Upravljanje korisničkim softverom u usluzi Office 365

Kao Office 365 administrator možete da kontrolišete koji Office softver korisnici mogu da preuzmu iz usluge Office 365 i instaliraju. Izbori koje napravite na stranici Postavke preuzimanja softvera određuju koji softver korisnici mogu da instaliraju sa stranice Softver u usluzi Office 365. Koje god izbore da napravite, oni se odnose na sve korisnike u organizaciji.

Ako odlučite da neki softver učinite nedostupnim korisnicima, oni će na stranici Softver videti poruku umesto dugmeta Instaliraj. Na primer, ako odlučite da Office učinite nedostupnim, korisnici će videti ovu poruku:

      Administrator je isključio Office instalacije. Obratite se administratoru za više informacija o tome kako da nabavite Office u vašoj organizaciji.

Odaberite koliko često želite da dobijate ispravke funkcija za Office 2016 aplikacije

Za Office 2016 morate da odaberete koliko često želite da korisnici dobijaju funkcionalne ispravke. Koju ćete učestalost odabrati zavisi od nekoliko faktora, uključujući koliko poslovnih aplikacija, programskih dodataka ili makroa vam treba da biste u bilo kom trenutku proverili da li postoje funkcionalne ispravke za Office, Project ili Visio. Na primer, ako u preduzeću koristite specijalizovane Excel radne sveske, možda bi trebalo da dobijate funkcionalne ispravke samo na svakih šest meseci. To vam daje vremena da proverite da li vaše Excel radne sveske rade sa novim funkcijama koje objavi korporacija Microsoft.

Ako želite da neki korisnici dobijaju funkcionalne ispravke svakog meseca, ali da drugi korisnici dobijaju funkcionalne ispravke samo na svakih šest meseci, možete ručno da preuzmete i instalirate Office aplikacije za korisnike, tako što ćete koristiti Alatka za primenu programskog paketa Office 2016. To vam daje kontrolu nad izborom različitih postavki za funkcionalne ispravke za različite grupe korisnika.

Dodatne informacije potražite u ovom pregledu.

Ručno preuzimanje i instaliranje Office aplikacija pomoću alatke za primenu programskog paketa Office 2016

Ako ne želite da korisnici sami instaliraju softver iz usluge Office 365, možete da preuzmete softver na lokalnu mrežu. Zatim, softver možete da primenite kod korisnika tako što ćete koristiti alatke za primenu i procese postojećeg softvera.

Da biste ručno primenili Office, kao i Project ili Visio, morate da koristite Alatka za primenu programskog paketa Office 2016. Možete besplatno da preuzmete alatku Alatka za primenu programskog paketa Office 2016 sa sajta Microsoft Download Center.

Alatka za primenu programskog paketa Office 2016 koristite da biste preuzeli i primenili Office, kao što je Office 365 ProPlus, kod korisnika. Ako već koristite druge alatke, kao što je System Center Configuration Manager, za primenu softvera kod korisnika možete da koristite Alatka za primenu programskog paketa Office 2016 zajedno sa tim alatkama radi primene sistema Office.

Dodatne informacije potražite u članku Pregled alatke za primenu programskog paketa Office 2016.

Ručno preuzimanje programa InfoPath 2013 i SharePoint Designer 2013

Pored sistema Office, možete da preuzmete InfoPath 2013 i SharePoint Designer 2013 kako biste ih primenili kod korisnika. Možete da ih preuzmete sa lokacije Microsoft Download Center pomoću sledećih veza:

Nakon preuzimanja softvera možete da koristite alatke za primenu i procese postojećeg softvera da biste primenili InfoPath ili SharePoint Designer kod korisnika.

Dodatna razmatranja u vezi sa upravljanjem korisničkim softverom u usluzi Office 365

  • Lista Office softvera koja se pojavljuje na stranici Postavke preuzimanja softvera zavisi od tipa Office 365 plana koji ima organizacija.

  • Korisnici moraju biti lokalni administratori na svojim računarima da bi instalirali Office softver. Ako korisnici nisu lokalni administratori, moraćete da instalirate Office umesto njih.

  • Da bi korisnici mogli da instaliraju Office, morate da im dodelite licencu za Office 365.

  • Office podrazumevano instalira sve aplikacije koje su uključene u vašu verziju sistema Office na računaru korisnika. Ako želite da neki korisnici dobiju manje aplikacija, na primer samo Word i PowerPoint, morate da koristite Alatka za primenu programskog paketa Office 2016 kako biste primenili Office za korisnike bez tih aplikacija.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×