Upotreba čišćenja razgovora za uklanjanje suvišnih poruka

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da smanjite broj poruka u fasciklama za poštu tako što ćete koristiti nove funkcije za čišćenje razgovora u programu Microsoft Outlook 2010. Suvišne poruke tokom razgovora se premeštaju u fasciklu " Izbrisane stavke ".

Šta je to razgovor?

Možda znate razgovora tako što ćete termina e-poštu niti. Razgovora je dovršeno lanac e-poruke iz prve poruke kroz sve odgovore. Poruke o razgovoru imaju istu temu.

Na primer, kada šaljete poruku nekome i zatim su odgovaranje na razgovor rezultata. U mnogim razgovore, možda postoji mnogo odgovora napred i nazad ili čak i više osoba sve odgovaranja na delove razgovor.

Šta radi čišćenje razgovora?

Čišćenje razgovora procenjuje sadržaj svake poruke u razgovoru. Ako je poruka u potpunosti sadržana u okviru nekog od odgovora, prethodna poruka se briše. Razmotrite sledeći primer.

Justin pošalje poruku u Melissa i Andrew. Melisa odgovora Justin i Andrew i u telu poruke Outlook, sve Dћastinove originalna poruka je uključena. Sada, Andrew vidi Melisina poruke i odgovore Justin i Melisi. Endruov odgovor uključuje sve prethodne poruke u razgovoru. Čišćenje razgovora možete da izbrišete sve poruke osim zavisi od Andrew zato što unutar određene poruke je kopiju sve prethodne poruke.

Čišćenje razgovora je najkorisnije u razgovorima sa puno uzajamnih odgovora, posebno kad ima mnogo primalaca.

Uklanjanje suvišnih poruka

 1. Na kartici Početak, u grupi Brisanje kliknite na dugme Očisti.

Komanda „Očisti“ na traci

 1. Izaberite jednu od sledećih stavki:

  • Čišćenje razgovora    Trenutni razgovor se pregleda i suvišne poruke se brišu.

  • Čišćenje fascikle    Svi razgovori u izabranoj fascikli se pregledaju i suvišne poruke se brišu.

  • Čišćenje fascikle i potfascikli    Svi razgovori u izabranoj fascikli i svim fasciklama koje ona sadrži se pregledaju i suvišne poruke se brišu.

Vrh stranice

Promena opcija čišćenja razgovora

Možete da navedete koje poruke se izuzimaju iz čišćenja i gde se poruke premeštaju kada se izbrišu.

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Kliknite na dugme Opcije.

 3. Kliknite na dugme Pošta.

 4. U okviru Čišćenje razgovora uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste promenili gde se premeštaju stavki za očišćena nagore stavke idu u ovoj fascikli, kliknite na dugme Pregledaj, a zatim izaberite fascikli programa Outlook. Podrazumevano, poruke premeštaju u fasciklu " Izbrisane stavke ". Ako imate više naloga e-pošte u Outlook profil, svaki nalog ima svoju fasciklu Izbrisane stavke . Poruke su premeštene u fasciklu " Izbrisane stavke " koji odgovara e-pošte.

  • Da bi se ponovila struktura fascikli stavki koje komanda Očisti briše (kada koristite opciju Čišćenje fascikli i potfascikli), potvrdite izbor u polju za potvrdu Pri čišćenju potfascikli ponovo kreiraj hijerarhiju fascikli u odredišnoj fascikli.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje niste pročitali, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj nepročitane poruke. Nije preporučljivo da izaberete ovu opciju. Preostale poruke u razgovoru sadržaće sve poruke koje su izbrisane, kao i one koje možda niste pročitali.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje su kategorizovane, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj kategorizovane poruke. Preporučujemo da izaberete tu opciju. Kategorije se primenjuju na posebne poruke, a brisanje kategorizovane poruke dovodi do gubitka te poruke.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje su označene zastavicom, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj poruke označene zastavicom. Preporučujemo da izaberete tu opciju. Zastavice se primenjuju na posebne poruke, a brisanje poruke označene zastavicom dovodi do gubitka te poruke.

  • Da biste uvek sačuvali sve poruke koje su digitalno potpisane, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Ne premeštaj digitalno potpisane poruke. Preporučujemo da izaberete tu opciju.

  • Da biste uvek sačuvali originalnu poruku ako neko izmeni poruku koja je uključena u odgovore, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Kad se u odgovoru izmeni poruka, ne premeštaj original. Preporučujemo da izaberete ovu opciju. Tako ćete biti sigurni da imate kompletan zapis celokupnog sadržaja razgovora u slučaju da neko izmeni poruku sadržanu u odgovoru.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudskim interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×