Upravljanje izmenama za Office 365 klijente

Važno : 

 • 20. aprila smo objavili promene kako bismo bolje uskladili modele ažuriranja usluge Office 365 ProPlus i operativnog sistema Windows 10. U toj objavljenoj poruci na blogu istakli smo promene ritma izdavanja i trajanje podrške funkcionalnih ispravki za Office 365 ProPlus. U sklopu tih promena Office 365 ProPlus menja i imena kanala ažuriranja.

 • Dodatne informacije o tim promenama potražite u članku Pregled predstojećih promena upravljanja ažuriranjem usluge Office 365 ProPlus.

 • Kako većina tih promena stupa na snagu septembra 2017, ovaj sadržaj će se ažurirati u narednih nekoliko meseci.

Klijentske aplikacije koje se dobijaju uz Office 365 sada se izdaju redovno uz ispravke koje pružaju nove funkcije i funkcionalnosti zajedno sa bezbednosnim i drugim ispravkama. Windows 10 usvojio je i novi model servisiranja i redovno izdaje nove funkcionalnosti. Kao stručnjak za IT, morate da shvatite ovaj novi model servisiranja i na koji način možete da upravljate izdanjima dok organizacija koristi pogodnosti nove funkcionalnosti.

Ovaj članak pruža pregled novog modela servisiranja i pomaže vam da shvatite kanale i ritam izdavanja, kao i to kako da efikasno upravljate izdanjima Office 365 klijentskih aplikacija za organizaciju.

U ovom članku:

Preuzmite ove informacije kao poster modela u programu Visio ili u PDF formatu.

Poster modela servisiranja

Pogledajte sledeći video da biste dobili pregled.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Nova strategija ažuriranja: Model servisiranja

Windows 10 i Office 365 usvojili su model servisiranja za ažuriranja klijenta. To znači da se nove funkcije, nebezbednosne i bezbednosne ispravke redovno izdaju, tako da korisnici mogu da imaju najnovije funkcionalnosti i poboljšanja. Model servisiranja obuhvata i vreme za koje organizacije velikih preduzeća mogu da testiraju i procene izdanja pre nego što ih usvoje.

Šta je to model servisiranja?

Planiranje, razvoj i testiranje pre nego što veliko izdanje postane spremno može da potraje mesecima u tradicionalnom modelu razvoja. Tradicionalnim primenama potrebne su godine za planiranje, procenu, testiranje, probu i primenu, a zatim održavanje celog okruženja.

Sledeća ilustracija prikazuje tradicionalni model izdavanja:

Tradicionalni model izdavanja

Sledeća ilustracija prikazuje tradicionalni model primene:

Tradicionalni model primene

U modelu servisiranja nove funkcije i inovacije mogu da se razviju i izdaju brzim ritmom, tako da klijenti uvek vide poboljšanja. Pošto se promenilo razvoj, promenio se i proces primene za celu organizaciju. Brže izdavanje funkcija znači da možete da procenjujete, isprobavate i primenjujete različite skupove funkcija istovremeno.

Sledeća ilustracija prikazuje izdanja u svetu servisiranja:

Izdanja u svetu servisiranja

Sledeća ilustracija prikazuje primenu u svetu servisiranja:

Primena u svetu servisiranja

Šta je to za organizacije velikih preduzeća?

Želite ažurirane funkcije, ali želite i kontrolu i podršku koje su neophodne kako biste vodili poslovanje. Pomoću različitih programa izdavanja za Windows 10 i Office 365, možete da procenite nove funkcije, isprobate ih sa određenim grupama u organizaciji, a zatim ih primenite u celoj organizaciji. Možete i da zadržite specijalizovane sisteme u dugoročnoj verziji radi kontrole.

Koriste opciju ažuriranja koja odgovara vašim uređajima i poslovnim potrebama. Preporučujemo vam sledeće:

Tip uređaja   

Telefoni i tablet računari Laptopovi i stoni računari Specijalizovani sistemi

Opcija ažuriranja   

iOS ili Android uređaji primaju redovne ispravke iz odgovarajućih prodavnica aplikacija. Uređaji koji koriste Office Universal aplikacije automatski primaju redovne ispravke iz Microsoft prodavnice.

