Upotreba e-pošte u programu Outlook Web App pomoću čitača ekrana

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Outlook za Veb funkcioniše u pregledaču i omogućava vam da se e-pošte svaki put kada ste na mreži. Tasterske prečice i navigaciju za iskustva na mreži se razlikuju od programa Outlook 2016 radne površine. Ako koristite čitač ekrana, ovaj članak vam može pomoći.

Alternativno, možete da odlučite da koristite Light verziju programa Outlook za Veb. Ima HTML interfejsa koji neka osoba želi da koristi pomoću čitača ekrana. Više informacija o Light verziji programa Outlook za Veb, pogledajte članak Outlook za Veb Light.

Informacije u ovom članku funkcioniše samo sa programom Outlook na Vebu. To se ne odnosi na osnovnu verziju

Brzi saveti za korišćenje JAWS

Dobro došli u Outlook na Vebu. I dalje radimo na tome da Outlook za Veb pristupačnih koliko može biti.

 • Ako koristite JAWS, dobićete najbolje iskustvo za sve zadatke ako isključite virtuelne PC kursor osim prilikom čitanja teksta poruke.

 • Kada želite da biste pročitali tekst poruke, uključite JAWS virtuelne PC kursor i pritisnite taster r dok ne stignete u regionu na stranicu koja sadrži poruku.

Obeležja i navigacija

Outlook za Veb stranicu e-pošte ima tri okna u okviru reklamnog natpisa i trake sa alatkama: u oknu sa fasciklama, oknu liste poruka i okna za čitanje. Traka sa alatkama bude između natpisu i tri okna.

Možete Tab do različitih elemenata programa Outlook za Veb stranicu.

Pored toga, možete da koristite kombinaciju tastera Ctrl + F6 za kretanje pomoću ARIJA obeležja (Ctrl + F6 prelazi na sledeću značajne, Shift + Ctrl + F6 prelazi nazad). Oznake u programu Outlook za Veb e-pošte koristi su:

 • Office 365 pokretanje aplikacija

 • Pretraga

 • Traka sa alatkama

 • Lista poruka

 • Okno za čitanje

Podešavanje u prijemno poštansko sanduče za čitanje e-pošte

Za najbolji pristupačnih utisak pri radu sa e-pošte u programu Outlook za Veb, preporučujemo da isključite okno za čitanje pre nego što počnete da čitate. Na taj način za navigaciju i kontrolu liste poruka jednostavno je.

Da biste isključili okno za čitanje

 1. Pritisnite Kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne dođete do Office 365 pokretanje aplikacija.

 2. Pritisnite taster Tab dok ne dođete do dugmeta postavke , a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili meni postavke .

 3. Koristite strelicu nadole da biste premeštali u meniju na stavku Opcije , a zatim pritisnite taster Enter da biste otvorili okno Opcije .

 4. U oknu " Opcije ", obično stižu na prečice čvor u stablu. Ako ste stigli u neki drugi čvor, koristite Tab ili Shift + Tab da biste prešli na čvor prečice .

 5. Pritisnite taster Tab da biste se premestili na okno sa prečicama za često korišćene opcije .

  Pritisnite taster Tab dok ne dođete do Promena rasporeda u oknu za čitanje, a zatim pritisnite taster Enter.

 6. Pomoću tastera TAB krećite kroz radio dugme opcije dok ne čujete okno za čitanje sakrijete, a zatim koristite RAZMAKNICA da biste ga izabrali.

 7. Kada napravite izbore, pritisnite Kombinaciju tastera Ctrl + F6 da biste se premestili na dugme Sačuvaj i izaberite je. Takođe možete taster tab da biste izabrali Odbaci.

 8. Pritisnite Kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne dođete do dugmeta Opcije , a zatim pritisnite taster Enter da biste se vratili u prijemno poštansko sanduče.

Čitanje e-pošte

Na listi poruka u programu Outlook za Veb je jednostavna lista. Koristite nagore i nadole tastere sa strelicama da biste premestili sa jedne poruke na drugi.

 • Pritisnite taster Enter da biste otvorili poruku i pročitaju.

 • Pritisnite taster ESC da biste se vratili na listi poruka.

Tasterske prečice

Da biste pročitali tasterske prečice za Outlook za Veb, idite na Tasterske prečice u programu Outlook na Vebu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×