Upoznajte mogućnosti programa pomoću kojih možete da kreirate organizacioni dijagram

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Organizacioni grafikoni prikazuju odnose izveštavanja između pojedinaca i grupa u organizaciji. Organizacioni grafikoni su popularni i rasprostranjen, možete ih kreirati pomoću sledeće dve opcije u sistemu Office:

Napomena: Programski dodatak Organization Chart za programe Microsoft Office je i dalje dostupna za preuzimanje. Alatku Microsoft organizacije 2.0 instalira zasebnu aplikaciju za kreiranje i uređivanje organizacionih grafikona u aplikacijama sistema Office 2003. Može da se koristi samo sa sistemom Office 2003. Ova alatka je primarno za korisnike kojima je potreban da biste uredili postojeće Microsoft organizacije 2.0 grafikone. Ovi grafikoni su kreirane u Office 2000 ili prethodne, gde je Microsoft organizacije 2.0 je primarni alatku za kreiranje organizacionog grafikona.

SmartArt grafika

Organizacioni grafikoni su uključene u širok spektar SmartArt grafike koje su dostupne kada umetnete SmartArt grafiku u programu Excel, Outlook, PowerPoint ili Word. Koristeći funkciju SmartArt grafike, možete da kreirate grafički dizajner kvaliteta i da ih uključite u dokumentima i prezentacijama brzo i lako.

Koristite funkciju SmartArt grafike ako:

 • Želite da kreirate organizacioni grafikon sa 30 ili manje oblika.

 • Želite organizacioni grafikon kako biste takođe sadrže slike.

 • Želite da dodajete efekte kao što su sjaj, meke ivice ili neki drugi 3-D efekti na organizacioni grafikon.

 • Želite da iskoristite prednosti Office teme, uključujući mogućnost da birate izmene boja prilikom kopiranja i lepljenja SmartArt grafike iz jednog programa u drugi.

 • Želite da animirate organizacioni grafikon.

 • Želite da brzo kreirate organizacioni grafikon tako što ćete otkucati ili lepljenje teksta i njegovim automatskim postavljanjem i raspoređivanjem za vas.

Kreiranje organizacionog grafikona pomoću SmartArt grafike.

Visio

Pomoću programa Visio, možete da kreirate složene dijagrama. Visio obezbeđuje sa najveći broj alatki i maksimalnu fleksibilnost za kreiranje organizacionog grafikona.

Korišćenje programa Visio ako:

 • Želite da kreirate mali ili veliki organizacioni dijagram (do 1000 oblika).

 • Želite da kreirate organizacioni dijagram od postojećih osoblje podatke uskladištene u Microsoft Exchange Server ili Excel datoteke sa podacima. Visio uključuje čarobnjak koji to radi.

 • Želite veoma precizniju kontrolu nad raspored grafikona.

 • Želite da dodate prilagodljive tekst ili numerička polja u oblike i uskladištite kao prilagođeno svojstvo podatke.

 • Želite da koristite uslovno oblikovanje. Uslovno oblikovanje vam omogućava da brzo i lako zadajete na parametre koje ste postavili.

 • Želite da sinhronizujete oblike preko stranice pomoći pri upravljanju velikim organizacijama.

 • Želite da prikažete podatke na svom crtežu pomoću vizuelnih poboljšanja kao što su zastavice, indikatori toka i ikone.

 • Želite da uporedite zasebne verzije organizacionih grafikona i generisanje izveštaja koji prikazuje razlike.

Kreiranje organizacionog grafikona pomoću programa Visio.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×