okvira nastavljaju se dok ne dođe do njihovog dovršavanja (ili neuspeha), čak i ako se ne završe tokom navedenog vremenskog okvira.

Ostavite komentar

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da potvrdite izbor u polju činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka. Priložite SharePoint, operativnih sistema i verzije pregledača.

Ažurirani jul 2017.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×