Za Windows 10 uređaje koristite aktuelnu granu da biste dobijali redovne ispravke uz najnovije funkcije.

Koristite aktuelnu granu (Windows) i Trenutni kanal (Office 365) da biste dobijali redovne ispravke uz najnovije funkcije.

Imate prilagođene programske dodatke? Odaberite aktuelnu granu za preduzeća (Windows) i Odloženi kanal (Office 365) kako biste imali vremena da izvršite testiranje.

Za kontrolu koristite Windows 10 granu dugoročnog servisiranja i instalacije klijenta Office Professional Plus 2016 (pomoću MSI datoteka).

Fokusirajte se na poslovanje, a ne na upravljanje softverom.

Sledeća tabela objašnjava načine na koje možete da se fokusirate na poslovanje, a ne na upravljanje softverom, pomoću Office 365 klijentskih aplikacija.

Budite u toku   

Redovne ispravke znače da telefoni, tableti i stoni računari korisnika ostaju ažurirani uz najnovije ispravke.

Mešajte i uklapajte programe   

Pratite poslovne potrebe – ne moraju svi sistemi da prate isti model primene. Možete čak da koristite različite modele za Windows i Office na istim uređajima.

Uštedite na upravljanju   

Omogućite automatske ispravke potpuno testiranih opcija servisiranja aktuelne grane za preduzeća (Windows) i Odloženi kanal (Office 365) umesto da sami upravljate softverskim paketima.

Budite u toku   

Pogledajte šta stiže u narednim izdanjima i saznajte koje bezbednosne ispravke su uključene tako što ćete pregledati komunikacije korporacije Microsoft.

Upravljajte rizikom   

Koristite aktuelnu granu za preduzeća (Windows) i Odloženi kanal ili Prvo izdanje za odloženi kanal (Office 365) da biste testirali kritične aplikacije za oblast poslovanja koje moraju da rade normalno.

Uštedite na razvoju   

Prvo pretražite tržište – drugi možda imaju rešenje koje funkcioniše. Ako vam je neophodan prilagođeni razvoj, koristite najbolje prakse da biste obezbedili da programski dodaci funkcionišu posle ažuriranja.

Opcije izdavanja

Morate da razumete različite opcije izdavanja za Windows 10 i Office 365 klijentske aplikacije kako biste mogli da odaberete prave opcije za preduzeće. Vi odlučujete šta funkcioniše i birate kombinacije izdanja koja ćete podržati za organizaciju. Ovaj odeljak pruža pregled i pomaže vam da odaberete.

Rezime opcija izdavanja

Koristite sledeću tabelu da biste odabrali pravu opciju izdavanja za svoje poslovne potrebe:

Ažurirana inovacija

Ažurirana inovacija

Imate vreme da procenite

Imate vreme da procenite

Uvek bezbednost

Bezbednost, uvek

Odmah preuzmite najnovije funkcije. Odaberite aktuelnu granu (Windows 10) i Trenutni kanal (Office 365).

Testirajte sa postojećim sistemima. Odaberite ova izdanja:

 • Windows 10: Aktuelna grana za preduzeća

 • Office 365: Odloženi kanal i Prvo izdanje za odloženi kanal

Uvek dobijate najnovije bezbednosne ispravke, bez čekanja, koji god program da odaberete.

Podrazumevani kanali za klijentske aplikacije

Office 365 obuhvata različite skupove klijentskih aplikacija. Office 365 Business obuhvata osnovne Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint, Microsoft Outlook, OneNote i Publisher), a Office 365 ProPlus obuhvata osnovne aplikacije uz Skype za posao i Access. Project Online klijent za računare i Visio Pro za Office 365 takođe prate ovaj model izdavanja.

Sledeća ilustracija prikazuje ove skupove klijentskih aplikacija.

