Upravljanje i deljenje Web segmenata potražite u sistemu SharePoint Server 2010 i 2007

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak je namenjen vlasnicima lokacija i administratori. Pruža uvid o tome kako da konfigurišete i upravljanje galerija Web segmenata i stranica sa Web segmentima.

Pregled galerije Veb segmenata

Web segment galerije je centralno skladište Web segmenata koji su dostupni za korišćenje na lokaciji. Možete da koristite galeriju Veb segmenata da biste uredili svojstva za Veb segmente koje su dostupne za vašu lokaciju i svim lokacijama ispod nje.

Svi Veb segmenti u galeriji su organizovane u grupama koje se odnose sa podrazumevanih kategorija koje se prikazuju kada kliknete na dugme Umetni Web segmenata na stranici. Ako imate odgovarajuće dozvole, možete da uredite svojstva Veb segmenta ili uvezete nove Veb segmenata u galeriji Veb segmenata.

Napomena: Da biste upravljali galerijom Web segmenata, morate biti administrator kolekcije lokacija ili morate da imate nivo dozvole "Puna kontrola" na lokaciji i morate da budete u korenu kolekciji lokacija. Ako ne možete da pristupite meni " Postavke lokacije " ili ako ne vidite vezu za Veb segmente navedena na stranici " Postavke lokacije ", u okviru odeljka galerije obratite se administratoru kolekcije lokacija za pomoć.

Možete da izbrišete ili izvoz Web segmenta ili da promenite njeno ime ili grupe kojoj pripada pri uređivanju njena svojstva.

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

  Ako ne vidite postavke, izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije.

Napomena: Na lokaciji za koju je prilagođen meni Radnje na lokaciji, postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme postavke koje želite da prikažete.

 1. U odeljku galerije izaberite stavku Veb segmenata.

 2. Kliknite na Uredi dugme Slika dugmeta pored Veb segment koji želite da uredite, uredite svojstva, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Možete da koristite galeriju Web segmenata za upravljanje Veb segmente koje su dostupne za vašu lokaciju i svim lokacijama ispod nje. Možete da dodate i otpremite novu Web segmenata i promenite određena svojstva Web segmenata u galeriji Veb segmenata. Veb segmenti dodali u galeriju navedene su u okviru Galerije ime lokacije na okno sa alatkama.

Napomena: Da biste upravljali galerijom Web segmenata, morate biti administrator kolekcije lokacija ili morate da imate nivo dozvole "Puna kontrola" na lokaciji i morate da budete na osnovnoj lokaciji kolekcije lokacija. Ako ne možete da pristupite meni " Postavke lokacije " ili ako ne vidite vezu za Veb segmente navedena na stranici Postavke lokacije , obratite se administratoru kolekcije lokacija za pomoć.

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije. Ako ne vidite postavke, izaberite stavku Izmeni sve postavke lokacije.

  Napomena: Na lokaciji za koju je prilagođen meni Radnje na lokaciji, postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme postavke koje želite da prikažete.

 1. U koloni galerije izaberite stavku Veb segmenata.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  U sistemu SharePoint Server 2007

  • Da biste dodali novi Veb segment u galeriji, kliknite na dugme novo.

  • Da biste otpremili Veb segmenta pomoću .dwp ili .webpart datoteke, kliknite na dugme Otpremi.

  • Da biste uredili svojstva za određene Veb segment, kliknite na Uredi dugme Slika dugmeta pored imena na Veb segment.

  U sistemu SharePoint Server 2010

  • Da biste dodali novi Veb segment u galeriji, izaberite stavku Dokumenti na traci, a zatim izaberite stavku Novi dokument.

  • Da biste otpremili Veb segmentu pomoću .dwp ili .webpart datoteka, izaberite stavku Dokumenti na traci, a zatim kliknite na dugme Otpremi dokument.

  • Da biste uredili svojstva za određene Veb segment, kliknite na Uredi dugme Slika dugmeta pored imena na Veb segment.

Možete da koristite Veb segmente u prilagođene grupe koje ste naveli. Prilagođena grupa je navedena u odeljku Svi Veb segmenti dijaloga Dodavanje Veb segmenata kada kliknete na dugme Dodaj Veb segment dok se stranica nalazi u režimu uređivanja.

Napomena: Svaki Veb segment može pripadati samo jedne grupe.

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

  Napomena: Na lokaciji za koju je prilagođen meni Radnje na lokaciji, postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme postavke koje želite da prikažete.

 1. U koloni galerije izaberite stavku Veb segmenata.

 2. Kliknite na dugme Uredi dugme Slika dugmeta za Veb segment koji želite da uredite.

 3. U odeljku grupa uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali Veb segment u postojeću grupu, izaberite ime grupe.

  • Da biste dodali Veb segment u novu grupu, kliknite na dugme Navedite sami vrednost. U okviru za tekst otkucajte ime nove grupe.

 4. Kliknite na dugme u redu. Web segment će biti naveden u okviru ime grupe u odeljku Svi Veb segmenti dijaloga Dodavanje Veb segmenata .

