Upotreba biblioteke slajdova za deljenje i ponovnu upotrebu PowerPoint slajdova

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da delite i ponovnu upotrebu pojedinačne PowerPoint slajdova tako što ćete ih uskladištiti u biblioteci slajdova na serveru sa sistemom Office SharePoint Server 2007 ili Microsoft SharePoint Server 2010. Ili bilo kog kolege koje imaju pristup biblioteku slajdova možete Dodavanje slajdova u biblioteku slajdova, Umetanje slajdova iz biblioteke slajdova u prezentaciji, izvršite promene na slajdove u biblioteku slajdova, prati promene koje su izvršene na slajd i pronađite najnoviju verziju slajda.

Više informacija o tome kako da podesite biblioteke slajdova potražite u članku Kreiranje biblioteke slajdova.

Važno : 

 • Da skladištite, delite i ponovo koristi slajdove u biblioteci slajdova, računar mora biti pokrenut Microsoft Office PowerPoint 2007 ili PowerPoint 2010, a on mora biti povezan sa serveru sa sistemom Office SharePoint Server 2007 ili Microsoft SharePoint Server 2010. Ako ne znate da li je računar povezan na SharePoint serveru, obratite se administratoru servera.

 • Da biste dodali jedan ili više slajdova iz drugoj prezentaciji datoteke koja se nalazi na računaru ili deljenog mrežnog resursa, pogledajte članak ponovno korišćenje slajdova iz druge datoteke prezentacije.

Ovaj članak sadrži:

Pregled skladištenje i ponovno korišćenje sadržaja slajda

Objavljivanje slajdova u biblioteci slajdova

Dodavanje slajdova iz biblioteke slajdova u prezentaciju

Proveri da li postoje promene na slajdovima dodali iz biblioteke slajdova

Pregled skladištenje i ponovno korišćenje sadržaja slajda

Biblioteke slajdova dozvolili vi i druge osobe u vašoj organizaciji da biste kreirali centralnu lokaciju za čuvanje, skladištenje i deljenje slajdove. Kada objavite slajda u biblioteci slajdova, omogućavate da se koristi u sve prezentacije, svako ko može da pristupi biblioteku slajdova.

Takođe možete da primate ispravke u prezentaciju slajd koji je umetnut iz biblioteke slajdova, svaki put kada neko da unesete promene originalni slajd. Svaki put kada otvorite prezentaciju koja sadrži taj slajd PowerPoint obaveštava se ako slajd ažuriran i pruža priliku da zanemarite ispravku, upit za dodavanje novog slajda na zastareli slajd ili zastareli slajd zamenite ažuriranim.

Kada promenite postojeći slajd u biblioteci slajdova, SharePoint Server 2010 automatski vremena oznake i provere datoteka se vama, a zatim vreme markice i ponovo u kada završite. SharePoint Server ima mogućnost kreiranja verzija koje možete da koristite za praćenje istorije sve promene napravljene na slajd. Da biste iskoristili prednosti mogućnost za kreiranje verzija biblioteke slajdova, pogledajte pomoć za SharePoint.

Da biste pronašli najnoviju verziju slajda u biblioteci slajdova, jednostavno filtrirate i sortirate listu biblioteke slajdova. Da biste saznali kako da pronađete najnoviju verziju slajda, pogledajte pomoć za SharePoint.

PowerPoint 2010 automatski pamti lokacije više biblioteka slajdova tako da možete lako da ih pronađete.

Vrh stranice

Objavljivanje slajdova u biblioteci slajdova

Napomena : Pre nego što možete da objavite slajdove u biblioteci slajdova, morate da kreirate biblioteku slajdova na serveru SharePoint 2010. Da biste kreirali biblioteku slajdova, pogledajte pomoć za SharePoint.

 1. Otvorite prezentaciju koja sadrži slajdove koje želite da objavite u biblioteci slajdova.

 2. Na kartici datoteka kliknite na dugme Sačuvaj& Pošalji, a zatim kliknite dvaput na stavku Objavi slajdove.

  Dijalog „Objavljivanje slajdova“

 3. U dijalogu Objavljivanje slajdova potvrdite izbor u polju za potvrdu pored slajdova koje želite da objavite u biblioteci slajdova.

