Upravljanje smernicama korisničkih profila u SharePoint centru administracije

Sve funkcije i svojstva personalizacije u korisničkim profilima i ličnim lokacijama imaju preporučene podrazumevane smernice. Ove smernice mogu da se prilagode na osnovu potreba organizacije. Svaka smernica sastoji se iz dva dela: postavke smernice i postavke podrazumevane vidljivosti.

Više o postavkama smernice

Neke funkcije personalizacije obezbeđuju važne informacije za ključne poslovne procese u organizaciji, dok druge informacije možda nisu prikladne za deljenje u organizaciji. Između ove dve krajnosti su informacije koje treba da dele neki korisnici, ali ne smeju biti dostupne svima. U drugom slučaju, potrebno je da kreirate smernice koje će važiti za ove situacije. Poželjno je da radite sa predstavnicima poslovnog dela vaše organizacije da biste odredili odgovarajuće funkcije ili svojstva.

Postavke smernica su:

 • Omogućeno Ova funkcija je vidljiva administratoru usluge „Korisnički profili“ i drugim korisnicima, u zavisnosti od podrazumevane postavke vidljivosti.

 • Potrebno Ovo svojstvo mora da sadrži informacije, a te informacije se dele na osnovu podrazumevanog pristupa. Obrasci koji sadrže ove funkcije i svojstva ne mogu se proslediti sve dok se ne obezbede zahtevane informacije. Na primer, svojstvo „Upravljač“ je često obavezno tako da može da se koristi za obezbeđivanje informacija za organizacioni grafikon

 • Opcionalno Svojstvo se kreira, ali njegove vrednosti možda neće biti obezbeđene automatski. Svaki korisnik odlučuje o tome da li će obezbediti vrednosti za svojstvo ili će ga ostaviti prazno. Na primer, funkcija „Moj kolega“ je opcionalna. Umesto da bude prazna, čitava lista kolega, koja uključuje sve sa korisnikove liste „Moj tim“, podrazumevano je vidljiva korisnicima koji imaju pristup. Korisnici mogu odlučiti da odbiju saglasnost tako što će ukloniti kolege sa liste ili mogu proširiti listu dodavanjem kolega.

 • Onemogućeno Svojstvo ili funkcija vidljivi su samo administratoru usluge korisničkih profila. Ne pojavljuju se u personalizovanim lokacijama ili veb segmentima i ne mogu se deliti.

 • Prekoračenja korisnika Opcija „Prekoračenja korisnika“ podrazumevano se bira i omogućava korisnicima da promene podrazumevane postavke vidljivosti za svojstva bez obzira na to da li je ova opcija izabrana ili ne. Kada administrator kreira svojstvo, korisnik uvek može da izmeni postavku. U suštini, to znači da administrator ne može da kreira svojstvo, podesi vrednost i primora korisnike da se drže te vrednosti.

Napomena:  Svojstva i funkcije mogu se kopirati na druge SharePoint lokacije, ako je smernica podrazumevanog pristupa podešena na „Svi“ i opcija „Prekoračenja korisnika“ nije izabrana.

Više o podrazumevanoj postavki vidljivosti

Postavka vidljivosti određuje ko može da vidi informacije za određenu funkciju personalizacije.

Dostupne postavke uključuju sledeće:

 • Svi Svaki korisnik koji ima dozvole za prikazivanje na lokaciji može da vidi relevantne informacije.

 • Samo ja Samo korisnik i administrator usluge „Korisnički profili“ mogu da vide informacije.

Uređivanje postavki smernica korisničkih profila i postavki privatnosti

Podrazumevane postavke smernica i privatnosti mogu se primeniti na većinu organizacija, ali podrazumevane postavke možete urediti prema specifičnim potrebama organizacije.

 1. Prijavite se u Office 365 kao globalni ili SharePoint administrator.

 2. Izaberite ikonu pokretanja aplikacije za Office 365 Ikona koja izgleda kao vafl i predstavlja klik na dugme koje će otkriti više pločica aplikacija za izbor. u gornjem levom uglu i odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar za administraciju. (Ako ne vidite pločicu „Administrator“, nemate Office 365 administratorske dozvole u organizaciji.)

 3. U levom oknu odaberite stavke Centri administracije > SharePoint.

 4. Odaberite stavku Korisnički profili.

 5. U okviru Osobe odaberite stavku Upravljaj korisničkim smernicama. Prikazaće se smernice korisničkog profila.

Snimak SharePoint Online centra administracije sa izabranom stranicom sa korisničkim profilima.

 1. Da biste uredili smernicu, pređite pokazivačem miša preko imena smernice i odaberite strelicu padajućeg menija, a zatim odaberite stavku Uređivanje smernica.

  Napomena:  Iako nije moguće izbrisati smernicu, možete je onemogućiti. Onemogućavanje smernice u suštini zaustavlja njenu primenu.

 2. Kada završite sa uređivanjem, kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×