Upravljanje RSS feedovima

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Really Simple Syndication (RSS) je način da učinite vesti, blogova i drugi sadržaj na Veb lokaciji pretplatnika.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pregled

Pregled

Vlasnik lokacije možete da upravljate RSS podrškom za sledeće:

 • Kolekcije lokacija

 • Lokacije najvišeg nivoa i podlokacije

 • Web aplikacije

 • Liste

RSS podrška omogućena u centralnoj administraciji na nivou Veb aplikacije. Kada omogućena na ovom nivou, RSS podrška je podrazumevano omogućena na nivou kolekcije lokacija, ali vlasnika lokacije najvišeg nivoa možete da onemogućite RSS podršku na nivou kolekcije lokacija. Sve nove lokacije koje su kreirane u kolekciji lokacija sa omogućenom RSS i koje su omogućene RSS.

Da li će liste za podlokaciju koje kreirate biti podrazumevano omogućene za RSS zavisi od opcija koje izaberete pri omogućavanju ili onemogućavanju RSS-a na lokaciji, podlokaciji ili u radnom prostoru.

Vrh stranice

Upravljanje RSS feedovima za kolekciju lokacija

Kada je RSS podrška omogućena u centralnoj administraciji, to je automatski podrazumevano omogućena na nivou kolekcije lokacija. Međutim, vlasnik lokacije najvišeg nivoa možete odabrati da onemogući ili ponovo omogući RSS podršku na nivou kolekcije lokacija.

Pre nego što počnete ovu proceduru, uverite se da ste na lokaciji najvišeg nivoa u kolekciji lokacija.

 1. Kliknite na meni " Radnje na lokaciji " Meni „Radnje na lokaciji“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru Administracija lokacije kliknite na vezu RSS.

  Napomena: RSS veza se ne pojavljuje na stranici Postavke lokacije, stranice ako RSS podrška nije omogućena u centralnoj administraciji.

 3. Na stranici RSS, u odeljku RSS kolekcije lokacija , potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli RSS feedove u ovoj kolekciji lokacija .

  Napomena: Odeljak RSS kolekcije lokacija dostupan je samo ako ste administrator kolekcije lokacija i nalazite se na lokaciji najvišeg nivoa.

 4. U odeljku Omogućavanje RSS-a potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli RSS feedove na ovoj lokaciji.

 5. U okviru autorskih prava , otkucajte tekst o autorskim koji želite da se pojave u RSS feed. U zavisnosti od tipa RSS čitača koji koristite za prikaz RSS feeda, Autorsko pravo možda ili može da se pojavi na dnu RSS feed.

 6. U polju Urednik otkucajte ime uređivača za upravljanje za RSS sadržaj. Ime uređivača za upravljanje se pojavljuje na dnu RSS feed.

 7. U polju za otkucajte ime vlasnika za RSS sadržaj. Ime vlasnika se pojavljuje na dnu RSS feed.

 8. U polju TTL (u minutima) otkucajte broj minuta tokom kojih bi korisnici trebalo da sačekaju pre nego što provere da li postoje ispravke RSS feeda. Broj minuta se pojavljuje u dnu RSS feeda.

 9. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Upravljanje RSS feedovima za listu ili biblioteku

Kada je RSS podrška omogućena u centralnoj administraciji i na nivou kolekcije lokacija, možete da upravljate RSS podrška za listu ili biblioteku na lokaciji.

Napomena: Ime kartice ili dugme koje izaberete stavku u ovoj proceduri se razlikuje u zavisnosti od tipa liste ili biblioteke koju želite da kreirate RSS feeda. Na primer, za listu kalendara je na kartici kalendara i Postavke kalendara. Koristimo biblioteku kao primer jednostavnost.

 1. U listu ili biblioteku za koju želite da upravljate RSS feeda, kliknite na karticu Lista ili Biblioteka na traci.

 2. U grupi postavke kliknite na dugme Postavke biblioteke .

 3. Na stranici Postavke biblioteke, u okviru komunikacijekliknite na RSS postavke.

  Napomena: Veza ka RSS postavkama nije dostupna ako RSS podrška nije omogućena u centralnoj administraciji i na nivou kolekcije lokacija.

 4. U odeljku RSS liste izaberite da li želite da omogućite ili onemogućite RSS za listu.

 5. U odeljku Informacije o RSS kanalu izaberite da li želite da skratite polja sa više redova na 256 znakova.

 6. U odeljku Kolone možete prikazati ili sakriti kolone u opisu RSS-a tako što ćete potvrditi izbor u odgovarajućim poljima za potvrdu. Pored imena kolone unesite broj redosleda kolone u prikazu.

  Napomena: Ako feed sadrži samo jednu kolonu, vrednost kolone će se pojaviti u telu stavki u feedu. Ukoliko feed sadrži više kolona, telo stavke će se sastojati od imena i vrednosti svake kolone.

 7. U odeljku Maksimalni broj stavki možete ograničiti broj stavki i dana koji će biti uključeni u RSS feed.

 8. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Konfigurisanje RSS feed za prikaz liste ili biblioteke

Kada je RSS podrška omogućena u centralnoj administraciji i na nivou kolekcije lokacija, možete da upravljate RSS podrška za prikaz liste ili biblioteke.

U odeljku Ograničenje stavke , ako izaberete stavku Ograniči ukupan broj vraćenih stavki na određeni iznos, dodatnog svojstva označavanje <treatAs> lista < /treatAs> dodaje se na RSS feed. Ovu oznaku ukazuje na to da će RSS čitači Tretirajte feed kao lista čije čitav sadržaj su prisutne u feedu, umesto kao feed koja sadrži samo nedavno MSDN. Više informacija o RSS liste oznake tipa datoteke, pogledajte članak XML centar za projektante na MSDN-u.

Važno: U javne prikaze, korisnici će moći da biste videli stranicu Uređivanje prikaza tako da vlasnik lokacije treba da pokaže vezu ka RSS feed. Ovo je važno u slučajevima gde vlasnik lokacije kreira prikaz eksplicitno za RSS.

 1. Na listi ili biblioteci u koju želite da se pretplatite, izaberite karticu Biblioteka ili Lista na traci.

  Napomena:  Ime ove kartice može da se razlikuje u zavisnosti od tipa liste ili biblioteke za koju želite da kreirate obaveštenje. Na primer, za listu kalendara to je kartica Kalendar.

 2. Otvorite prikaz koji želite da se pretplatite na tako što ćete izabrati prikaz sa padajuće liste u grupi upravljanje prikazima na traci.

  Savet: Ako vam veb pregledač dozvoljava da se pretplatite na prikaz, u ovom trenutku može biti omogućeno dugme za RSS na traci sa alatkama. Ukoliko je tako, možete da kliknete na njega da biste se direktno pretplatili na prikaz. Ako ova funkcija nije dostupna, možete da sledite korake u preostalom delu ove procedure.

 3. Izaberite stavku Izmeni prikaz da biste prikaz otvorili za uređivanje.

  Napomena: Ako Izmeni ovaj prikaz ne pojavljuje u meniju Prikaz , nemate dozvolu za uređivanje na prikaz i zato ne možete da koristite ovaj metod da se pretplatite na RSS feed prikaza.

 4. U odeljku ime kliknite na dugme RSS RSS slika da biste prikazali stranicu pretplate za ovaj prikaz na RSS feed.

 5. Kopirajte URL za RSS feed stranicu za pretplatu za prikaz. Zatim možete da objavite ova URL adresa na lokaciji kako bi saradnici na lokaciju možete da pregledate i da se pretplatite na RSS feed.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×