Podrazumevani kanali za klijentske aplikacije

Klijentske aplikacije za Office 365 podrazumevano su postavljene na ove kanale izdanja:

 • Office 365 Business, Project Online klijent za računare i Visio Pro za Office 365    podešeni su tako da koriste Trenutni kanal.

 • Office 365 ProPlus    podešen je tako da koristi Odloženi kanal.

Ali možete da odredite koji kanal se koristi za klijentske aplikacije, u skladu sa poslovnim potrebama.

Dodatne informacije o kanalima za Office 365 klijentske aplikacije potražite u odeljku Pregled kanala ažuriranja.

Koja opcija izdavanja?

Ova tabela prikazuje opcije izdavanja za Windows 10 i Office 365 klijente.

Opcije izdavanja

Da li je dostupno za Office 365 klijent?

Da li je dostupno za Windows 10?

Grana Windows Insider Preview    omogućava vam da pregledate funkcije i pružite povratne informacije.

Ne

Da

Aktuelna grana    korisnicima pruža najnovije izdate funkcije. To je sjajno za korisnike mobilnih uređaja koji nose sopstvene uređaje, prodajni tim na terenu i probne sisteme ili pilot programe.

Ne

Da

Trenutni kanal    korisnicima pruža najnovije izdate funkcije. To je sjajno za korisnike mobilnih uređaja koji nose sopstvene uređaje, prodajni tim na terenu i probne sisteme ili pilot programe.

Da

Ne

Prvo izdanje za odloženi kanal    pruža vam vreme da pregledate funkcije i testirate prilagođavanja ili procese.

Da

Ne

Aktuelna grana za preduzeća    pruža vam par meseci vremena pre nego što dobijete najnoviju verziju. To je najbolje za stone računare i laptopove u kancelariji. Uživajte u novim funkcijama i činjenici da su ih milioni korisnika testirali i proverili njihovu valjanost.

Ne

Da

Odloženi kanal    pruža vam par meseci vremena pre nego što dobijete najnoviju verziju. To je najbolje za stone računare i laptopove u kancelariji. Uživajte u novim funkcijama i činjenici da su ih milioni korisnika testirali i proverili njihovu valjanost.

Da

Ne

Instalacije Office Professional Plus 2016 klijenta (pomoću MSI datoteka)    odgovaraju scenarijima u kojima je neophodna maksimalna kontrola, a uređaj ima ograničeni pristup internetu.

Ne

Ne

Grana dugoročnog servisiranja    jeste najbolja opcija za scenarije gde je najvažnija kontrola nad primenom operativnog sistema.

Ne

Da

Opcije izdavanja na vrhu tabele pružaju najnovije funkcije, one na dnu pružaju najveću administrativnu kontrolu. Ažuriranost označava brzi pristup novim funkcijama i mogućnost pružanja povratnih informacija korporaciji Microsoft. Žrtvovaćete funkcije zarad dodatne kontrole – koristite najkontrolisanije opcije za specijalizovane sisteme, kao što su proizvodni pogoni fabrika, kontrola leta ili uređaji u sobi za hitne slučajeve. Aktuelna grana za preduzeća (Windows) i Odloženi kanal (Office 365) nudi ravnotežu između novih funkcija i kontrole.

Ritmovi izdavanja

Važno je da Windows i Office klijenti budu ažurirani. Office 365 i Windows 10 rade na usklađivanju ritmova ažuriranja kako bi to olakšali. Za oba se redovne bezbednosne ispravke i nove funkcije izdaju 2 ili 3 puta godišnje. Dostupna je i grana dugoročnog servisiranja za Windows 10 za specijalizovane uređaje.

Windows 10 ritam izdavanja

Windows 10 ima četiri vrste grana izdavanja:

 • Windows Insider Preview    Pridružite se programu Windows Insider da biste procenjivali i pružali povratne informacije o preliminarnim verzijama funkcija i izvršavali testiranje provere valjanosti kompatibilnosti aplikacije. Nove funkcije se redovno izdaju.

