Upotreba opcije Outlook Anywhere za povezivanje sa Exchange serverom bez virtuelne privatne mreže (VPN)

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U okruženju lokalne mreže (LAN), Outlook 2010 i Outlook 2007 komunikacija sa Microsoft Exchange Server pomoću poziv udaljene procedure (RPC) sa Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP). Ovaj metod pruža brz i efikasan pristup na mrežu preduzeća.

Napomena: Potreban je Microsoft Exchange Server nalog .

Međutim, pristup Exchange serveru kada ste izvan zaštitnog zida vaše organizacije, kao što su kada ste kod kuće ili na putu, obično zahteva virtual private network (VPN) vezu sa mrežom u organizaciji. VPN vam pruža veze u okviru mreže organizacije i unutar njenog zaštitnog zida. VPN omogućava pristup mrežnih usluga od onih potrebne za pristup e-pošti.

Povezivanje sa Microsoft Exchange Server

Outlook za udaljene veze, kao alternativu VPN vezama, nudi opciju Outlook Anywhere koja vam omogućava da Outlook koristite kao što ga i obično koristite u organizaciji, bez posebnih veza ili hardvera, kao što su pametne kartice i bezbednosni simboli. Outlook može da se poveže sa Exchange serverom putem Interneta pomoću poziva udaljene procedure (RPC) koristeći HTTP protokol. Outlook Anywhere omogućava daljinski pristup nalogu Exchange servera kada ste izvan zaštitnog zida organizacije.

Lokacija Outlook Anywhere zahteva sledeće:

 • Nalog se hostuje na Microsoft Exchange Server 2016, Exchange Server 2013, Exchange Server 2010, Exchange Server 2007 ili Exchange Server 2003.

 • Za Exchange Server 2003, 2007 i 2010, Exchange administrator mora da konfiguriše server tako da dozvoli veze preko HTTP protokola. Exchange administratori mogu da pronađem više informacija o konfigurisanju ovu funkciju u programu Microsoft Office Resource Kit i u dokumentaciji Microsoft Exchange.

 • Za Exchange Server 2013 ili 2016, Outlook Anywhere je podrazumevano omogućena, jer sve povezivanjem programa Outlook se odvija putem programa Outlook Anywhere. Da biste instalirali važeći SSL certifikat na serveru "Klijentski pristup" je samo posle primene zadatak morate izvršiti da biste uspešno koristili Outlook Anywhere. Poštansko sanduče servera u vašoj organizaciji samo zahtevaju podrazumevani Samopotpisani certifikat SSL.

  Više informacija potražite u članku Outlook Anywhere.

Omogućavanje opcije Outlook Anywhere u programu Outlook

Outlook 2007 i 2010, administrator Exchange servera možete automatski konfigurisati sve kopije programa Outlook u organizaciji ili pružaju na posebnu izvršnu datoteku skripte koja omogućava Outlook Anywhere. Koje možete i ručno konfigurisanje programa Outlook Anywhere ako su ispunjeni Sistemski zahtevi i imate ispravnu URL adresu i bezbednosne informacije od administratora Exchange servera.

Outlook 2013 i 2016 više ne podržava ručno konfigurisane Exchange profile. Da biste omogućili Outlook Anywhere, Outlook 2013 i Outlook 2016 administratori morate da podesite automatsko otkrivanje. Više informacija potražite u članku usluga automatskog otkrivanja i Outlook 2016 primenu za automatsko otkrivanje.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Postavke naloga, a zatim Postavke naloga.

  Stavka „Postavke naloga“ u prikazu „Backstage“

 3. Izaberite Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 4. Kliknite na dugme Još postavki, a zatim izaberite karticu Veza.

 5. U odeljku Outlook Anywhere potvrdite izbor Poveži se sa Microsoft Exchange serverom koristeći HTTP.

 6. Kliknite na dugme Postavke proxy servera za program Exchange da biste naveli proxy server.

  Postavke veze

  1. Otkucajte URL adresu koje ste dobili od administratora Exchange servera.

  2. Ako vaš Exchange administrator obaveštava da koristite Secure Sockets Layer (SSL) vezu, potvrdite izbor u polju Poveži se koristeći samo SSL .

  3. Ako administrator Exchange servera nalaže možete da biste to uradili, potvrdite izbor u polju za potvrdu samo da se poveže sa proxy serverima koji imaju ovo glavno ime u svoj certifikat , a zatim otkucajte msstd: URL adresu koju obezbeđuje administrator.

 7. U okviru za grupisanje Postavke potvrde identiteta za proxy izaberite stavku Osnovna potvrda verodostojnosti ili NTLM potvrda identiteta prateći uputstva administratora Exchange servera.

  Postavke potvrde identiteta proxy servera

  Napomena: Ako izaberete stavku Osnovna potvrda verodostojnosti ili NTLM potvrda identiteta, kao i Nivo LM kompatibilnosti koji je manji od 2, bićete upitani za lozinku kad god se povežete sa Exchange serverom. Kod opcije Osnovna potvrda verodostojnosti lozinka se šalje u vidu čistog teksta. U cilju povećane bezbednosti preporučuje se izbor stavke NTLM potvrda identiteta i potvrda izbora Poveži se koristeći samo SSL.

Vrh stranice

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga, izaberite Exchange nalog, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 2. Kliknite na dugme Još postavki, a zatim izaberite karticu Veza.

 3. U odeljku Outlook Anywhere potvrdite izbor Poveži se sa Microsoft Exchange serverom koristeći HTTP.

  Kartica "veza"

  Napomena: Ako odeljak Outlook Anywhere nije dostupan, moguće je da vaš računar ne radi pod operativnim sistemom Windows XP Service Pack 2 ili nekim novijim servisnim paketom.

 4. Kliknite na dugme Postavke proxy servera za program Exchange da biste naveli proxy server.

  Postavke veze

  1. Otkucajte URL adresu koje ste dobili od administratora Exchange servera.

  2. Ako vaš Exchange administrator obaveštava da koristite Secure Sockets Layer (SSL) vezu, potvrdite izbor u polju Poveži se koristeći samo SSL .

  3. Ako administrator Exchange servera nalaže možete da biste to uradili, potvrdite izbor u polju za potvrdu Povežite se samo sa proxy serverima koji imaju ovo glavno ime u svoj certifikat , a zatim otkucajte msstd: URL adresu koju obezbeđuje administrator.

 5. U okviru za grupisanje Postavke potvrde identiteta za proxy izaberite stavku Osnovna potvrda verodostojnosti ili NTLM potvrda identiteta prateći uputstva administratora Exchange servera.

  Postavke potvrde identiteta proxy servera

 6. Kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Ako izaberete stavku Osnovna potvrda verodostojnosti ili NTLM potvrda identiteta, kao i Nivo LM kompatibilnosti koji je manji od 2, bićete upitani za lozinku kad god se povežete sa Exchange serverom. Kod opcije Osnovna potvrda verodostojnosti lozinka se šalje u vidu čistog teksta. U cilju povećane bezbednosti preporučuje se izbor stavke NTLM potvrda identiteta i potvrda izbora Poveži se koristeći samo SSL.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Lokacija Outlook Anywhere

Određivanje verzije sistema Microsoft Exchange Server nalog povezuje

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×