Upotreba blogova ili wiki lokacija za deljenje informacija

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Blogove i Wiki lokacije pružaju načina za brzo delili informacije na lokaciji, a ne zahteva napredne alatke ili stručnost. Često su lakšim za osobe da biste ažurirali od formalno dokumenta ili tradicionalni Veb lokacije.

Ovaj članak pruža kratak pregled blogove i Wiki stranice. Veze ka više informacija o tome kako da koristite blogove i Wiki stranice u odeljku Takođe pogledajte .

Ovaj članak sadrži:

Razlike između blogove i Wiki stranice

Korišćenje blogova

Korišćenje Wiki stranice

Razlike između blogove i Wiki stranice

Iako blogove i Wiki lokacije pomaže vašem timu da sarađuju bez naprednim alatkama ili specijalizovane znanja, postoje razlike u kako bi vaš tim da ih koristite:

Blogove    Blog obično ima jedan od autora ili nekoliko autora koji pisanje na blogu i odgovorite na komentare iz čitača. Autor, poznat i kao blogerka nudi jedinstvene viđenjem ili stil pisanja.

U nekim blogovima, važno je uloga iz bloga. Na primer, menadžeri možete koristiti objavu na blogu da biste objasnili razlog iza neke smernice promene, članovima tima možete da opišete iskustva na poseban projekat ili tehničare da opisuju najbolje prakse ili funkcionisanje nešto svojim rečima.

Poruka na blogu i komentare su zapisani hronološkim redosledom. Osobe možete da se krećete kroz objave, slično kao u nalogu za čitanje.

Wiki lokacija    Timovima obično pišete Wiki lokacija kao kolektivne proces. Kada neko kreira stranice, drugi član tima možda dodavanje još sadržaja, uredite sadržaj ili Dodavanje veze za podršku. Zajednica autora koji vam pomaže da obezbedite preciznost i važnost sadržaja.

Wiki lokacija nastaviti da se razvijaju kao osobe dodali i redigujte informacije. Iako prikupljene istoriju verzija i istorije su organizovani u hronološkom redosledu, verzije nisu prikazani u dnevniku stil u podrazumevani prikaz Wiki stranice.

Vaš tim možda ćete želeti da koristite Wiki stranice da biste napravili kolektivne telo znanja ili da biste olakšali planiranja, kao što se tiče tima projekta, publikacije ili konferencije.

Vrh stranice

Korišćenje blogova

Blogovi sadrže objave, ponekad slično stavke dnevnika, iz osobe ili grupe. Poruke su ima datum i navedene hronološkim redosledom. Osoba može da komentarišu objavljene poruke kao i pruža veze ka Srodne lokacije, fotografija i blogove.

Blogovi mogu da omoguće organizaciji da brzo deljenje informacija između zaposlenih, partnera ili klijentima. Osobe možete dodati uvid u oblasti teško tema, pružaju inspiracija i uputstva ili objasnili nove smernicu ili proceduru.

Na primer, članovi marketinškog tima mogu da koriste bloga za predstavljanje i Prikupljanje povratnih informacija na strateški ideja. Ili Odeljenje ljudskih resursa možete da koristite blog da prepozna zaposlenog dostignuća. Podstičući čitaocima da biste objavili komentare osobe možete saznati njihove čitaoci razmišljanje dati temu.

Blogovi mogu da se kreiraju na lokaciji pomoću jednostavne alatke za oblikovanje koje su dostupne u Veb pregledačima kao što je Windows Internet Explorer koji podržava ActiveX kontrole. Takođe možete da koristite neki uobičajeni alatke za kreiranje, kao što je Microsoft Word. Čitaoci bloga može da se pretplatite na RSS feedove tako da ostanu ažurirane na nove objave ili komentare.

Vrh stranice

Korišćenje Wiki stranice

Wiki stranice se Veb lokacija koja korisnicima omogućava da prikupite znanja tima, planiranje događaja ili zajednički rad na projektima. Osobe možete lako dodajte novi sadržaj ili uredite postojeći sadržaj.

Osobama je potrebna samo Veb pregledača i dozvole za wiki lokacije – ne trebaju posebne alatke ili znanja o kreiranju lokacija. Osobe možete brzo dodati postojeće stranice i lako da kreirate veze ka nove stranice.

Veze u Wiki stranice se mogu kreirati i pre nego što stranice koje ukazuju na zapravo kreiraju. Na primer, član tima može da razmislite da temu treba Srodne informacije ali da nemate vremena da biste kreirali novu stranicu odmah. Član tima možete da kreirate vezu čuvara mesta koji mogu da se Aktuelna stranica kasnije tako što ćete pratiti vezu i Dodavanje sadržaja da biste kreirali stranice.

Verzije su omogućene za wiki stranice. Istorija verzija za svaku stranicu obuhvata kako se razvija sadržaj. Možete da vidite ko je promenio sadržaj i kada je promenjen i čak snimci prethodnu verziju ako grešku.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×