 • Aktuelna grana    Kada se nove funkcije testiraju putem programa Windows Insider, izdaju se zajedno sa ispravkama grešaka i bezbednosnim zakrpama kao aktuelna grana. Nova aktuelna grana se izdaje nekoliko puta godišnje.

 • Aktuelna grana za preduzeća    Funkcije iz aktuelne grane izdaju se u aktuelnoj grani za preduzeća nekoliko puta godišnje. Microsoft podržava izdanje aktuelne grane za preduzeća barem 8 meseci.

 • Grana dugoročnog servisiranja    Ova grana pruža podržanu platformu operativnog sistema 10 godina. Velika preduzeća mogu da odaberu da pređu na novo izdanje ili da ostanu na trenutnom i pređu na sledeće. Grane dugoročnog servisiranja retko se koriste za specijalizovane uređaje. Koristite Office Professional Plus 2016 klijente sa tim uređajima.

Sledeća ilustracija prikazuje odnose između tih izdanja za Windows 10.

Ritam izdavanja operativnog sistema Windows 10

Pročitajte Opcije servisiranja operativnog sistema Windows 10 za ažuriranja i nadogradnje da biste dobili dodatne informacije.

Ritam izdavanja Office 365 klijenta

Office 365 klijenti imaju sledeće tipove izdanja:

 • Trenutni kanal    Nove funkcije, bezbednosne ispravke i ispravke mogu da se izdaju za Trenutni kanal svakog meseca. To je podrazumevani raspored izdanja za Office 365 Business klijente.

 • Prvo izdanje za odloženi kanal    Možete da proverite valjanost ovog izdanja četiri meseca pre nego što ono postane Odloženi kanal izdanje. Nove funkcije uključuju se samo na početku izdanja. Ovaj kanal se osvežava svakog meseca nebezbednosnim i bezbednosnim ispravkama.

 • Odloženi kanal   Prvo izdanje za odloženi kanal se prikuplja i izdaje kao Odloženi kanal svaka 4 meseca. Nove funkcije se ne dodaju do sledećeg Odloženi kanal, iako se bezbednosne ispravke i dalje izdaju. Svaki Odloženi kanal podržan je dodatnih 4 meseca, kada korisnici moraju da pređu na sledeće izdanje. To je podrazumevani raspored izdanja za Office 365 ProPlus klijente.

Sledeća ilustracija prikazuje odnose između tih izdanja za Office 365 ProPlus.

Ritam izdavanja usluge Office 365

Office Mobile aplikacije

Office Mobile aplikacije za iOS i Android imaju redovna izdanja dostupna putem odgovarajućih prodavnica aplikacija. Office Universal aplikacije za Windows imaju redovna izdanja dostupna putem Microsoft prodavnice.

Instalacije Office Professional Plus 2016 klijenta

Bezbednosne ispravke dostupne su za Office klijente koje instalirate pomoću .MSI datoteka kao deo programa količinskog licenciranja sistema Office. Nove funkcije se ne isporučuju izvan punih izdanja proizvoda. Preporučeno za uređaje na grani dugoročnog servisiranja operativnog sistema Windows 10.

Alatke za primenu

Sledeća tabela navodi alatke za primenu koje mogu da se koriste za Windows 10 i Office 365 klijentske aplikacije:

Alatka

Da li je podržana za Windows 10?

Da li je podržana za Office 365 klijente?

Windows Update za preduzeća

Da

Ne

Usluge ažuriranja za Windows Server

Da

Ne

System Center Configuration Manager

Da

Da

Microsoft InTune

Da

Da

Alatke za primenu softvera nezavisnih proizvođača

Da

Da

Tipovi promena

Postoji nekoliko tipova promena koje se redovno vrše nad izdanjem Office 365. Kanali komunikacije za te promene i radnje koje možda treba da preduzmete za njih razlikuju se u zavisnosti od tipa promene.

