Upravljanje spiskom kontakata

Vaš spisak kontakata predstavlja spisak kolega, članova porodice, prijatelja i saradnika sa kojima najčešće komunicirate. Spisak kontakata programa Communicator prikazuje dostupnost kontakata i omogućava vam da pregledate dodatne detalje o kontaktu tako što ćete kliknuti na dugme „Prisutnost“. Spisak kontakata predstavlja početnu tačku za komunikaciju sa kontaktima. Pomoću jednog ili dva klika možete uputiti telefonski ili video poziv, započeti sesiju razmene trenutnih poruka ili pokrenuti audio/video konferenciju.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje kontakta ili grupe za distribuciju na spisak kontakata

Kreiranje grupe kontakata

Prikaz kontakt kartice neke osobe

Dodavanje kontakta ili grupe za distribuciju na spisak kontakata

Dodavanje jednog kontakta ili grupe za distribuciju na spisak kontakata

  1. U prozoru programa Office Communicator, u polje „Pretraga“ otkucajte ime za prikaz ili e-adresu osobe ili grupe za distribuciju. Communicator podrazumevano navodi sve podudarne korisnike i grupe iz usluga domena Active Directory® i fascikle Kontakti programa Microsoft Office Outlook®.

  2. Ime prevucite iz okna „Rezultati pretrage“ na spisak kontakata. Pojedinačna imena možete prevući u postojeću grupu na spisku kontakata. Grupu za distribuciju takođe možete prevući na spisak kontakata, ali nju ne možete prevući u postojeću grupu.

Napomena : Grupu odgovora takođe možete dodati na spisak kontakata. Grupa odgovora je unapred definisana grupa osoba kojima je dodeljeno upravljanje dolaznim pozivima za određeni tim ili odeljenje. Communicator pravi razliku između grupa odgovora i grupa za distribuciju tako što prikazuje ikonu prisutnosti i dugme za pozivanje pored grupe odgovora. Ako vaša organizacija ima podešene grupe odgovora, možete ih potražiti i pokrenuti poziv upućen njima.

Vrh stranice

Kreiranje grupe kontakata

Grupe kontakata možete kreirati da biste organizovali osobe na spisku kontakata. Nakon što kreirate grupu, na spisku kontakata možete kliknuti na ime grupe desnim tasterom miša, a zatim svim članovima grupe poslati trenutnu poruku.

Kreiranje grupe kontakata

  1. Na spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na ime postojeće grupe, a zatim izaberite stavku Kreiraj novu grupu.

  2. U okvir za tekst Nova grupa otkucajte ime grupe, a zatim pritisnite taster ENTER.

  3. Postojeće kontakte možete prevući sa spiska kontakata u grupu ili upotrebiti funkciju za pretraživanje programa Communicator da biste pronašli korisnike i dodali ih u grupu.

Vrh stranice

Prikaz kontakt kartice neke osobe

Kontakt kartica obezbeđuje detalje o dostupnosti i aktivnosti kontakta. Zavisno od nivoa pristupa koji vam je kontakt odobrio, možete videti raspored kontakta, kao i lične napomene koje je kontakt napisao. Kontakt kartica obezbeđuje i početnu tačku za povezivanje sa nekim kontaktom, uključujući mogućnost započinjanja sesije razmene trenutnih poruka, pozivanje kontakta, planiranje sastanka ili slanje e-pošte kontaktu.

Prikaz kontakt kartice neke osobe  • U prozoru programa Office Communicator, na spisku kontakata, sa leve strane imena kontakta kliknite na dugme „Prisutnost“.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×