Upravljanje tipovima datoteka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da navedete tipove datoteka (koristeći njihove oznake tipa datoteke) da biste uključili u indeks sadržaja pri popisivanju izvora sadržaja. Na primer, možda ćete želeti da uključite datoteke koje imaju .abc i .def u indeksu.

Ova lista kontroliše samo šta sistem pretrage će pokušati da popiše. Ako nije instaliran filter za taj tip dokumenta, na indeksiranja će moći da biste pročitali njen sadržaj, iako se on će moći da biste dobili osnovni metapodatke kao što su ime datoteke iz sistema datoteka koje ona sadrži. Za više informacija o upravljanju tipova datoteka i pomoću filtera, potražite u članku „Ograničenje ili povećali količinu sadržaja koji se popisuje” na SharePoint Server 2007 na lokaciji TechNet.

Neophodno je da prvo otvorite stranicu „Upravljanje tipovima datoteka“ da biste upravljali tipovima datoteka:

  • Na stranici administracije pretrage, u okviru koja, kliknite na dugme tipova datoteka.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje tipa datoteke

Brisanje tipa datoteke

Dodavanje tipa datoteke

  1. Na stranici „Upravljanje tipovima datoteka“ izaberite stavku Novi tip datoteke.

  2. Na stranici Dodavanje tipa datoteke, u polju oznaka tipa datoteke u odeljku Oznakom tipa datoteke , otkucajte oznaku tipa datoteke za tip datoteke koji želite da dodate (na primer, tip dokumenta).

  3. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Brisanje tipa datoteke

  1. Na stranici „Upravljanje tipovima datoteka“, u listi oznaka tipa datoteka u meniju za tip datoteke koji želite da izbrišete izaberite stavku Izbriši.

  2. U okviru za poruke kliknite na dugme U redu da biste potvrdili da želite da izbrišete tip datoteke.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×