Upravljanje RSS feedovima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Really Simple Syndication (RSS) vam omogućava da vesti, blogove i drugi sadržaj sa lokacije učinite dostupnim pretplatnicima. Kada je RSS uključen, može koristiti za upravljanje kolekcijama lokacija, lokacijama, listama i bibliotekama. Vaše dozvole na lokaciji određuju na kojem nivou možete da upravljate RSS-om.

Pre nego što možete da upravljate RSS za kolekciju lokacija, morate imati dozvole administratora kolekcije lokacija i morate da biste otišli na lokaciju najvišeg nivoa u kolekciji lokacija. Brz način da biste došli na lokaciju najvišeg nivoa iz podlokacije, je da kliknite na vezu Idi u postavke glavne lokacije na stranici Postavke lokacije.

Idite na postavke lokacije najvišeg nivoa

Ako je vaša lokacija deo Office 365 pretplate, RSS feedovi su omogućene kada prvi put kreirate lokaciju. Imajte na umu da vlasnik lokacije možete da onemogućite RSS za lokaciju, listu ili biblioteku, a administrator kolekcije lokacija možete da onemogućite RSS za celu kolekciju lokacija.

 1. Izaberite stavku postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

Savet : Ako vidite vezu Idi u postavke glavne lokacije na stranici Postavke lokacije, koje se nalazi na podlokacije. Izaberite ovu vezu da biste upravljali RSS kolekcije lokacija.

 1. Na stranici "Postavke lokacije", u okviru Administracija lokacijeizaberite stavku RSS.

Važno :  RSS veza se ne pojavljuje na stranici sa postavkama lokacije ako RSS podrška nije omogućena za kolekciju lokacija.

RSS

 1. Ako vi upravljate RSS za lokaciju, a ne čitavu kolekciju lokacija, zanemarite korak 3. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli RSS feedove u ovoj kolekciji lokacija .

  Važno : Odeljak RSS kolekcije lokacija dostupan je samo ako ste administrator kolekcije lokacija i nalazite se na lokaciji najvišeg nivoa.

 2. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Dozvoli RSS feedove na ovoj lokaciji .

 3. U odeljku Napredne postavke otkucajte opcionalne informacije za identifikovanje autorska prava, uređivač, za i TTL informacije.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Upravljanje RSS feedovima za listu ili biblioteku

Kada RSS je uključena za lokaciju, možete da upravljate RSS postavke za listu ili biblioteku. Kada omogućite ili onemogućite RSS na lokacije ili podlokacije, to utiče na listi u podlokacije su omogućene RSS.

 1. U listi ili biblioteci, izaberite biblioteku ili listu, u zavisnosti od toga da li ste u biblioteku ili listu.

Napomena :  Ime ove kartice može da se razlikuje u zavisnosti od tipa liste ili biblioteke za koju želite da konfigurišete feed. Na primer, za listu kalendara to je kartica Kalendar.


Dugme „Postavke liste“

 1. Na stranici "postavke", u okviru komunikacijeizaberite RSS postavke.

Važno :  Veza ka RSS postavkama se ne pojavljuje ako RSS nije uključen za ovu lokaciju

 1. U odeljku RSS liste izaberite da li želite da omogućite ili onemogućite RSS za listu.

 2. U odeljku Informacije o RSS kanalu , izaberite da li želite da smanjite poljima sa više redova na 256 znakova. Možete da upišete naslov, opis i URL adresa slike za elemente kanala RSS feed.

Informacije o RSS kanalu

 1. U odeljku Kolone možete prikazati ili sakriti kolone u opisu RSS-a tako što ćete potvrditi izbor u odgovarajućim poljima za potvrdu. Pored imena kolone unesite broj redosleda kolone u prikazu.

  Napomena : Ako feed sadrži samo jednu kolonu, vrednost kolone će se pojaviti u telu stavki u feedu. Ukoliko feed sadrži više kolona, telo stavke će se sastojati od imena i vrednosti svake kolone.

RSS kolone

 1. U odeljku Maksimalni broj stavki možete ograničiti broj stavki i dana koji će biti uključeni u RSS feed.

 2. Izaberite stavku U redu.

Ponudi RSS feed za prikaz liste ili biblioteke

RSS feed pretplatu dugme je skriven na stranici Uređivanje prikaza liste ili biblioteke. Broj korisnika nemaju dozvole za pristup ovoj stranici, a ne možete da se pretplatite na feed za određeni prikaz. Vlasnik lokacije može da ponudi veza ka RSS feed tako da se ovi korisnici mogu da se pretplate. Ovo podrazumeva da RSS uključeno za lokaciju i za listu ili biblioteku.

 1. U listi ili biblioteci, izaberite biblioteku ili listu, u zavisnosti od toga da li ste u biblioteku ili listu.

Napomena :  Ime ove kartice može da se razlikuje u zavisnosti od tipa liste ili biblioteke za koju želite da konfigurišete feed. Na primer, za listu kalendara to je kartica Kalendar.

 1. Ako već ne gledate na prikaz koji želite da otkrijete RSS feeda, izaberite pravog prikaza sa padajuće liste Trenutni prikaz i zatim ponovo izaberite stavku Biblioteka ili Lista .

Savet : Ako Veb pregledač vam omogućava da se pretplatite na prikaz, dugme "RSS traka sa alatkama" možda postaju omogućena u ovom trenutku ( RSS ). Ako je tako, možda ćete moći da biste je izabrali da biste dobili URL RSS feed za prikaz. Ako ova funkcija nije dostupna, možete slediti korake u ostatku ovu proceduru.

 1. Izaberite stavku izmeni prikaz da biste otvorili prikaz za uređivanje.

  Napomena : Ako Izmeni ovaj prikaz ne pojavljuje u meniju Prikaz , nemate dozvolu za uređivanje na prikaz i ne možete da koristite ovaj metod da ponudi RSS feed za prikaz.


  Izmena prikaza

 2. U odeljku ime izaberite dugme RSS RSS slika da biste prikazali stranicu pretplate za ovaj prikaz na RSS feed.

 3. Kopirajte URL adresu stranice pretplate na RSS feed za prikaz. Zatim ovaj URL možete objaviti na stranici vaše lokacije da bi saradnici na lokaciji mogli da prikažu RSS feed i pretplate se na njega.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×