Upotreba toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja (zovu se i moderacija) u bibliotekama za koje zahteva odobrenje sadržaja i kreiranje glavnih i međuverzija je omogućena. Kada koristite tok posla za upravljanje procesom odobravanja sadržaja, međuverzije dokumenta ostaju u stanju čekanja dok su odobri ili odbaci kroz proces toka posla. Ako sporedna verzija je u toku posla odobri, njen status se ažurira na čekanju u odobrenoi objavljuje kao glavna verzija i prikazuje svim osobama koje imaju dozvolu za prikaz u biblioteku. Ako međuverzije je u toku posla odbaci, njen status se ažurira iz na čekanju u odbačeno i ona ostaje međuverzija koja je vidljiva samo sa osobama koje imaju dozvolu za prikaz pomoćnih verzija u biblioteci. Tok posla odobravanja sadržaja započinje automatski kada autori prijave međuverzije kao glavne verzije ili kada su izaberite komandu " Objavi glavnu verziju " za dokument. Takođe možete odabrati da biste dozvolili korisnicima sa određenim dozvolama za ručno pokretanje toka posla odobravanja sadržaja.

Veze ka dodatnim informacijama o odobravanju sadržaja i kreiranju verzija u odeljku Takođe pogledajte.

U sledećim odeljcima objašnjavaju se koraci koji su uključeni u podešavanje toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku.

Ovaj članak sadrži:

Korak 1: Omogućavanje odobravanja sadržaja za biblioteku

Korak 2: Omogućavanje glavne i pomoćne kreiranja verzija za biblioteku

Korak 3: Podešavanje toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku

Vrh stranice

Korak 1: Omogućavanje odobravanja sadržaja i određivanje bezbednosti radnih verzija stavki za biblioteku

Prilikom podešavanja biblioteke možete da zahtevate odobrenje za promene unete u dokumente koji su sačuvani u toj biblioteci.

Kada je potrebno za biblioteku odobravanje sadržaja, dokument koji je promenjen ostaje u stanju čekanja dok je ne odobri ili odbaci osoba koja ima dozvolu za odobravanje. Ako se datoteka odobri, dodeljuje joj se status odobreno u biblioteci, a ona će se prikazati sve osobe sa dozvolom za pregledanje biblioteke. Ako se datoteka odbaci, njen status se ažurira u odbačeno i ona ostaje vidljiva samo autor dokumenta i osobe sa dozvolom za upravljanje listama.

Podrazumevano, dokument na čekanju je vidljiv isključivo autoru i osobama sa dozvolom za upravljanje listama, ali vi možete da odredite da li i druge grupe korisnika mogu da pregledaju dokument.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na naziv biblioteke na traci „Brzo pokretanje“.

  Ako se ne pojavi ime biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime biblioteke.

  1. Na na postavke meni meni "postavke" , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 2. U odeljku Opšte postavke izaberite stavku Postavke za kreiranje verzija.

 3. U odeljku Odobravanje sadržaja, u okviru stavke Zatražiti odobrenje sadržaja za prosleđene stavke? izaberite opciju Da.

 4. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki, u grupi Ko bi trebalo da vidi radne verzije stavki u ovoj biblioteci dokumenata? izaberite opciju Samo korisnici koji mogu da odobre stavke (i autor stavke).

  Napomena : Ukoliko prethodno niste ažurirali postavke kreiranja verzija za biblioteku, ova opcija se automatski bira kada odaberete da zatražite odobrenje sadržaja.

 5. Kliknite na dugme U redu .

Vrh stranice

2. korak: Omogućavanje kreiranja glavne i međuverzije dokumenta za biblioteku

Da biste mogli da koristite tok posla za upravljanje odobravanjem sadržaja, morate takođe da omogućite kreiranje glavnog dokumenta i njegove međuverzije za biblioteku.

 1. Ako biblioteka nije već otvorena, kliknite na naziv biblioteke na traci „Brzo pokretanje“.

  Ako se ne pojavi ime biblioteke, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime biblioteke.

  1. Na na postavke meni meni "postavke" , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 2. U odeljku Opšte postavke izaberite stavku Postavke za kreiranje verzija.

 3. U odeljku Istorija verzije dokumenta izaberite opciju Kreiraj glavne i pomoćne (radne) verzije.

 4. Kliknite na dugme U redu .

Vrh stranice

3. korak: Podešavanje toka posla za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku

Unapred određeni tok posla za odobrenje koji je dostupan u sistemu Microsoft Office SharePoint Server 2007 može da se koristi za upravljanje odobravanjem sadržaja za biblioteku. Vaša organizacija takođe može da razvije i da primeni prilagođeni tok posla za upravljanje odobravanjem sadržaja.

Kada koristite tok posla za upravljanje odobravanjem sadržaja u biblioteci, tok posla odobravanja sadržaja se pokreće svaki put kada korisnici prijave dokument kao glavnu verziju ili kada izaberu komande " Objavi glavnu verziju " za dokument. Dok je tok posla u toku, dokument je i dalje međuverzija sa statusom na čekanju. Ako je dokument odobren u toku posla odobravanja sadržaja, njen status se ažurira u odobrenoi dokument se objavljuje kao glavna verzija, što olakšava vidljiva svima koji imaju dozvolu za prikazivanje dokumenata u biblioteci. Ako dokument odbaci tok posla odobravanja sadržaja, njen status se ažurira u odbačenoi ostalo međuverzije koji je vidljiv samo autor dokumenta i korisnici koji imaju dozvolu za upravljanje listama.

