Upravljanje ličnim i društvenim funkcijama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Administratori usluge SharePoint Online mogu da podese postavke za lične i društvene funkcije i upravljaju njima putem SharePoint Office 365 SharePoint centra administracije. Morate imati dozvolu za korišćenje SharePoint centra administracije da biste izvršavali zadatke iz ovog članka.

Lične funkcije u usluzi SharePoint Online omogućavaju korisnicima da naprave lične profile koji promovišu njihovu stručnost, uloge i oblasti interesovanja i koji im pomažu da upoznaju jedni druge. Društvene funkcije promovišu saradnju tako što pomažu osobama u organizaciji da pronađu jedni druge i dele aktivnosti i tako što im pomažu da pronađu i dele sadržaj.

Lične i društvene funkcije podrazumevano su omogućene u usluzi SharePoint Online, ali možete ih onemogućiti ako to vaša organizacija zahteva tako što ćete promeniti dozvole za pristup određenim osobama i grupama u organizaciji.

Napomena:  Vaša organizacija može da prilagodi ili ograniči neke funkcije opisane u ovom članku.

Dodavanje ili uklanjanje ličnih i društvenih dozvola za označavanje za korisnike ili grupe

Kao administrator usluge SharePoint Online možete da kontrolišete ko može da kreira lične lokacije i da koristi lične i društvene funkcije tako što ćete podesiti odgovarajuće dozvole za pristup. Na primer, ako želite da podskup korisnika u organizaciji bude u mogućnosti da kreira lične lokacije, možete podesiti dozvolu koja to omogućava. U suprotnom, pristup tim funkcijama je podrazumevano omogućen.

Napomena: Osobe iz vaše organizacije možete da kreirate lične lokacije tako što ćete izabrati stavku o meni, lokacijama, OneDriveili feed za vesti u zaglavlju po prvi put.

Administratori mogu dati dozvole korisnicima ili grupama koje im omogućavaju da:

 • Kreiraju lične lokacije sa privatnom stranicom „O meni“ i javnom stranicom „O <korisničkoime>.

 • Prate aktivnosti feeda za vesti drugih osoba i Srodne informacije i ažuriraju lični profil.

 • Koriste oznake i beleške radi lakšeg upravljanja informacijama.

Takođe možete dodati ili ukloniti dozvole za korisnike ili grupe. Na primer, svi korisnici sa potvrđenim identitetom podrazumevano mogu kreirati lične lokacije i koristiti lične i društvene funkcije. Organizacija koja ima strože bezbednosne zahteve možda će zahtevati da se dozvola za kreiranje lokacije dodeli samo određenim korisnicima i grupama, a da svi korisnici sa potvrđenim identitetom budu uklonjeni sa liste.

Da biste podesili dozvole koje korisnicima ili grupama omogućavaju da koriste lične i društvene funkcije:

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u SharePoint centar administracije.

 3. Izaberite stavku Korisnički profili.

 4. U okviru osobe, izaberite stavku Upravljanje korisničkim dozvolama.

 5. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali korisnika ili grupu na listu osobe sa dozvolom za korišćenje ličnih i društvenih funkcija, u prvom polju otkucajte ili izaberite korisnika ili grupu i zatim izaberite stavku Dodaj. Unos pojaviće se u drugo polje.

  • Da biste uklonili korisnika ili grupu sa liste osoba sa dozvolom za korišćenje ličnih i društvenih funkcija, u drugo polje, izaberite stavku, a zatim izaberite Ukloni.

   Napomena: Ako je korisnik u grupu sa dozvolom za kreiranje moje lokacije i korisnika, kreira kada korisničke dozvole se uklanja i korisničke lične lokacije će i dalje postoje vi ili drugi administrator treba da je izbrišete.

  • Da biste ograničili dozvole za određene osobe unutar grupe, na primer, ako želite da imate dozvolu za kreiranje lične lokacije, izaberite stavku ljudi uklanjanje podrazumevanog svi osim spoljnih korisnika iz drugog polja, dodajte grupu koja sadrži dozvoljeno korisnici drugo polje, a zatim ukloni osobama koje bi trebalo da imaju ove dozvole iz drugog polja.
   Ako korisnik je u grupi gde su dozvoljeno da kreirate moje lokacije i oni kreiraju, kada to dozvole se uklanja na svom portalu će i dalje postoje i administrator treba da je izbrišete.

