Upravljanje listom stavki proizvoda i usluga u Menadžeru za poslovne kontakte

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Lista stavki sadrži sve detalje proizvoda ili usluge koje ste uskladištili u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Možete da uvezete listu stavke proizvoda i usluga, ručno, dodavanje stavki proizvoda i usluga ili uređivanje ili brisanje stavki proizvoda i usluga.

Da biste upravljali listom stavki proizvoda i usluga, postupite na neki od sledećih načina:

Uvoz liste stavki

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte izaberite stavku Lista stavki proizvoda i usluga.

 2. U dijalogu Lista stavki proizvoda i usluga kliknite na dugme Uvezi, a zatim sledite uputstva u čarobnjaku za uvoz stavki proizvoda i usluga.

  Napomena: Na listi koje ste uvezli mora biti u .csv formatu datoteke. Više informacija o uvozu liste stavki potražite u članku Uvoz liste stavki proizvoda ili usluga u Menadžeru za poslovne kontakte.

  Da biste dobili pomoć za dovršavanje stranice čarobnjaka, kliknite na dugme Pomoć na toj stranici.

Ručno dodavanje stavki

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte izaberite stavku Lista stavki proizvoda i usluga.

 2. U dijalogu Lista stavki proizvoda i usluga kliknite na dugme Dodaj.

 3. U dijalogu Dodavanje ili uređivanje stavke popunite polja Ime stavke, Opis, Cena po jedinici i Podrazumevana količina, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Dodavanje ili uređivanje stavke ili na dugme Dodaj da biste dodali drugu stavku.

  Napomena: Ako Menadžer za poslovne kontakte za Outlook integrisan sa vaše knjigovodstveni sistem, nove stavke koje se dodaju pomoću ovog obrasca ne integrišu u listi stavki u sistemu računovodstveni. Stavke proizvoda i usluga sa liste stavki u sistemu računovodstveni integrišu u na listi proizvoda i usluga stavki u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Za informacije o tome kako da integrišete Menadžer za poslovne kontakte za Outlook sa vaše knjigovodstveni sistem, pogledajte pomoć u sistemu računovodstveni.

Uređivanje stavke

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte izaberite stavku Lista stavki proizvoda i usluga.

 2. U dijalogu Lista stavki proizvoda i usluga izaberite stavku, a zatim kliknite na dugme Uredi.

 3. U dijalogu Dodavanje ili uređivanje stavke uredite sadržaj polja Ime stavke, Opis, Cena po jedinici ili Podrazumevana količina, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Dodavanje ili uređivanje stavke ili sa liste izaberite neku drugu stavku, a zatim kliknite na dugme Uredi da biste je uredili.

  Napomene: 

  • Dugme " Uredi " dostupna je ako se stavka nalazi se samo u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Ako Menadžer za poslovne kontakte za Outlook i računovodstveni sistema integrisana, stavke na listi možete pronaći u knjigovodstveni sistem i Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Stavke iz vaše knjigovodstveni sistem nije moguće urediti u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

  • Opis, cena po jedinicii Cena po jedinici polja nisu za stavke koje potiču iz vaše knjigovodstveni sistem koji se može uređivati.

Brisanje stavke

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte izaberite stavku Lista stavki proizvoda i usluga.

 2. U dijalogu Lista stavki proizvoda i usluga sa liste izaberite neku stavku, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

 3. U dijalogu Brisanje kliknite na dugme Da da biste izbrisali stavku.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste zatvorili dijalog Lista stavki proizvoda i usluga ili sa liste izaberite neku drugu stavku,a zatim kliknite na dugme Izbriši da biste je izbrisali.

Izvoz na listi proizvoda i usluga stavki

Napomena: Samo, možete da izvezete na listi proizvoda i usluga stavke zajedno sa kontaktom ili poslovnim kontaktom zapisa u .bcm formatu datoteke. Možete da otvorite izvezenu .bcm datoteke pomoću programa "Beležnica" ili sve .xml datoteke prikazivač. Na listi proizvoda i usluga stavke se ne mogu izvoziti u .csv formatu datoteke. Više informacija o tome kako izvoz poslovnih podataka potražite u članku Uvoz liste stavki proizvoda ili usluga u Business Contact Manager.

 1. U meniju Menadžera za poslovne kontakte na Alatke baze podatakai zatim kliknite na dugme Uvoz i izvoz.

 2. U čarobnjaku za Uvoz i izvoz poslovnih podataka izaberite opciju Izvezi datoteku.

 3. Na stranici Izbor tipa datoteke za izvozpodataka Menadžera za poslovne kontakte (.bcm) je podrazumevano potvrđen. Kliknite na dugme dalje.

 4. Na stranici Izaberite podatke koje želite da izvezete , izaberite neku od sledećih opcija:

  • Izvozite sve.

  • Izaberite određene zapise i druge opcije koje želite.

 5. Kliknite na dugme Dalje.

 6. Na stranici " datoteka za izvoz ", uradite sledeće:

  • Otkucajte putanju i ime datoteke.

  • U okviru Izvoz istorijekliknite na jednu od opcija.

  • U okviru Izvoz proizvoda, kliknite na dugme da.

 7. Kliknite na dugme Dalje i dovršite čarobnjak.

 8. Otvorite izvezenu datoteku, a zatim potražite "ID proizvoda" da biste pronašli proizvodima i uslugama.

  Napomena: Ako Menadžer za poslovne kontakte za Outlook integrisan sa vaše knjigovodstveni sistem, stavke iz sistema računovodstveni su takođe obuhvata na listi proizvoda i usluga stavki u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Stavke iz sistema računovodstveni nisu uključeni u izvezenu datoteku.

  Ukoliko vam treba pomoć za neku određenu stranicu čarobnjaka, kliknite na dugme Pomoć na njoj.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×