  Kliknite na dugme Izaberi sve da biste izabrali sve slajdove.

 4. U koloni Ime datoteke postupite na neki od sledećih načina:

  • Kliknite na sadašnje ime datoteke, a zatim upišite novo ime da biste preimenovali neke od datoteka slajdova.

  • Pređite na 5. korak ukoliko želite da zadržite podrazumevana imena datoteka slajdova.

   Napomena : PowerPoint automatski imenuje svaku datoteku slajda podrazumevanim imenom datoteke koristeći ime prezentacije i jedinstveni broja za identifikaciju slajda (ID). Ako premestite slajdove, ID brojevi slajda više neće biti u sekvencijalnom redosledu.

 5. Kliknite u polje Opis i upišite opis datoteke slajda.

 6. Na listi Objavi u upišite lokaciju ili kliknite na lokaciju biblioteke slajdova u kojoj želite da objavite slajdove, a zatim kliknite na dugme Objavi.

Vrh stranice

Dodavanje slajdova iz biblioteke slajdova u prezentaciju

 1. Otvorite prezentaciju kojoj želite da dodate slajd.

 2. Na kartici Početak, u grupi Slajdovi kliknite na strelicu na dugmetu Novi slajd, a zatim izaberite stavku Ponovo koristi slajdove.

 3. U oknu Ponovo koristi slajdove , kliknite na dugme Otvori u biblioteci slajdova. U dijalogu izaberite biblioteku slajdova kliknite na biblioteku slajdova koje želite, a zatim izaberite stavku Izaberi. Ili kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli biblioteku slajdova.

 4. Sa liste Svi slajdovi izaberite slajd koji želite da dodate.

  Postavite pokazivač na slajd da biste videli veću sličicu slajda.

 5. Ponovite 3. i 4. korak da biste u prezentaciju dodali više slajdova iz biblioteke slajdova.

Napomena : Ako želite da budete obavešteni kada neko promeni slajd koji ste u prezentaciju dodali iz biblioteke slajdova, na dnu okna Ponovo koristi slajdove izaberite slajd, a zatim potvrdite izbor Obavesti me kad se ovaj slajd promeni.

Vrh stranice

Provera da li je došlo do promena slajdova dodatih iz biblioteke slajdova

 1. Otvorite prezentaciju koja sadrži neke od slajdova koji su potekli iz biblioteke slajdova na serveru.

  Pojaviće se dijalog Provera da li postoje ažurirani slajdovi koji vas obaveštava da prezentacija sadrži neke slajdove povezane sa bibliotekom slajdova. Dijalog vam daje opciju da proverite da li postoje promene na tim slajdovima.

  Dijalog „Provera da li postoje ažurirani slajdovi“

 2. U dijalogu Provera da li postoje ažurirani slajdovi kliknite na dugme Proveri.

 3. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Ako u prezentaciji nema slajdova koje treba ažurirati, pojaviće se poruka U ovom trenutku nema ažuriranih slajdova, kliknite na dugme „U redu“. Kliknite na dugme U redu.

  • Ako se pojavi dijalog Potvrda ažuriranja slajdova u kome su prikazane sličice slajda u prezentaciji i slajda iz biblioteke slajdova, uporedite ih, a zatim postupite na neki od sledećih načina:

   • Kliknite na dugme Zameni da biste lokalni slajd zamenili promenjenim slajdom iz biblioteke slajdova.

   • Kliknite na dugme Dodaj da biste dodali promenjeni slajd u prezentaciju kako biste detaljnije uporedili dva slajda.

   • Da biste preskočili Dodavanje novu verziju slajda u prezentaciji, kliknite na dugme Preskoči.

    Napomena : Dugme Dodaj umeće ažurirani slajd u prezentaciju iza stare verzije slajda.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×