Upravljanje porukama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste otvorili prozor Istorija poruka, na kartici Datoteka izaberite stavku Informacije, izaberite stavku Poruke i kontakti i izaberite stavku Istorija poruka.

Istorija poruka obezbeđuje sledeće opcije za prikaz poruka: Prijemno poštansko sanduče (primljene poruke), Poslato i Sve. Listu možete da sortirate klikom na zaglavlja kolona. Tekst izabrane poruke prikazuje se u prozoru za pregled. Možete brzo da pređete kroz poruke pomoću tastera sa strelicama nagore i nadole.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Osnovni podaci o istoriju poruka

Pokretanje razmene poruka aktivnosti iz istoriju poruka

Pretraživanje u istoriju poruka

Čuvanje poruke istorije za upotrebu izvan programa SharePoint Workspace

Osnovni podaci o istoriji poruka

Istorija poruka skladišti:

 • Sve poslate ili primljene poruke.

  Otvorite primljenu poruku da biste je prikazali u prozoru Čitanje poruke.

  Izaberite poslate poruke da biste u prozoru za pregled videli njihov tekst. Nije moguće otvarati priloge datoteka u poslatim porukama.

 • Sve pozive koje ste primili, ali još uvek niste prihvatili ili odbili.

  Otvorite poziv da biste ga prikazali u prozoru Odgovor na poziv. Ako prihvatite ili odbijete poziv, on se briše iz istorije poruka. Međutim, ako zatvorite poziv bez prihvatanja ili odbijanja, on će i dalje biti uskladišten u istoriji poruka.

  Ako pozvana osoba prihvati ili odbije poziv i uključi poruku odgovora, ovaj odgovor se prikazuje u istoriji poruka kao poruka poziva. Tekst odgovora na pozive možete videti samo u prozoru za pregled.

  Istorija poruka ne čuva poslate pozive.

  Potražite SharePoint Workspace indikatori da biste videli opis indikatori koje se pojavljuju u istoriju poruka.

Vrh stranice

Pokretanje aktivnosti za razmenu poruka iz istorije poruka

Možete da kreirate nove poruke, da odgovorite ili prosledite postojeće poruke, promenite prikaz liste poruka i odštampate poruke iz istorije poruka.

 • Da biste kreirali novu poruku, kliknite na dugme Ikona prozora „Slanje poruka“ da biste otvorili prozor Pošalji poruku.

 • Da biste otvorili poruku na listi, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Otvori poruku“ . Za poruke koje ne možete da otvorite (kao što su poslate poruke), "Otvori" je onemogućena.

 • Da biste odgovorili samo pošiljaocu poruke, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Odgovori na poruku“ da Otvorite odgovor u prozoru poruke.

 • Da biste odgovorili na poruku pošiljaocu i svim primaocima poruke, izaberite je i kliknite na dugme Prozor „Odgovor na poruku“, svi primaoci“ da Otvorite odgovor u prozoru poruke.

 • Da prosledite poruku, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Prosledi poruku“ .

 • Da biste izbrisali poruku na listi, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Izbriši poruku“ .

 • Da biste promenili prikaz liste poruka, u padajućem meniju Prikaz: izaberite stavku Prijemno poštansko sanduče, Poslato ili Sve.

 • Da biste odštampali poruku, izaberite je i kliknite na dugme Ikona dugmeta „Odštampaj poruku“ .

  Napomena : Možete da odštampate samo jednu po jednu poruku.

Vrh stranice

Pretraživanje u istoriji poruka

U istoriji poruka možete da pretražite poruke koje sadrže određeni tekst.

 1. Izaberite prikaz u kom želite da pretražite poruke.

 2. Kliknite na dugme Ikona dugmeta „Pronađi poruku“ .

 3. U dijalogu Pronalaženje unesite tekst koji želite da pronađete u poruci.

 4. Izaberite opcije ako želite da suzite obim pretrage za razlikovanje velikih i malih slova i/ili podudaranje celih reči.

 5. Kliknite na dugme Pronađi sledeće ili Pronađi prethodno.

  SharePoint Workspace pronalazi sledeću ili prethodnu poruku koja sadrži navedeni tekst. Ako se ne pronađe nijedno podudaranje sa tekstom za pretragu, SharePoint Workspace vas pita da li želite da ponovite pretragu od početka istorije poruka.

Vrh stranice

Čuvanje istorije poruka za upotrebu izvan programa SharePoint Workspace

Microsoft SharePoint Workspace 2010 ne podržava čuvanje istorije poruka za spoljašnju upotrebu. Poruke možete videti i vršiti interakciju sa njima samo u okviru programa SharePoint Workspace.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×