Ovaj odeljak objašnjava tipove promena koje možete da očekujete, kada da ih očekujete i šta vam je potrebno da biste se pripremili za promene u izdanju Office 365.

Tipovi promena za uslugu Office 365 i klijentske aplikacije

Nemaju sve promene isti uticaj na korisnike i ne zahtevaju sve promene radnju. Neke su po prirodi planirane, a neke neplanirane (nebezbednosne i bezbednosne ispravke obično se ne planiraju unapred). U zavisnosti od tipa promene razlikuje se i kanal komunikacije. Sledeća tabela navodi tipove promena koje možete da očekujete za uslugu Office 365 i klijentske aplikacije.

Funkcionalnost:

Funkcionalnost:

Ispravke koje nisu bezbednosne

Ispravke koje nisu bezbednosne

Uvek bezbednost

Bezbednost

Tip promene   

 • Funkcionalne ispravke

 • Nove funkcije ili aplikacije

 • Neodobrene funkcije

 • Hitne ispravke za probleme klijenata

 • Bezbednosne zakrpe

Obaveštenje unapred?   

Obaveštenje 30 dana pre promena koje zahtevaju radnju

Ne, ove su uključene u mesečne verzije za sve kanale

Ne, ove su uključene u mesečne verzije za sve kanale

Kanal komunikacije   

 • Bezbednosni bilten

Da li zahteva radnju administratora zakupca?   

Ponekad

Retko

Retko

Koju vrstu radnje?   

 • Promeni postavke

 • Obaveštavanje korisnika o promenama

 • Provera valjanosti prilagođavanja

 • Promena administratorskih postavki

Da li zahteva testiranje?   

Retko – proveravanje programskih dodataka od presudnog značaja za poslovanje

Ponekad – testiranje ispravke sa procesima ili prilagođavanjima

Retko

Primeri promena   

 • Funkcionalne ispravke: PowerPoint – jednostavniji proces za ugrađivanje video zapisa

 • Nove funkcije ili aplikacije: Skype za posao

 • Hitne ispravke na osnovu grešaka koje su prijavili korisnici

Uputstva za upravljanje izmenama kada se koriste Office programski dodaci:

 • Preporučujemo da klijenti koriste Trenutni kanal kako bi dobili najnovije ispravke. Ako imate prilagođavanja sistema Office ili primenjene programske dodatke, možete da koristite Odloženi kanal, koji odlaže ispravke sistema Office dok ne dobijete priliku da testirate i popravite prilagođavanja. Da biste testirali i popravili prilagođavanja pre nego što se ispravke primene na Odloženi kanal, koristite Prvo izdanje za odloženi kanal. Koristite Office Kontrolna tabla telemetrije da biste proverili kompatibilnost programskih dodataka. Dodatne informacije potražite u članku Kompatibilnost i telemetrija u sistemu Office.

 • Ako su vaši projektanti napravili programski dodatak za Office, preporučujemo da ažuriraju kôd i ponovo primene prilagođeni programski dodatak za Office.

 • Ako ste prilagođavanje napravili koristeći VBA, VSTO ili COM, razmotrite ponovno pravljenje prilagođavanja u vidu programskog dodataka za Office ili pretražite Office prodavnica da biste pogledali da li postoji programski dodatak nezavisnog proizvođača koji pruža sličnu funkcionalnost.

 • Razmislite o tome da prestanete sa upotrebom programskog dodatka za Office koji se više ne koristi ili ima nizak nivo iskorišćenosti.

Dodatne informacije o programskim dodacima za Office.

Saveti za testiranje

Promene funkcionalnosti trebalo bi da testirate u odnosu na programske dodatke i druga prilagođavanja da biste videli da li treba da ih ažurirate. Koristite ove savete za testiranje:

 • Ne čekajte – neka probni tim koristi Trenutni kanal verzije kako bi počeo da procenjuje nove funkcije. Koristite Prvo izdanje za odloženi kanal ako vam je potrebno duže vreme čekanja za testiranje.

