Upravljanje postavkama predloga upita

Pravopisni predlozi upita su reči koje se pojavljuju ispod polja za pretragu dok korisnik unosi upit. SharePoint automatski kreira predlog upita kada kliknete na rezultat pretrage za upit najmanje šest puta. Na primer, ako ste uneli reč upita „kafa“, a zatim kliknite na rezultat pretrage šest puta, „kafa“ automatski postaje predlog upita.

Automatski predlozi upita se generišu dnevno za svaki izvor rezultata i svaku kolekciju lokacija, tako da predlozi upita mogu da budu drugačiji za drugačije izvore rezultata i kolekcije lokacija.

Možete i ručno da kreirate sopstvene liste predloga upita i da ih uvezete u SharePoint. Ručni predlozi upita primenjuju se na sve izvore rezultata i na sve kolekcije lokacija.

Da biste kreirali predloge upita za više jezika, moraćete da kreirate zasebnu datoteku za svaki jezik. Jezik određuje kako se predlozi upita interno obrađuju u sistemu pretrage. Uvek se prikazuju svi ručni predlozi upita za sve jezike. Dodajte svaku frazu kao zasebnu liniju u tekstualnoj datoteci koju kreirate i sačuvajte datoteku u UTF-8 kodiranju.

Predlozi upita su podrazumevano uključeni. Da biste ih isključili, idite na Predlozi za pretragui opozovite izbor Prikaži predloge za pretragu.

Kreiranje predloga upita u SharePoint pretrazi

  1. Prijavite se u Office 365 centar administracije kao administrator pretrage.

  2. Odaberite Administrator > SharePoint > pretraga > Postavke predloga upita.

  3. Otvorite uređivač teksta po vašem izboru i unesite listu termina koje želite da sistem uvek predlaže korisnicima. Samo dodajte jedan termin po redu u tekstualnu datoteku i ne mešajte jezike u tekstualnoj datoteci.

  4. Sačuvajte tekstualnu datoteku na lokaciji kojoj se može pristupiti iz usluge SharePoint Online.

  5. Da biste uvezli listu predloga upita u SharePoint pretragu, idite na Uvek predlaži fraze > Uvoz iz tekstualne datoteke. Kada uvozite predloge upita, svi postojeći će biti zamenjeni.

  6. Pronađite datoteku za uvoz.

  7. Idite na Jezik za fraze predloga i izaberite jezik obrade predloga upita. Trebalo bi da se podudara sa jezikom termina u tekstualnoj datoteci.

  8. Odaberite stavku Sačuvaj postavke.

Vrh stranice

Srodni zadaci

Možete da uredite listu predloga upita koje ste ručno kreirali. Da biste uredili listu koja već ste uvezli u SharePoint, odaberite Izvezi u tekstualnu datoteku, ažurirajte tekstualnu datoteku promenama, a zatim je ponovo uvezite. Pošto otpremite datoteku predloga upita, može potrajati nekoliko časova dok se predlozi upita ne prikažu. Možete da proverite da li ispravno rade tako što ćete uneti frazu sa liste predloga upita u polje za pretragu. Predlog upita bi trebalo da se pojavi ispod polja za pretragu.

Da biste uklonili listu termina upita, morate da je zamenite. Uradite to tako što ćete uvesti praznu tekstualnu datoteku.

Možete da sprečite pojavljivanje termina u polju za pretragu. Da biste to uradili, kreirajte tekstualnu datoteku sa terminima upita koju ne želite da korisnici vide ispod polja za pretragu, a zatim je uvezite u Nikada ne predlaži fraze.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×