 1. U polju Dozvole za izaberite funkcije koje će korisnik ili grupa moći da koriste:

  • Kreiranje lične lokacije Izbor ove opcije dozvoljava korisnicima ili grupama za kreiranje lične lokacije (poznat i kao moje lokacije) tako što ćete izabrati stavku o meni u zaglavlju po prvi put, a njih omogućava praćenje osoba i Uredi lični profil (bez obzira na postavku za praćenje osoba i uredite Profil (e).

  • Praćenje osoba i uređivanje profila Izbor ove opcije dozvoljava korisnicima ili grupama da pratite osobe i uredite svoje profile. Ako je izabrana opcija za kreiranje lične lokacije, dodeljuje se mogućnost da pratite osobe i uređivanje profila čak i ako je opozvan izbor u ovom polju za potvrdu.

  • Upotreba oznaka i beležaka Izborom ove opcije omogućavate korisnicima ili grupama da koriste oznake i beleške u svojim dokumentima.

   Napomena: Ako je korisnik u grupu sa dozvolom za kreiranje moje lokacije i korisnika, kreira kada korisničke dozvole se uklanja i korisničke lične lokacije će i dalje postoje vi ili drugi administrator treba da je izbrišete.

 1. Izaberite stavku U redu.

Vrh stranice

Brisanje oznaka i beležaka

Kao administrator usluge SharePoint Online, možete da upravljate društvenim oznakama i beleškama. Na primer, možete izbrisati sve oznake za zaposlenog koji napušta preduzeće ili možete ukloniti oznaku koja je zastarela ili sadrži vulgarnosti.

Napomena: Uklanjanje društvene oznake ne uklanja uslove iz skladišta termina. Koristite upravljač skladište termina da biste dodali ili uklonili termine. Više informacija o Menadžer skladištem termina, pogledajte članak Kreiranje termina u skupu termina i upravljanje.

Da biste izbrisali sve oznake ili beleške za određenog korisnika ili URL adresu:

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u SharePoint centar administracije.

 3. Izaberite stavku Korisnički profili.

 4. U okviru Postavke lične lokacijeizaberite stavku Upravljanje društvenim oznakama i beleškama.

 5. Izaberite tip društvene stavke koju želite da izbrišete sa liste Tip.

 6. Ili otkucajte korisničko ime u polju korisnika da biste izbrisali sve oznake ili beleške povezane sa tom korisniku ili tip prvi deo URL ADRESE u polje URL adresa da biste izbrisali sve oznake ili beleške u tu URL adresu, a zatim izaberite Pronalaženje.

 7. Izaberite društvene stavke koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Da biste izbrisali sve oznake ili beleške za određeni opseg datuma:

 1. Idite na administrator > SharePoint > Korisnički profili.

 2. Izaberite stavku Korisnički profili.

 3. U okviru Postavke lične lokacijeizaberite stavku Upravljanje društvenim oznakama i beleškama.

 4. Izaberite tip društvene stavke koju želite da izbrišete sa liste Tip.

 5. Ili otkucajte korisničko ime u polju korisnika da biste izbrisali sve oznake ili beleške povezane sa tom korisniku ili tip prvi deo URL adresu u polju URL adresa da biste izbrisali sve oznake ili beleške u tu URL adresu, a zatim izaberite Pronalaženje.

 6. U polja Opseg datuma unesite datum početka i datum završetka i zatim izaberite opciju Pronađi.

 7. Izaberite društvene stavke koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Da biste izbrisali određenu oznaku ili belešku:

 1. Idite na administrator > SharePoint > Korisnički profili.

 2. U okviru Postavke lične lokacijeizaberite stavku Upravljanje društvenim oznakama i beleškama.

 3. Izaberite tip društvene stavke koju želite da izbrišete sa liste Tip.

 4. Otkucajte korisničko ime u polju korisničko ili otkucajte prvi deo URL adrese za koju želite da izbrišete sve beleške ili oznake u polje URL adresa počinje sa , a zatim izaberite stavku Pronalaženje.

 5. Otkucajte nisku teksta za koje želite da pretražite u poljima sadrži oznake/belešku , a zatim izaberite Pronalaženje.

 6. Izaberite društvene stavke koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×