Upravljanje relevantnim stranicama

Važno :  This article is machine translated, see the disclaimer. Please find the English version of this article here for your reference.

Kao SharePoint Online administrator možete da utičete na to koje bi stranice ili dokumenti trebalo da se pojavljuju na vrhu liste rezultata pretrage identifikovanjem stranica visokog kvaliteta, poznatih i pod imenom relevantne stranice. Relevantne stranice vode do najrelevantnijih informacija. Tipičan primer relevantne stranice mogla bi da bude matična stranica portala preduzeća.

Ako raspolažete određenim znanjem u polju, možete da utičete na relativnu važnost stranica dodavanjem više nivoa relevantnih stranica (drugog nivoa i trećeg nivoa).

Na isti način možete da dodajete i nerelevantne stranice. Tipičan primer nerelevantne stranice mogla bi da bude URL adresa lokacije koja sadrži zastarele informacije.

Navođenje relevantnih ili nerelevantnih stranica

 1. Prijavite se u Office 365 centar administracije.

 2. Odaberite stavke Administrator > SharePoint. Sada ste u SharePoint Online centru administracije.

 3. Odaberite stavku Pretraga.

 4. Na stranici za administraciju pretrage odaberite stavku Upravljanje relevantnim stranicama.

 5. U odeljku Relevantne veb stranice, u okviru Najrelevantnije stranice otkucajte URL adrese stranica koja su najvažnije. Razdvojite URL adrese pomoću tastera Enter tako da u svakom redu stoji jedna URL adresa.

 6. U okviru Relevantne stranice drugog nivoa otkucajte URL adrese stranica koje bi trebalo da se vide kao da su drugog nivoa.

 7. U okviru Relevantne stranice trećeg nivoa otkucajte URL adrese stranica koje bi trebalo da se vide kao da su trećeg nivoa.

 8. U odeljku Nerelevantne lokacije, u okviru Lokacije čiji nivo treba spustiti otkucajte URL adrese lokacija za koje želite da budu rangirane niže od svih drugih lokacija. Otkucajte po jednu URL adresu u svaki red.

  Savet :  All URLs whose prefix matches the prefix of a URL in the Sites to demote box are demoted. Example: Entering http://archive/ demotes the rank of all URLs that begin with http://archive/.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Kako se rezultati rangiraju

Pretraga koristi listu relevantnih stranica za izračunavanje rangiranja rezultata. Statičko rangiranje utvrđuje relativnu važnost stranice. Statičko rangiranje se izračunava kao najmanji broj klikova koji će korisniku biti potrebni da sa relevantne stranice dođe do dokumenta. Što je dokument bliži najrelevantnijoj stranici, to je njeno statičko rangiranje više.

Vrh stranice

Napomena : Machine Translation Disclaimer: This article has been translated by a computer system without human intervention. Microsoft offers these machine translations to help non-English speaking users enjoy content about Microsoft products, services and technologies. Because the article was machine translated, it may contain errors in vocabulary, syntax or grammar.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×