Upravljanje Business Contact Manager bazom podataka

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste upravljali Menadžer za poslovne kontakte za Outlook bazom podataka, možda ćete morati da proverite njenu veličinu, kreirate ili izaberete novu odnosno različitu bazu podataka, očistite bazu podataka ili proverite da li u njoj postoje greške, izbrišete je, odnosno prebacite se na uzorak posla da biste probali različite funkcije pre nego što ih iskoristite u sopstvenoj bazi podataka.

Ovaj članak se bavi proverom veličine baze podataka, kao i prebacivanjem na uzorak posla i obezbeđuje veze ka člancima o kreiranju odnosno izboru baze podataka, proveravanju da li postoje greške u postojećoj bazi podataka i brisanju baze podataka.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Provera veličine baze podataka

Kreiranje ili izbor baze podataka

Proveri da li postoje greške u bazi podataka

Brisanje baze podataka

Korišćenje uzorka poslovne baze podataka

Prebacivanje na uzorak poslovne baze podataka

Prebacivanje sa uzorka poslovne baze podataka u bazu podataka

Provera veličine baze podataka

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook koristi Microsoft SQL Server Express, manju verziju Microsoft SQL servera, koja podržava baze podataka veličine do 4 GB. Ako datoteke priložite Business Contact Manager zapisima umesto da ih povežete sa njima, datoteke povećavaju veličinu baze podataka. Da biste videli koliko prostora imate dostupno u bazi podataka, možete proveriti veličinu baze podataka. Ako koristite punu verziju Microsoft SQL servera, nemate ograničenje veličine od 4 GB.

Savet : Ako je baza podataka deli, a korisnik nema pristup na mrežu, ali treba da pristupite datotekama koje su navedene u istoriju komunikacije, priložite datoteke u odeljak Komentari zapise, umesto da povezivanje datoteke sa istorijom komunikacije. Imajte na umu da datoteke koje su priložene povećati veličinu baze podataka. Više informacija o deljenju baze podataka potražite u članku Deljenje podataka Menadžera za poslovne kontakte sa drugim korisnicima.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Menadžer za poslovne kontakte.

 3. Pogledajte odeljak Upravljanje bazama podataka.

  • Veličina baze podataka    Prikazuje se količina iskorišćenog prostora od maksimalno dozvoljenih 4.000 MB (4 GB) za bazu podataka

Odeljak Upravljanje bazama podataka prikazuje i sledeće informacije:

 • Ime baze podataka    Prikazuju se ime računara i ime baze podataka (ime računara\ime baze podataka). Ako se baza podataka deli, korisnicima su potrebne ove informacije da bi se povezali sa bazom podataka.

 • Vlasnik baze podataka    Prikazuje se ime domena ili radne grupe, kao i ime vlasnika baze podataka (ime domena ili radne grupe\ime vlasnika baze podataka).

Vrh stranice

Kreiranje ili izbor baze podataka

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook skladišti vaše poslovne podatke kao zapise u baza podataka Menadžera za poslovne kontakte koje ćete kreirati ili izaberite stavku. Kada prvi put instalirate Menadžer za poslovne kontakte za Outlookili izaberite postojeću, možete da kreirate baze podataka. Takođe možete da kreirate novu bazu podataka u bilo kom trenutku.

Uverite se da ste u programu Business Contact Manager izabrali verziju baze podataka koja se podudara sa verzijom sistema Microsoft Office koju koristite.

Više informacija potražite u članku Prilagođeno pokretanje: izbor baze podataka programa Business Contact Manager, ako ste upravo instalirali Menadžer za poslovne kontakte za Outlookili Pravljenje ili izbor nove baze podataka programa Business Contact Manager ako već koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlooki želite da promenite bazu podataka ili kreirajte novi.

