Uobičajene greške prilikom pokretanja upita za dodavanje

Uobičajene greške prilikom pokretanja upita za dodavanje

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada pokrenete upit za dodavanje u Access bazi podataka za računare, možete da dobijete poruku o grešci koja kaže „Microsoft Access ne može da doda sve zapise u upitu za dodavanje.“

Ova poruka o grešci može da se pojavi iz nekog od sledećih razloga:

Neuspele konverzije tipova    Možda pokušavate da dodate podatke jednog tipa u polje drugog tipa. Na primer, dodavanje teksta u polje čiji je tip podatka postavljen na Broj će izazvati pojavljivanje greške. Proverite tipove podatka polja u odredišnoj tabeli, a zatim se uverite da dodajete ispravan tip podataka u svako od njih.

Kršenja pravila ključeva    Možda pokušavate da dodate podatke u jedno ili više polja koja su deo primarnog ključa tabele, kao što je ID polje. Izaberite dizajn odredišne tabele da biste videli da li primarni ključ (ili bilo koji indeks) ima svojstvo Bez duplikata postavljeno na Da. Zatim, proverite da li podaci koje dodajete ne krše pravila odredišne tabele.

Greške u zaključavanju    Ako je odredišna tabela otvorena u prikazu dizajna ili ako je odredišnu tabelu otvorio neki drugi korisnik na mreži, to može da prouzrokuje zaključavanje zapisa koji će sprečiti da upit može da doda zapise. Uverite se da su svi isključeni iz baze podataka

Kršenja pravila za proveru valjanosti    Proverite dizajn odredišne tabele da biste videli koja pravila za proveru valjanosti postoje. Na primer, ako je polje obavezno, a vaš upit ne pruži podatke za njega, dobićete grešku. Takođe, proverite da li odredišna tabela ima tekstualna polja na kojima je svojstvo Dozvoli nultu dužinu postavljeno na Ne. Ako vaš upit ne doda bilo kakav znak u takvo polje, dobićete grešku. Druga pravila za proveru valjanosti takođe mogu da izazivaju problem – na primer, možda imate sledeće pravilo za proveru valjanosti za polje „Količina“:

>=10

U ovom slučaju, ne možete da dodate zapise sa količinom manjom od 10.

Za više informacija o pravljenju upita za dodavanje pogledajte Dodavanje zapisa u tabelu pomoću upita za dodavanje.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×