 • Koristite Azure virtuelno okruženje da biste testirali prilagođavanja ili procese.

 • Uskladite posao sa rasporedom izdavanja – mesečno planirajte prolaze testiranja.

Uloge i odgovornosti

Odgovornost za upravljanje izmenama deli se između korporacije Microsoft i vas kao administratora Office 365 zakupništva. Ravnoteža odgovornosti za uslugu na mreži razlikuje se u odnosu na odgovornost za lokalni server ili klijent.

Shvatite koje uloge Microsoft i vi imate pre, tokom i posle izvršavanja promene usluge.

Pregledajte šta je uključeno u svako izdanje na stranici Izdanja za kanale ažuriranja Office 365 klijenta na sajtu TechNet.

Ravnoteža odgovornosti

U ponudi usluge ravnoteža odgovornosti za stvari kao što su održavanje hardvera i bezbednosne ispravke premešta se sa klijenta (vas) na dobavljača usluga (Microsoft). Ali i dalje morate da obezbedite da prilagođeni softver nastavi da funkcioniše na očekivani način kada se izdaju ispravke.

Organizacija preuzima većinu odgovornosti za upravljanje izmenama za lokalne proizvode.

Vaša odgovornost za upravljanje izmenama zasniva se na tipu usluge. Sledeći grafikon rezimira ravnotežu odgovornosti za Microsoft i klijenta za usluge na mreži i lokalni softver.

Office 365 usluga

Office 365 klijenti

Lokalni klijenti i serveri

Odgovornost   

Korporacije Microsoft   

Klijenata   

Korporacije Microsoft   

Klijenata   

Korporacije Microsoft   

Klijenata   

Pružanje nove funkcionalnosti

X

X

X

X

Testiranje novih funkcija radi garancije kvaliteta

X

X

X

X

X

Obaveštavanje o novim funkcijama

X

X

X

X

X

X

Integracija prilagođenog softvera

X

X

X

X

X

Primena bezbednosnih ispravki

X

X

X

Održavanje sistemskog softvera

X

X

X

Održavanje hardvera

X

X

X

Uloga korporacije Microsoft i vaša uloga

Microsoft i vi imate ulogu u upravljanju izmenama za Office 365 pre, tokom i posle promene.

Pre promene

Uloga korporacije Microsoft

 • Postavite očekivanja za promene usluge.

 • Obavestite klijente 30 dana unapred o promenama koje zahtevaju radnju administratora.

 • Objavite većinu novih funkcija i ispravki u Planu usluge Office 365.

Uloga klijenta

 • Shvatite šta da očekujete od promena i komunikacija.

 • Redovno čitajte centar za poruke, Plan usluge Office 365 i Office blog.

 • Postavite probne timove za pregled novih funkcionalnosti pomoću opcije Trenutni kanal.

 • Pregledajte i ažurirajte unutrašnje procese upravljanja izmenama.

 • Shvatite sistemske zahteve za Office 365 i proverite usaglašenost.

Tokom promene

Uloga korporacije Microsoft

 • Izdajte promenu klijentima.

 • Specijalno za Office 365 klijente: Izdajte novi Trenutni kanal svakog meseca i nove bezbednosne i nebezbednosne ispravke za Odloženi kanal.

 • Nadgledajte telemetriju i eskalacije podrške za sve neočekivane probleme.

Uloga klijenta

 • Proveravajte centar za poruke i pregledajte vezu sa dodatnim informacijama.

 • Preduzmite sve neophodne radnje (ako ih ima) i testirajte sve programske dodatke.

 • Ako koristite interno deljenje za ispravke, preuzmite najnovije verzije i otpremite ih u deljenje.

 • Ako dođe do scenarija otkazivanja/popravke, napravite zahtev za podršku.

Posle promene

Uloga korporacije Microsoft

 • Slušajte povratne informacije klijenta da biste poboljšali primenu budućih promena.

 • Slušajte povratne informacije sa Office 365 mreže na mreži Yammer i administratorskoj alatki za povratne informacije.