Upozorenje : Ako instalirate probnu verziju sistema Microsoft Office 2013 i odlučite da biste prvo otišli u starijoj verziji programa Microsoft Office, pravljenje rezervne kopije podataka. Moraćete da biste sačuvali kopiju programa Business Contact Manager za Outlook bazom podataka i Business Contact Manager za Outlook 2010 baze podataka (sinhronizuju u jednu rezervnu kopiju baze podataka) kako biste videli promene koje ste napravili dok ste koristili probnu verziju. Kompletna uputstva u članku se vratili u starijoj verziji programa Business Contact Manager i Microsoft Office.

vrh stranice

Provera da li postoje greške u bazi podataka

Da biste poboljšali efikasnost baze podataka, preporučujemo da postoje greške povremeno proverite tako što ćete izvršiti TE000129525 od vaše baza podataka Menadžera za poslovne kontakte. Više informacija potražite u članku proveru grešaka u bazi podataka programa Business Contact Manager.

Oprez :  Ako se baza podataka deli, pre provere da li postoje greške trebalo bi da zatražite od svih njenih korisnika da napuste Outlook kako bi se sprečile greške.

vrh stranice

Brisanje baze podataka

S vremena na vreme, možda ćete morati da biste izbrisali starije verzije programa Business Contact Manager bazu podataka ili bazu podataka koja vam više nije potrebna. Više informacija potražite u članku Uklanjanje ili brisanje baze podataka Menadžera za poslovne kontakte.

Važno : Ako izbrišete baze podataka, baze podataka nije moguće vratiti u prethodno stanje. Zbog toga, možda će biti preporučuje da kreirate rezervnu kopiju baze podataka pre nego što ga izbrišete. Više informacija potražite u članku Zašto bi trebalo da napravite rezervnu kopiju podataka Menadžera za poslovne kontakte.

vrh stranice

Korišćenje uzorka poslovne baze podataka

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook uključuje uzorak baze podataka da bi vam pokazao kako izgleda naseljena baza podataka i da bi vam pomogao da se naviknete na njeno korišćenje.

Uzorak baze podataka za fiktivni preduzeću Adventure Works bicikl sadrži poslovnih podataka. Uzorak baze podataka možete da koristite da biste vežbali konfigurisanje radnim prostorima, kreiranje i imenovanja obrasce, možete da pronađete zapis ili šta god mislite sve to bez ugrožavanja poslovne podatke. Više informacija potražite u članku Osnovni podaci o preduzeću Adventure Works i uzorka poslovne baze podataka.

Napomena : Privremena upotreba uzorka poslovne baze podataka neće uticati na bazu podataka koju koristite za svoj posao.

Prebacivanje na uzorak poslovne baze podataka

Da biste vežbali u uzorku poslovne baze podataka, prebacite se na nju u bilo kom trenutku. U svoju bazu podataka možete se vratiti kada god vam je potrebno.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager i kliknite na dugme Upravljaj bazama podataka.

 3. Kliknite na dugme Prebaci se na uzorak posla.

 4. U dijalogu Prebacivanje na uzorak posla kliknite na dugme Dalje.

Kada se proces dovrši i dijalog Prebacivanje na uzorak posla zatvori, uzorak poslovne baze podataka je spreman za upotrebu.

Prebacivanje sa uzorka poslovne baze podataka na svoju bazu podataka

Ako vežbate u uzorku poslovne baze podataka, u svoju bazu podataka možete se vratiti u svakom trenutku.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite karticu Business Contact Manager i kliknite na dugme Upravljaj bazama podataka.

 3. Kliknite na dugme Prebaci se na moj posao.

  Napomena :  Opcija Prebaci se na moj posao pojavljuje se samo ako se nalazite u uzorku posla.

 4. U dijalogu Prebacivanje na moj posao kliknite na dugme Dalje.

Kada se proces dovrši i dijalog Prebacivanje na moj posao zatvori, baza podataka koju ste koristili pre prebacivanja na uzorak poslovne baze podataka spremna je za upotrebu.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×