Upravljanje dokumentima i zadacima na mom portalu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Moj portal je vaša lična lokacija i predstavlja centralno mesto za upravljanje dokumentima koje ste kreirali, otvorili, sačuvali ili odjavili sa neke Microsoft Office SharePoint Server 2007 lokacije u vašoj organizaciji. Možete lično da pregledate svoje dokumente i radite na njima ili da ih delite na svojoj javnoj stranici. Moj portal možete da koristite za prikazivanje i pristupanje svim zadacima koji su vam dodeljeni na svim lokacijama u organizaciji.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Dodavanje nove kartice lokacije na traku Web segmenta SharePoint lokacije

Sakrivanje ili prikazivanje lokacije na traci sa Web segmenta SharePoint lokacije

Upravljanje zadacima

Deljenje dokumenata sa drugim osobama

Brisanje lokacije sa trake Web segmenta SharePoint lokacije

Pregled

U Web segmentu za SharePoint lokacije na vašoj matičnoj stranici mog portala prikazuje se lista poslednjih 15 dokumenata koje ste kreirali, otvorili, sačuvali ili odjavili sa neke lokacije u vašoj organizaciji. Pored dokumenata, svi zadaci koji su vam dodeljeni na lokaciji se prikazuju u Web segmentu, u odeljku Zadaci.

Veze u Web segmentu za SharePoint lokacije možete da koristite za pristup dokumentima, njihovim lokacijama i svojstvima, kao i zadacima koji su vam dodeljeni.

Web segmenta za SharePoint lokacije se automatski prikazuje listu pet lokacija čiji ste član. Lokacija sa liste zasnovane na ukupan broj članova na lokaciji. Da bude član lokacije, morate biti navedeno u ime članovi SharePoint grupe lokacija na lokaciji. Možete da povećate broj lokacija koje se automatski prikazuju menjanjem prikaza Web segmenta.

Kako?

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. U Veb segmentu za SharePoint lokacije, kliknite na dugme Veb segment meni Meni Veb segmenta , a zatim izaberite stavku Izmeni deljeni Veb segment.

 3. U oknu sa alatkama, u okviru Pregled u polju Broj kartica koje treba da se prikažu pre padajuće liste „Još” prikazana je podrazumevanu vrednost 5.

 4. Kliknite na polje u kome se nalazi vrednost 5, a zatim upišite broj SharePoint lokacija koje želite da se automatski prikažu.

Lokacije možete da dodajete na kartice koje se nalaze pri vrhu Web segmenta za SharePoint lokacije, čime olakšavate pregledanje dokumenata i zadataka na lokacijama koje često posećujete. Kartice za lokacije možete da dodajete bez obzira na to da li ste član lokacije.

Web segment za dokumente na vašoj javnoj stranici se koristi za deljenje dokumenata sa drugim osobama. Svi dokumenti koje dodate u bibliotekama na bilo kojoj lokaciji u vašoj organizaciji se prikazuju u Web segmentu za dokumente. Pored toga, Veb segment dokumente automatski prikazuje lokaciju gde su navedeni u ime članovi SharePoint grupe lokacija. Svaki dokument koji dodate bibliotekama na ovim lokacijama se automatski prikazuje. Dokumenti sačuvani u vašoj biblioteci ličnih dokumenata se ne prikazuju.

Vrh stranice

Dodavanje nove kartice lokacije na traku sa Web segmentima za SharePoint lokacije

Svim dokumentima i zadacima na jednoj lokaciji možete lako da pristupite tako što ćete da definišete karticu lokacije na traci sa Web segmentima za SharePoint lokacije.

 1. U Veb segment na SharePoint lokacijama, u na lokacijama meni bez , izaberite stavku Kartica nove lokacije.

 2. U dijalogu Kreiraj karticu nove lokacije postupite na neki od sledećih načina:

Dodavanje kartice lokacije

Postupite na sledeći način:

Za lokaciju čiji ste član

 1. Kliknite na strelicu pored liste Izaberite lokaciju iz liste članstva.

 2. Izaberite lokaciju.

 3. Kliknite na dugme Kreiraj.

Za lokaciju čiji niste član

 1. Izaberite opciju Upišite ime i URL adresu SharePoint lokacije.

 2. U polje URL adresa lokacije upišite URL adresu lokacije koju želite da dodate.

 3. U polje Ime lokacije upišite ime koje želite da se pojavi na kartici.

 4. Kliknite na dugme Kreiraj.

Vrh stranice

Sakrivanje ili prikazivanje lokacije na traci sa Web segmentima za SharePoint lokacije

Možete da prikažete onoliko lokacija na traci Web segmenta SharePoint lokacije vidljivo preko ekrana. U zavisnosti od rezoluciju ekrana, možda ćete morati da se pomerate da biste videli lokacije koje ste dodali. Nakon što je na lokaciji na traci Web segmenta SharePoint lokacije, možete brzo da sakrijete ili prikažete pomoću menija pored imena lokacije i lokacije meni bez .

Da biste prikazali ili sakrili lokaciju na traci sa Web segmentima za SharePoint lokacije, postupite na jedan od sledećih načina:

Za

Postupite na sledeći način:

Skrivanje kartice lokacije iz trake sa lokacijama.

 1. Kliknite na strelicu pored imena lokacije.

 2. Izaberite stavku Sakrij.

Prikazivanje kartice lokacije na traci sa lokacijama.

 1. Kliknite na strelicu pored menija Lokacije

 2. Izaberite lokaciju koju želite da dodate u traku sa lokacijama.

Vrh stranice

Upravljanje zadacima

Da biste prikazali zadatke na lokaciji, izaberite lokaciju na traci sa Web segmenta SharePoint lokacije ili na lokacijama meni bez . U Veb segmentu zadataka, kliknite na dugme ime zadatka ili Vezu ka stavci. Veza stavke se stavke koje su dodeljene rad na, a ime zadatka je zapis za upravljanje dokumenata koji označava tok zadatka.

Veze ka dodatnim informacijama o radu sa zadacima potražite u odeljku Vidi takođe.

Vrh stranice

Deljenje dokumenata sa drugim osobama

Možete da koristite Veb segment dokumente na vašoj javnoj stranici lične lokacije za deljenje dokumenata i lokacija sa drugim osobama. Slično kao u Web segmentu za SharePoint lokacije, Veb segment dokumente pruža prikaz dokumenata pomoću lokacije. Na lokaciji da se pojave u Web segmentu za dokumente, morate da bude navedena kao član lokacije na lokaciji lokacije ime član SharePoint grupe. Nije moguće dodati druge lokacije na listu.

Svaki dokument i slika koju dodate u svaku biblioteku na svakoj lokaciji, između ostalih i na vašoj lokaciji mog portala, dodaju se na ovu lokaciji i dostupni su svima koji imaju pristup vašoj lokaciji mog portala. Prikazivanje dokumenta možete da sprečite tako što ćete ga sačuvati u svoju biblioteku privatnih dokumenata ili promenom dozvola za stavku ili biblioteku.

Veze ka dodatnim informacijama o promeni dozvola za stavke liste i biblioteke potražite u odeljku Vidi takođe.

Vrh stranice

Brisanje lokacije sa trake sa Web segmentima za SharePoint lokacije

Lokaciju možete da izbrišete sa trake Web segmenta SharePoint lokacije. Ako ste član lokacije, ime lokacije premešta članstva u odeljku menija " lokacija " bez . Ako niste član lokacije, lokacija se briše sa trake Web segmenta SharePoint lokacije.

 • Da biste izbrisali lokaciju sa trake sa Web segmentima za SharePoint lokacije, kliknite na strelicu pored lokacije, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×