 • Ažurirajte statuse Plana usluge Office 365 i dodajte nove funkcije.

Uloga klijenta

 • Radite sa ljudima u organizaciji da biste usvojili promenu (pronađite pomoć u Office 365 centru za uspeh).

 • Pregledajte procese i uska grla za upravljanje izmenama kako biste pronašli mogućnosti za poboljšanje i iskorišćavanje više Microsoft resursa.

 • Opšte povratne informacije pružite na Office 365 mreži u mreži Yammer, a specifične informacije u administratorskoj alatki za povratne informacije.

 • Obučite korisnike da pružaju povratne informacije specifične za aplikaciju pomoću dugmeta „Osmeh“ u Office aplikacijama.

Upravljanje primenama ispravki

Vi birate kada se i na koji način ispravke primenjuju u organizaciji tako što ćete konfigurisati:

 • Kanal koji se koristi.    To kontroliše koliko su često dostupne ispravke.

 • Metod ažuriranja koji se koristi (automatski li ručni).    To kontroliše način na koji računari klijenata dobijaju ispravke.

Kako se primenjuju ispravke

Možete da odlučite na koji se način primenjuju ispravke na računare korisnika. Možete da omogućite da računari klijenata automatski primaju ispravke putem interneta ili sa lokalne lokacije. Umesto toga možda želite da imate veću kontrolu tako što ćete sami pakovati ispravke i ručno ih isporučivati na računare klijenata putem mreže.

Metodi za primenu Office ispravki na računare klijenata

Sledeća tabela objašnjava tri metoda koja možete da koristite da biste primenili Office ispravke na računare klijenata.

Automatski

Ručno

Sa interneta   

Sa lokalne lokacije   

Sa lokalne lokacije   

Microsoft pruža ažuriranu verziju dostupnu na internetu. Računari klijenata automatski instaliraju ispravke kada postanu dostupne.

Administrator preuzima ažuriranu verziju na lokalnu lokaciju. Računari klijenata automatski instaliraju ispravke kada postanu dostupne.

Administrator preuzima ažuriranu verziju na lokalnu lokaciju. Administrator koristi skripte ili alatke za distribuciju softvera kako bi prosledio ažuriranu verziju računarima klijenata.

Sledeća ilustracija prikazuje te metode:

Primena ispravki za Office za klijente

Da li je neophodno da kontrolišete isporuku ispravki?

Da biste odlučili koji metod da koristite, razmotrite sledeće scenarije:

 • Prilagođavanja

  • Omogući automatske isprave za...   Korisnike ili računare koji prvenstveno služe za produktivnost i ne koriste prilagođavanja ili integrisana rešenja.

   Preporučeni kanal: 
Trenutni kanal

  • Koristi ručnu isporuku ispravki za...   Korisnike ili računare koji se oslanjaju na prilagođavanja ili integrisana rešenja koja funkcionišu sa Office 365 klijentima.

   Preporučeni kanal: 
Odloženi kanal. Proverite valjanost pomoću opcije Prvo izdanje za odloženi kanal.

 • Kontrolisani ili nekontrolisani računari?

  • Omogući automatska ažuriranja sa interneta za...   Klijente i mala preduzeća bez IT sektora.

  • Primeni sa lokalne lokacije kada...   Želite da kontrolišete kada se ispravke prosleđuju na računare organizacije.

Kako se konfigurišu kanali i metodi ažuriranja

Koristite sledeće metode da biste konfigurisali koje kanale koriste koji računari klijenata i na koji način se ti računari klijenata ažuriraju:

 • Alatka za primenu programskog paketa Office

 • Grupne smernice – za centralizovanu administraciju računara pridruženih domenu.

Takođe pogledajte

Pregled kanala ažuriranja

Opcije servisiranja operativnog sistema Windows 10 za ažuriranja i nadogradnje

Resursi IT arhitekture Microsoft oblaka

Izdanja za kanale ažuriranja Office 365 klijenta

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×