Uobičajeni problemi za objedinjavanje pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ovaj članak će vam pomoći da dobijete odgovore na četiri najčešće objedinjavanje problema prilikom korišćenja Microsoft Office Publisher 2007: promene u izvoru podataka ili spisak adresa, tokom procesa za objedinjavanje pošte, dodavanje razmaka na polje za objedinjavanje tako da izgleda onako kako želite da sačuvate objedinjene publikacije i štampanje različitih objedinjene stranica na radnom listu (na primer različitim nalepnicama na listu sa nalepnicama)...

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti.

Uređivanje postojeće liste adresa

Umetanje razmaka u polja za objedinjavanje pošte

Čuvanje objedinjene publikacije

Štampanje više nalepnica, oznaka sa imenom ili razglednica na radnom listu

Uređivanje postojeće liste adresa

Ako radite na publikaciji za objedinjavanje, a želite da izvršite promene na listu podataka izvora ili adresu, uradite sledeće:

 1. U odeljku Kreirajte listu primalaca izaberite opciju Iskoristi postojeću listu, a zatim kliknite na vezu Sledeće: uspostavite vezu sa listom primalaca ili kreirajte novu.

  Microsoft Publisher podrazumevano skladišti izvore podataka u fascikli Moji izvori podataka. Možda će biti potrebno da pregledate njen sadržaj da biste pronašli odgovarajući izvor podataka.

 2. U dijalogu Izbor izvora podataka izaberite željeni izvor podataka.

 3. Kliknite na dugme Otvori.

  U zavisnosti od tipa izvora podataka koji ste izabrali, drugi dijalozi će se možda pojaviti i od vas će biti zatražene određene informacije.

  Na primer, ako je izvor podataka Microsoft Office Excel radna sveska koja sadrži informacije na više radnih listova, biće potrebno da izaberete radni list koji sadrži informacije koje su vam potrebne, a da zatim kliknete na dugme U redu.

 4. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte kliknite na ime izvora podataka, a zatim kliknite na dugme Uredi.

  Uređivanje postojeće liste adresa

 5. U okviru Uredi izvor podataka možete da uredite ili izbrišete postojeće adrese ili dodavati nove Pregledaj svaki pristup.

 6. Kada završite uređivanje spiska adresa, kliknite na dugme u redu i zatim da da biste ažurirali listu adresa.

Napomena : Više informacija o kreiranju izvora podataka ili spisak adresa potražite u članku Kreiranje izvora podataka za objedinjavanje pošte.

Vrh stranice

Umetanje razmaka u polja za objedinjavanje pošte

Najčešći problem za umetanje polja za objedinjavanje pošte u dokument postaje ispravne razmak između polja za objedinjavanje, naročito pomoću objedinjavanja polja koja nisu uvek predavanja, kao što su srednji inicijali. Razmake možete da dodate direktno na stranicu između polja za objedinjavanje, ali rezultat će biti dodatne razmake ako neke adrese ne koristi polja za objedinjavanje. Da biste se uverili da vaša polja se potreban prostor, umetnite razmake u listu adresa samom.

Na primer, da biste se uverili da je reciprient imena će se pojaviti ispravno da li se stavke u spisak adresa sadrži inicijal srednjeg imena, postupite na sledeći način:

 1. U središnjem inicijalne stavke za svakog primaoca koji sadrži Middile inicijal, dodajte razmak, tako što ćete pritisnuti traci razmak pre i posle početne.

 2. U središnjem inicijalne stavke za svakog primaoca koji ne sadrži inicijale, dodajte razmak.

  Prored u spiska adresa

Vrh stranice

Čuvanje objedinjene publikacije

Objedinjavanje pošte sadrži obe informacije koje su iste u svakoj kopiji i čuvare mesta za informacije koje su jedinstvene za svaku kopiji. Ovaj primer je personalizovane biltena kojim telo biltena je isti za sve primaoce, ali poštanska adresa i uvod se razlikuju.

Najčešći problem pri kreiranju objedinjene publikacije ne sačuvate publikacije pomoću polja za objedinjavanje i objedinjene stranice publikacije.

Kreiranje objedinjene publikacije je tri koraka u čarobnjaku za objedinjavanje pošte. U ovom koraku imate tri opcije:

 1. Štampanje      Ova opcija štampa objedinjene publikacije.

 2. Objedini u novu publikaciju      Ova opcija se otvara nove publikacije sa stranicom za svaki skup podataka za objedinjavanje.

 3. Dodaj u postojeće publikacije Ova opcija će od vas zatražiti da biste odabrali publikacije, a zatim sabira, objedinjene stranice na kraj toj publikaciji.

Da biste sačuvali objedinjene publikacije i publikacije koja sadrži objedinjena polja, izaberite opciju Objedini u novu publikaciju . Novi prozor publikacije otvara i prikazuje objedinjene stranice publikacije. Publikacije polja za objedinjavanje je skrivena iza objedinjene stranice publikacije. Ne zaboravite da sačuvate oba publikacije.

Zatim možete da odštampate objedinjene stranice publikacije.

Vrh stranice

Štampanje više nalepnica, oznaka sa imenom ili razglednica na radnom listu

Najčešći problem pri štampanju publikacije jednu od svih objedinjenih stranica štampa na listu papira – na primer, jedna od svaki drugi slanja nalepnice na listu sa adresom oznaka papira.

To se dešava jer ako odaberete opciju štampanja , okvir za dijalog " Štampanje " podrazumevane postavke na opciju više kopija po listu i štampa ceo list sa nalepnicama za svaku adresu, a ne štampa jednu adresu po nalepnice na listu.

Da biste odštampali različitih skupova objedinjavanje podataka – na primer, imena i adrese – na svakom listu, kliknite na dugme više stranica po listu , u odeljku Opcije štampanja .

Štampanje dijalog sa više stranica po listu opcija

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×