Upravljanje tipovima rezultata

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kao administrator kolekcije lokacija ili vlasnik lokacije možete da kreirate i koristite tipove rezultata da biste prilagodili način na koji se rezultati prikazuju za određene tipove dokumenata.

Tip rezultata koristite da biste naveli predložak prikaza koji sistem pretrage treba da koristi za određeni tip dokumenta ili rezultata pretrage. Kako dokumenti nisu svi isti, ni rezultati pretrage ne bi trebalo da budu. Korišćenje tipova rezultata i predložaka prikaza korisnicima umnogome pojednostavljuje pronalaženje rezultata koje traže.

Tip rezultata određuje jedan uslov ili više njih za upoređivanje sa rezultatima pretrage, kao što je izvor tipa ili rezultata u rezultatima pretrage, i radnju koja treba da se izvrši ako rezultat pretrage ispunjava te uslove. Radnja navodi predložak prikaza za korišćenje za rezultat pretrage.

Na primer, unapred konfigurisani tip rezultata koji se zove Osoba navodi da se, u slučaju da rezultat pretrage stigne od izvora rezultata Lokalni rezultati osoba, koristi predložak prikaza Stavka osobe. Predložak prikaza Stavka osobe pokazuje informacije u lebdećoj tabli kao što su dokumenti čiji je autor ta osoba i pruža vam brži pristup tim dokumentima.

Još jedan primer je imati tip rezultata koji se aktivira ako svojstvo ContentTypesadržiIzveštaj o prodaji, a zatim ima određeni predložak prikaza za izveštaje o prodaji. Korisnici će odmah identifikovati rezultat pretrage kao izveštaj o prodaji.

Dodatne informacije potražite u članku Promena načina na koji rezultati pretrage izgledaju pomoću tipova pretrage i predložaka prikaza.

Ima mnogo unapred konfigurisanih tipova rezultata za biranje, a možete i da kreirate nove prilagođene tipove rezultata. Tipove rezultata možete da konfigurišete na nivou kolekcije lokacija i na nivou lokacije.

Dodavanje novog tipa rezultata

 1. Idite na stranicu Upravljanje tipovima rezultata za kolekciju lokacija ili lokaciju:

  • Za kolekciju lokacija:

   • U kolekciji lokacija idite na stavku Postavke, izaberite stavku Postavke lokacije, a zatim u okviru stavke Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Tipovi rezultata pretrage.

  • Za lokaciju:

   • Na lokaciji idite na stavku Postavke, izaberite stavku Postavke lokacije, a zatim u okviru stavke Pretraga izaberite stavku Tipovi rezultata.

 2. Na stranici Upravljanje tipovima rezultata uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Novi tip rezultata ili

  • Na listi postojećih tipova rezultata kliknite na ime tipa rezultata kao što je Osoba, a zatim izaberite stavku Kopiraj da biste mogli da izmenite kopiju radi kreiranja novog tipa rezultata.

 3. U odeljku Opšte informacije u polju Davanje imena otkucajte ime za tip rezultata.

 4. U odeljku Uslovi, na prvoj listi, odaberite izvor rezultata sa kojima rezultati treba da se podudaraju.

 5. U odeljku Uslovi, na drugoj listi, odaberite koji tipovi sadržaja treba da se podudaraju. Da bi se sav sadržaj podudarao, preskočite pravilo. Da biste dodali još tipova sadržaja, izaberite stavku Dodaj vrednost.

 6. Da biste dodali naprednije uslove povezane sa upravljanim svojstvima, proširite stavku Prikaži još uslova.

  1. Na prvoj listi odaberite svojstvo za podudaranje.

  2. Odaberite način na koji svojstvo treba da se poveže sa jednom vrednošću ili više njih.

  3. Unesite jednu vrednost ili više njih za svojstvo u polje. Razdvojite tačkom i zarezom.

  4. Da biste dodali više svojstava za podudaranje, izaberite stavku Dodaj svojstvo.

 7. U odeljku Radnje izaberite predložak za prikaz. URL predloška za prikaz se pokazuje u okviru stavke URL adresa predloška za prikaz.

 8. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Optimizovanje za čestu upotrebu ako će tip rezultata biti među najčešće korišćenim tipovima rezultata.

 9. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×