Uvoz i izvoz Web segmenata

Veb segmenti su dizajnirani da se lako za izvoz i uvoz. Kada personalizujete Web segmenta ili vlasnik lokacije može da promeni za stranice sa Web segmentima za sve korisnike, vi ili vlasnik lokacije možda ćete želeti da je delite sa drugim korisnicima vaše lokacije ili neke druge lokacije. Na primer:

 • Možete da izvezete Veb segment sa stranice sa Web segmentima i da zatim delite datoteku opis Web segmenta (.dwp ili .webpart) sa drugim korisnicima. Drugi korisnici zatim možete da uvezete Veb segmenta na stranicu sa Veb segmentima. Alternativno, vlasnik lokacije može da otpremite Veb segment direktno galerije Veb segmenata tako da svi korisnici mogu da joj pristupe.

 • Vlasnik lokacije možete da izvezete Web segment iz galerije Veb segmenata i sačuvajte datoteku na javnoj lokaciji. Drugi korisnici zatim možete da uvezete Veb segmenta na stranicu sa Veb segmentima. Ili neki drugi vlasnik lokacije možete da otpremite datoteku opis Web segmenta na drugu lokaciju galerije Web segmenata.

U svim slučajevima, važno je da uverite se da je Veb segment skup datoteka takođe instaliran na novu lokaciju, tako da novi Web segment koji ste kreirali mogu se pokrenuti na novu lokaciju.

Napomena: Ne možete da izvezete Web segment za prikaz liste. Liste su specifične za lokaciju i ne mogu da se prebacim na druge lokacije na isti način kao druge Veb segmente. Ako želite da premestite podatke iz liste sa jedne lokacije na drugu, možete da izvezete podatke liste sa jedne lokacije i zatim uvezete podatke u listu na nekoj drugoj lokaciji. Kada kreirate novu listu na drugoj lokaciji, na novu Veb segment za prikaz liste se kreira i dodali u galeriju ime lokacije.

Možete da izvezete Web segmenta i da je delite sa drugim korisnicima. Ne zaboravite da nije moguće izvesti Veb segmenti prikaza liste. Web segmenti koji se mogu izvoziti obuhvataju sledeće: Veb segment uređivača sadržaja Veb segment obrasca, Web segment za prikaz stranica, XML Web segment i Veb segment za sliku.

 1. U Slika dugmeta meniju Radnje na lokaciji izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. Kliknite na meni Veb segment Meni Veb segmenta Veb segment koji želite da uredite, a zatim kliknite na dugme Izvezi.

 3. U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na dugme Sačuvaj ili Sačuvaj kao.

 4. Ako ste izabrali Sačuvaj kao, izaberite lokaciju na koju želite da sačuvate datoteku Web segmenta. Ako želite da imate drugo ime datoteku, otkucajte ime u polje ime datoteke .

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Ako niste izabrali lokaciju, Veb segment će biti u fascikli "preuzimanja" za pregledač (obično \downloads\ u okviru korisničko ime u operativnom sistemu Windows.

Izvoz Web segmenta iz galerije za Veb segment

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

  Napomena: Na lokaciji za koju je prilagođen meni Radnje na lokaciji, postavite pokazivač na Postavke lokacijei zatim kliknite na dugme postavke koje želite da prikažete.

 2. U odeljku galerije izaberite stavku Veb segmenata.

 3. Kliknite na dugme Uredi dugme Slika dugmeta za Veb segment koji želite da izvezete.

 4. Na traci kliknite na dugme Izvoz.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj, potražite lokaciju na kojoj želite da sačuvate datoteku Web segmenta opis, a zatim ponovo kliknite na dugme Sačuvaj .

 6. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili dijalog svojstva Veb segmenta.

Ako ste izvezli Veb segment sa jedne stranice ili lokacije ili ako vam neko pošalje datoteku Web segmenta, možete da uvezete Web segment za korišćenje na stranici sa Veb segmentima.

Napomena: Uvoz Web segmenta ga čini dostupnim samo na stranici sa Web segmentima za koju se uvozi, ne i drugim stranicama na lokaciji. Više informacija o otpremanju Web segmenata na server za korišćenje na više lokacija, pogledajte članak Windows SharePoint Services 3.0 SDK koji je dostupan u Windows SharePoint Services centru za projektante na MSDN-u.

 1. U meniju Radnje na lokaciji Slika dugmeta izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  Za SharePoint Server 2007

  1. U zoni veb segmenta u koju želite da dodate veb segment izaberite stavku Dodaj veb segment.

  2. Izaberite stavku Dodatne postavke galerije veb segmenata i opcije da biste prikazali okno sa alatkama.

  3. Na vrhu okna sa alatkama, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Uvezi.

  Za SharePoint Server 2010

  1. Kliknite na dugme Umetni na traci.

  2. Kliknite na dugme Veb segment.

  3. U okviru kategorije, kliknite na dugme Otpremi Veb segment.

 3. Kliknite na dugme Potraži.

 4. Pronađite Veb segment za datoteku koju želite da uvezete, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 5. Kliknite na dugme Otpremi.

 6. Izaberite zonu veb segmenta u koju želite da dodate veb segment, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Savet: Veb segment možete da prevučete i lokaciju gde želite da stranica sa Web segmentima.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×