Upravljanje spoljnim deljenjem

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako vaša organizacija obavlja posao deljenja dokumenata sa kupcima ili saradnji sa partnerima ili prodavcima, trebalo bi da biste dozvolili spoljno deljenje u OneDrive for Business. Vam pomažu da zaštitite osetljive informacije, možda želite da ograničite delite sa osobama izvan vaše organizacije.

Spoljno deljenje, uključujući anonimnim pristupom veze je podrazumevano za celu organizaciju i kolekcije lokacija koje se u njoj, uključujući OneDriveuključena.

Kontrola spoljnog deljenja za OneDrive

Pošto je OneDrive kolekciju lokacija u okviru SharePoint Online, SharePoint Online postavki vaše organizacije, utvrdite koje OneDrive deljenja postavke su dostupne. Imate sledeće na umu dok konfigurišete deljenja za OneDrive.

 • Postavka spoljnog deljenja za OneDrive može biti više ograničenja od dozvoljenog za SharePoint Online, ali ne manje ograničenja. Ako isključite spoljno deljenje za SharePoint Online u vašoj organizaciji, možete da ga uključite za OneDrive. Ako ograničite spoljno deljenje u SharePoint Online, da samo ovlašćeni korisnici, onda koji će biti na samo nekako spoljno deljenje možete da dozvolite u OneDrive. Ako dozvolite anonimni pristup veze za SharePoint Online, možete da ograničite spoljno deljenje u OneDrive ovlašćenim korisnicima ili da ga u potpunosti isključite.

 • Ako je spoljno deljenje isključeno globalno u centru administracije SharePoint Online , sve deljene veze će prestati sa radom. Ako je spoljno deljenje kasnije uključeno, veze će nastaviti sa radom.

Da biste konfigurisali deljenja za OneDrive
 1. Otvorite Centar administracije OneDrivei izaberite karticu Deljenje .

  Kartica "Deljenje" centra administracije OneDrive

 2. Uverite se da omogućite korisnicima da delite SharePoint datoteke sa spoljnim korisnicima postavka uključena i imajte u vidu da Korisnici mogu da dele sa postavku.

  Važno: ako ste promenili ovu postavku, to će uticati na sve SharePoint kolekcije lokacija.

  Ako isključite spoljno deljenje za SharePoint, i dalje možete da promenite detaljne postavke spoljnog deljenja na stranici deljenja. Promene neće stupiti na snagu dok ne uključite spoljno deljenje.

 3. Uključivanje ili isključivanje omogućite korisnicima da dele OneDrive datoteke sa spoljnim korisnicima.

  Ako želite da:

  Izaberite ovu opciju:

  Za ovaj rezultat:

  Dozvoli deljenje samo za spoljne korisnike koji su već u direktorijumu Office 365 .

  Samo postojeći spoljnim korisnicima (potrebno prijavljivanje)

  • Korisnicima da delite samo sa spoljnim korisnicima koji već postoje u vašoj organizaciji direktorijumu (spoljni korisnici već su prihvatili pozive za deljenje).

  Tražite od spoljnih korisnika da se prijave sa Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog pre nego što budu mogli da pristupe deljenim datotekama.

  Novih i postojećih spoljnim korisnicima (potrebno prijavljivanje)

  • OneDrive korisnici mogu da dele datoteke sa spoljnim korisnicima koje se prijavljuju u.

  • Pozive za prikazivanje datoteka mogu da se vrate samo jednom. Nakon pozivnica je prihvaćena, on ne može da deljenje ili koriste druge osobe da biste pristupili.

  Dozvoli OneDrive korisnika za deljenje datoteka sa osobama koje se prijavljuju u ili da biste koristili anonimnim pristupom veze koje ne zahtevaju osobama da se prijavite.

  Svi, uključujući anonimni korisnici

  • Korisnici mogu da izaberu da prijavljivanje bude potrebno za pristup određene stavke dele. Ako su prijavljivanje bude potrebno, možete da kontrolišete da li spoljni korisnici mogu da biste uredili ili deljenje.

  • Anonimni pristup veze ka neka svi primaoci (uključujući spoljnim korisnicima) prikaz ili uređivanje deljenih datoteka bez prijavljivanja.

  • Anonimni pristup veze možete proslediti drugim osobama, koji takođe možete prikazati ili urediti deljene stavke bez prijavljivanja.

Vrh stranice

Postavljanje ograničenja za deljenje

Kada izaberete glavna opcija za spoljno deljenje, možete suziti postavke pomoću ove dodatne opcije na stranici "Deljenje" u centru administracije OneDrive.

Važno: sledeće postavke Primena SharePoint Online i OneDrive. Postavke možete da promenite u OneDrive administracije centar za sinhronizaciju sa postavkama u SharePoint centru administracije.

Podesite podrazumevani tip veze

Da biste bolje upravljanje tip veze korisnici dele, možete da podesite podrazumevani tip veze koju ste kreirali kada korisnici izaberite stavku Preuzmi vezu za deljenje datoteka i fascikli.

OneDrive podržava tri tipa veze:

 • Direktne veze (dostupne samo korisnici koji imaju određene dozvole za pristup stavke)

 • (Dostupno samo od strane korisnika u vašoj organizaciji) interne veze

 • Anonimni pristup veze (pristupi bilo ko sa vezom). Ova opcija je dostupna samo ako je postavka spoljnog deljenja za SharePoint podešen da svima, uključujući anonimni korisnici.

Možda ćete želeti da biste omogućili korisnicima da šalju anonimnim pristupom veze (kao što je time obezbeđuje najlakši iskustvo), ali ne želite li da bude podrazumevana opcija kada korisnici otvore prvi okvir za dijalog vezu. Možete da podesite podrazumevani tip veze na nešto veća ograničenja prilikom i omogućava korisnicima da izaberu drugih tipova veze po potrebi.

Rok važenja anonimnim pristupom vezu i dozvole   

Ako postavke spoljnog deljenja za SharePoint je podešen da dozvoli anonimni pristup veze (čak i ako je spoljno deljenje trenutno isključeno), možete da podesite za Istek vremena za te veze tako što ćete odabrati vrednost iz veze istekne u okviru padajuće liste. Takođe možete da odaberete da li anonimnim pristupom veze možete dati osobama dozvolu za uređivanje deljene datoteke i fascikle.

Ograničenje spoljnog deljenja korišćenju domena

Možete da dozvolite ili ograničili pristup određenim domeni.

Šta mogu da uradim spoljnim korisnicima   

Možete da odaberete šta spoljni korisnici mogu da uradim sa stavkama koje se dele sa njima pomoću ove opcije:

 • Da biste lakše kontrolisali nalozima spoljnih korisnika da koristite da biste pristupili deljene stavke, potvrdite izbor spoljnih korisnika mora da prihvati pozive za deljenje pomoću istog naloga koje su poslate pozivnice .

 • Da biste dozvolili spoljnih korisnika za deljenje stavki koje drugi korisnici dele sa njima, potvrdite izbor u polju za potvrdu omogućite spoljnim korisnicima stavke imaju ne delite . Ova postavka je podrazumevano potvrđen.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Korišćenje novog OneDrive centar administracije

Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×