Upravljanje učesnicima na lokaciji „Radni prostor za sastanke“

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lista „Učesnici“ u sistemu Windows SharePoint Services 3.0 prati osobe koje su pozvane na sastanak, bez obzira da li će prisustvovati, kao i sve poruke u vezi sa njihovim prisustvom (na primer, podsećanje organizatora da će učesnik kasniti). U toku sastanka, ili nakon njega, lista može da bude ažurirana podacima o prisustvu pozvanih učesnika.

Napomena: Učesnici se automatski dodeljuju grupi „Korisnici“ lokacije radnog prostora za sastanke, čime dobijaju dozvolu da pregledaju i doprinose lokaciji. Morate da budete vlasnik lokacije radnog prostora za sastanke ili organizator sastanka da biste dodavali učesnike ili menjali postojeće. Za više informacija obratite se osobi koja je postavila lokaciju.

Ovaj članak sadrži:

Kako se kreira listu učesnika

Dodavanje učesnika sastanka u sistemu Windows SharePoint Services 3.0

Uređivanje učesnika sastanka

Brisanje učesnika sastanka

Kako se kreira lista „Učesnici“?

Način kreiranja liste učesnika zavisi od toga kako ste podesili lokaciju radnog prostora za sastanke.

Nakon što pošaljete poziv na sastanak, neki programi za rad sa kalendarom i programi za e-poštu, kompatibilni sa sistemom Windows SharePoint Services, automatski ažuriraju listu učesnika na lokaciji radnog prostora za sastanke. Imena učesnika se dobijaju iz polja Za poziva za sastanak.

Ako je program za rad sa kalendarom kalendara ili program za e-poštu automatski podesio učesnike, njima će biti dodeljen nivo dozvola „Doprinošenje“, što će im omogućiti da pregledaju stranice i uređuju stavke liste i dokumente. Nivo dozvole i radnje koje korisnik može da obavlja preuzimaju se od nadređene lokacije, ali možete da primenjujete i jedinstvene dozvole. Da biste ovo uradili, izmenićete napredne korisničke dozvole u postavkama lokacije radnog prostora za sastanke. Veze ka dodatnim informacijama o izmenama nivoa dozvola potražite u odeljku Takođe pogledajte.

U slučaju da postoji problem sa automatskom dodelom dozvola, primićete poruku sa instrukcijama o mestu na lokaciji radnog prostora za sastanke na kome učesnike možete da dodate među korisnike.

Znaćete da su učesnici automatski podešeni zato što će se pojaviti u listi učesnika na lokaciji radnog prostora za sastanke. Više informacija o podešavanju lokacije radnog prostora za sastanke u programima za rad sa kalendarom i programima za e-poštu kompatibilnih sa sistemom Windows SharePoint Services potražite u pomoći tog programa.

U slučaju da ste podesili učesnike iz vašeg programa za e-poštu ili programa za rad sa kalendarom i nakon toga uredili učesnike na lokaciji radnog prostora za sastanke, možda će biti potrebno da ažurirate informacije u vašem programu za e-poštu ili programu za rad sa kalendarom.

Ako lokaciju radnog prostora za sastanke postavite koristeći Windows SharePoint Services 3.0, odnosno ako vaš program za e-poštu ili program za rad sa kalendarom ne dodaje učesnike automatski, potrebno je da ažurirate učesnike koristeći Windows SharePoint Services 3.0.

Napomene: 

 • Možete da imate samo jednu listu učesnika na lokaciji radnog prostora za sastanke. U slučaju da dodate još jedan Web segment „Učesnici“ na lokaciju radnog prostora za sastanke, neće se kreirati nova lista učesnika, već drugi prikaz originalne liste „Učesnici“.

 • Kada lokaciju radnog prostora za sastanke postavite koristeći Windows SharePoint Services 3.0, vi i drugi učesnici koji već imaju dozvolu za pristup nadređenoj lokaciji automatski će imati i dozvolu za pristup lokaciji radnog prostora za sastanke. Da bi ovo funkcionisalo, u listu učesnika morate da dodate važeću e-adresu (na primer, neko@example.com) ili korisničko ime (DOMEN\ime). Učesnicima koji nemaju dozvolu za pristup nadređenoj lokaciji, administrator ili vlasnik lokacije mora prvo da dodeli tu dozvolu.

Vrh stranice

Dodavanje učesnika sastanka u sistemu Windows SharePoint Services 3.0

 1. U dnu liste Učesnici, izaberite stavku Upravljaj učesnicima.

 2. Na traci sa alatkama kliknite na dugme novo Meni „Novo“ .

 3. Unesite ime osobe i ostale željene informacije, kao što su da li je prisustvo učesnika neophodno ili ne.

  Možete da kliknete na dugme Potraži da biste pronašli ime u katalogu.

 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Za povratak na lokaciju radnog prostora za sastanak, izaberite njeno ime na gornjoj navigacionoj traci.

  Napomene: 

  • Od postavki dozvola korišćenih prilikom kreiranja lokacije radnog prostora za sastanke zavisi da li ćete vi i ostali učesnici automatski dobiti dozvole za lokaciju radnog prostora za sastanke nakon dodavanja u listu učesnika.

  • Samo organizator sastanka ili vlasnik lokacije može da dodaje druge učesnike.

Vrh stranice

Uređivanje učesnika sastanka

 1. U okviru listu učesnika , kliknite na Uredi dugme Slika dugmeta pored učesnika čije informacije želite da promenite.

 2. Promenite željene informacije, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. Da biste se vratili na vašu lokaciju radnog prostora za sastanke, kliknite na njeno ime na traci za navigaciju.

Napomena: Samo organizator sastanka, vlasnik lokacije ili učesnik može da promeni odgovore i ostale informacije.

Vrh stranice

Brisanje učesnika sastanka

 1. U dnu liste Učesnici, izaberite stavku Upravljaj učesnicima.

 2. Postavite pokazivač na ime učesnika da bi se prikazala strelica nadole.

 3. Kliknite na strelicu nadole, a zatim izaberite stavku Izbriši stavku.

 4. Kada budete upitani o slanju stavke u korpu za otpatke, kliknite na dugme U redu.

  Napomene: 

  • Samo organizator sastanka ili vlasnik lokacije može da briše druge učesnike.

  • Samu listu „Učesnici“ ne možete da izbrišete sa lokacije radnog prostora za sastanke. Međutim, možete da je sakrijete da se ne bi prikazivala. Više informacija o prilagođavanju lista potražite u sistemu „Pomoć“.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×