Napomena : Za biblioteku može da postoji isključivo jedan naznačeni tok posla za odobravanje sadržaja koji započinje automatski kada autori prijave dokumente kao glavne verzije ili kada za dokument izaberu komandu Objavi glavnu verziju.

 1. Otvorite biblioteku u koju želite da dodate tok posla.

  1. Na na postavke meni meni "postavke" , izaberite stavku postavke za tip biblioteke koju želite da otvorite.

   Na primer, u biblioteci dokumenata izaberite stavku Postavke biblioteke dokumenata.

 2. U grupi Dozvole i upravljanje izaberite stavku Postavke toka posla.

  Napomene : 

  • Komande Postavke toka posla se pojavljuje samo ukoliko su tokovi posla aktivirani za kolekciju lokacija.

  • Ukoliko su u ovu biblioteku već dodati tokovi posla, ovaj korak će vas direktno odvesti na stranicu „Menjanje postavki toka posla“ i treba da kliknete na vezu Dodavanje toka posla da biste otišli na stranicu „Dodavanje toka posla“. Ukoliko u ovu listu, biblioteku ili tip sadržaja nije dodat nijedan tok posla, ovaj korak će vas direktno odvesti na stranicu „Dodavanje toka posla“.

 3. Na stranici „Dodavanje toka posla“, u odeljku Tok posla izaberite ime predloška toka posla koji želite da koristite da biste upravljali odobravanjem sadržaja.

  Ukoliko planirate da koristite unapred određeni tok za odobrenje koji je dostupan u sistemu Office SharePoint Server 2007, izaberite predložak toka posla Odobrenje.

 4. U odeljak Ime upišite jedinstveno ime toka posla.

  1. U odeljku Lista zadataka navedite listu zadataka koja će se koristiti sa ovim tokom posla.

   Napomene : 

   • Možete da koristite podrazumevanu listu Zadaci ili da kreirate novu. Ako koristite podrazumevanu listu Zadaci, učesnici toka posla biće u mogućnosti da lako nađu i pregledaju svoje zadatke toka posla pomoću prikaza Moji zadaci u listi Zadaci.

   • Ako će zadaci za ovaj tok posla otkriti osetljive ili poverljive podatke koje želite da odvojite od opšte liste Zadaci, trebalo bi da kreirate novu listu zadataka.

   • Ako će vaša organizacija imati mnogobrojne tokove posla ili će tokovi posla sadržati brojne zadatke, trebalo bi da kreirate novu listu zadataka. U ovom slučaju ćete možda želeti da kreirate liste zadataka za svaki tok posla.

 5. U odeljku Lista istorije izaberite listu istorije koju želite da koristite za ovaj tok posla. Lista istorije prikazuje sve događaje koji se javljaju tokom svake instance toka posla.

  Napomena : Možete da koristite podrazumevanu listu Istorija ili da kreirate novu. Ukoliko će vaša organizacija imati brojne tokove posla, možda ćete želeti da kreirate posebnu listu istorije za svaki tok posla.

 6. U odeljku Opcije početka potvrdite izbor Započni ovaj tok posla da bi se dobilo odobrenje za objavljivanje glavne verzije stavke.

  Napomena : Ova opcija je dostupna samo ako je kreiranje glavnih i međuverzija omogućeno za tu biblioteku i ako se predložak toka posla koji ste izabrali može koristiti za odobravanje sadržaja.

 7. Ako želite da se tok posla pokrene ručno, potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli ovaj tok posla za ručno pokretanje ovlašćenim korisnicima sa dozvolama uređivanje stavki . Izaberite na Zahtevanje upravljanje listama dozvole za pokretanje toka posla za potvrdu ako želite da zahtevate dodatne dozvole za pokretanje toka posla.

 8. Ako su dostupne dodatne opcije za prilagođavanje toka posla, kliknite na dugme Dalje, a zatim navedite željene opcije na stranici „Prilagođavanje“ za dati tok posla.

  Ako koristite unapred definisane odobrenje tok posla koji je dostupan u Office SharePoint Server 2007, pogledajte članak Korišćenje tok posla za odobravanje detalje o tome kako da prilagodite tok posla.

 9. Ako nema dodatnih opcija za prilagođavanje koje su dostupne za vaš tok posla, kliknite na dugme U redu.

  Napomene : 

  • Tok posla odobravanja sadržaja započinje automatski kada autor prijavi radnu verziju kao glavnu ili kada za dokument odabere komandu Objavi glavnu verziju.

  • Osobe koje imaju dozvolu da direktno odobre dokument mogu to da učine tako što će direktno u biblioteci urediti svojstva za taj dokument. Ukoliko se dokument odobri ili odbaci na ovaj način, tok posla se automatski završava.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×