Upravljanje nalogom na više računara

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U mogućnosti ste da pregledate listu računara na kojima sinhronizujete svoj nalog, kao i status naloga na svakom računaru. Da biste videli ove informacije, na kartici „Datoteka“ izaberite karticu Informacije, kliknite na dugme Upravljaj nalogom, izaberite stavku Željene postavke naloga, a zatim u dijalogu Željene postavke izaberite karticu Nalog.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Preimenovanje računara

Uklanjanje računar sa obaveštenjem o sinhronizaciji

Rešavanje problema sinhronizacije

Preimenovanje računara

SharePoint Workspace navodi imena računara na kojima se nalazi vaš nalog. Imena navedena za ove računare možete promeniti. Nova imena će se prikazivati u ovom prozoru za sve računare koji sadrže vaš nalog.

  1. Izaberite računar i kliknite na dugme Preimenuj računar....

  2. Unesite novo ime i kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Uklanjanje računara sa upozorenjem o sinhronizaciji

Ako se računar koji sadrži nalog prikazuje obaveštenjem o sinhronizaciji, to znači da je više ne sinhronizuje podatke radnog prostora na tom računaru. U ovom slučaju, najbolja akcija je da biste uklonili računar, a zatim izvršite korake za Dodavanje naloga na drugi računar (ako i dalje želite da koristite svoj nalog na ovom računaru).

Da biste uklonili računar, izaberite ga sa liste i kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Rešavanje problema sa sinhronizacijom

Ako svoj računar dodate na više računara, SharePoint Workspace sinhronizuje podatke radnog prostora pod uslovom da se dovoljno često (minimalno jednom u tri sedmice) povezujete sa Internetom. Ukoliko ste previše dugo van mreže na nekom od računara na kojima se sinhronizuje vaš nalog, SharePoint Workspace prestaje da sinhronizuje podatke za taj računar i objavljuje upozorenje o sinhronizaciji.

Ako vidite upozorenje o sinhronizaciji, uradite sledeće:

  1. Brisanje nesinhronizovane kopiju nalog na računaru na kojoj se nalazi.

  2. Pokrenite proces za Korišćenje postojećeg naloga na drugom računaru da biste ponovo dodali izbrisane nalog.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×