Upravljanje neklasifikovanim beleškama

Neklasifikovane beleške su stranice na kojima beležite nasumične informacije, kao što su Brze beleške (ranije „uzgredne beleške“), ili stranice na kojima OneNote čuva informacije iz drugih programa, na primer iz veb pregledača.

OneNote obično prikuplja takve stranice u posebnom odeljku koji se naziva „Brze beleške“ (pre verzije OneNote 2013, ovaj odeljak se zvao „Neklasifikovane beleške“). Te beleške možete da ostavite tu gde jesu, a možete i da ih premestite na logičnije lokacije u beležnicama.

Prikaz neklasifikovanih beležaka

Da biste videli da li ste vi ili OneNote prikupili neke neklasifikovane beleške:

  1. Otvorite okno beležnice tako što ćete kliknuti na ime trenutne beležnice, koja je prikazana sa leve strane odmah ispod trake. (Preskočite ovaj korak ukoliko vam je okno beležnice usidreno na ekranu.)

  2. Na dnu okna beležnice izaberite stavku Brze beleške.

  3. U odeljku Brze beleške kliknite na kartice stranica sa desne strane da biste pregledali beleške koje je OneNote tu prikupio.
     

Odeljak Brze beleške funkcioniše kao bilo koji drugi odeljak beležnice. Ako niste spremni da organizujete beleške koje on sadrži, i dalje možete da koristite funkciju pretrage da biste ovde tražili informacije.
 

Organizovanje neklasifikovanih beležaka

Iako nasumične stranice možete da čuvate u odeljku „Brze beleške“ na neodređeno vreme, ne bi bilo loše da ih u nekom trenutku premestite na logičnija mesta u beležnicama.

Uradite sledeće:

  1. Dok pregledate odeljak Brze beleške, kliknite desnim tasterom miša na karticu bilo koje stranice koju želite da premestite, a zatim kliknite na dugme Premesti ili kopiraj.

  2. Kliknite na odeljak beležnice u koji želite da premestite izabranu stranicu u dijalogu Premeštanje ili kopiranje stranica, a zatim kliknite na dugme Premesti. Ako želite da premestite stranicu u odeljak u drugoj beležnici, prvo kliknite na znak + (plus) pored te beležnice na listi, a zatim kliknite na odeljak unutar liste da biste ga izabrali.

  3. Ponovite 1. i 2. korak za sve ostale stranice koje želite da premestite iz odeljka Brze beleške.
     

Savet :  Beleške možete brže da klasifikujete ako koristite miš. Kliknite na jednu po jednu karticu stranice u odeljku Brze beleške, a zatim prevucite tu stranicu u neki drugi odeljak ili beležnicu.
 

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×