Unapređivanje poslovanja pomoću marketinških kampanjâ u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Za posao za razvoj, morate da ga i kao vlasnik malog preduzeća koje želite da biste se uverili da su marketinških aktivnosti truda. Korišćenjem marketinška kampanja obrazaca u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, možete da pratite kreiranja i klijent odgovor marketinške kampanje. Možete da vidite koliko novih prodaja je generisao letka, na primer, ili dubina koja vas interesuje kreirao marketinške kampanje u e-pošte. Na kraju, možete lako da proverite finansijske rezultate vaše investicije.

Možete da kreirate marketinške kampanje iz bilo kog mesta u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Na primer, kada redigujete izveštaje, možete da kreirate novu marketinšku kampanju zasnovanu na jednu od ove izveštaje. Takođe, ako kreirate datoteku u programu Microsoft Office Publisher * ili Word *, možete da ga pretvorite u novu marketinšku kampanju iz tog programa.

Sledeći pregled nudi rezime kako mogu da se marketinške kampanje radi za svoje preduzeće. Za više detalja, kliknite na pomoć za obrasce ili pogledajte srodne teme.

Kreiranje nove marketinške kampanje

 1. U programu Outlook, u meniju Programa Business Contact Manager kliknite na dugme Marketinške kampanje, a zatim izaberite stavku novo da biste dovršili obrazac sa detaljima o marketinške kampanje.

  Da biste kreirali novu marketinšku kampanju u programu Publisher * ili Word *, dovršite jednu od sledećih procedura primenljivo:

  • U programu Publisher 2007, na traci sa alatkama Menadžer za poslovne kontakte za Outlook kliknite na dugme Kreiraj novi marketinške kampanje.

  • U programu Word 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , postavite pokazivač Programa Business Contact Manageri zatim kliknite na dugme Kreiranje marketinške kampanje

   Napomena: Ako ste kreirali novu marketinšku kampanju iz drugog izvora (kao što su Publisher * ili Word * ili iz izveštaja), marketinške kampanje se automatski otvoriti.

 2. Ako stranica "Opšte" u obrascu marketinške kampanje nije podrazumevano, prikazan na traci, na kartici kampanje , u grupi Prikaži izaberite stavku Opšte.

 3. Šta je to marketinške kampanje za?

  Ovaj odeljak je počinjete sa definisanjem marketinške kampanje.

  • Unesite naslov marketinške kampanje. Ovo je potrebne informacije i koristi se kao na podrazumevani naslov teme ako šaljete e-poštu. Na primer, ako su marketinga vaših proizvoda novi izvor, da otkucate proleće je ovde.

  • Unesite kôd kampanje. Ovo je potrebne informacije i olakšava pronalaženje konkretne kampanje na listi od tako što ćete pogledati naziva marketinške kampanje; na primer, možete da upišete Proleće07 za vaš prolećni marketinške kampanje umesto proleće je ovde.

  • Na listi tip kampanje izaberite tip marketinške kampanje koju želite da pokrenete. U zavisnosti od toga šta ste izabrali, različite opcije će postati dostupne na druge oblasti u ovom obrascu.

   Napomena: Možete da koristite samo jednu kampanje tipa po marketinške kampanje.

  • U polju planirani trošak unesite novca koji planirate da potrošite.

  • Unesite datum početka i završetka marketinške kampanje.

  • U polju Komentari otkucajte bilo koji drugi komentari o ovom marketinške kampanje.

 4. Ko će to videti?

  Ako ste izabrali tip marketinške kampanje koji je usmereno ka određenim osobama, na primer e-pošte ili direktne pošte marketinške kampanje, morate da kreirate listu.

  • Kreiranje liste     Izaberite da li želite da marketinšku kampanju svi nalozi, poslovni kontakti ili potencijalnih klijenata, da koristite unapred definisane izbora ili kreirajte novu listu.

  • Ukupno na listi     Pogledajte koliko ljudi će prikazivati marketinške kampanje. Listu možete da promenite tako što ćete kliknuti na dugme Pregledaj i Filtriraj.

   Savet: Izaberite karticu Napredni Filter u dijalogu Filtriranje da biste uklonili zapise klijenata koji ne želite da koji se zove, poslala, poslala ili poslato. Komunikacije predlog je mora biti potvrđen na zapis naloga i poslovnog kontakta. Opcije su Ne zovi, ne e-pošte, Ne šalji faks, a Ne šalji poštu.

   Napomene: 

   • Ako ste izabrali tip marketinške kampanje koji je adresiran na listu nije moguće uređivati u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, kao što je seminaru ili konferencije, druga opcija automatski će biti izabrana.

   • Već kreirano opcija je dostupna kada se otvori marketinške kampanje iz izveštaja.

 5. Kako će se to?

  Ovaj odeljak je birate koji metod isporuke za korišćenje. Ovaj metod će se razlikovati u zavisnosti od tipa izabrane marketinške kampanje, ali ako kreirate direktne pošte slovo ili e-poruku, možete da koristite za objedinjavanje pošte * ili druge mogućnosti prilagođavanja u programu Outlook, Publisher * ili Word *.

  Napomena: Microsoft Office Outlook 2007 sa poslovni kontakt Menadžera za uslugu E-mail Marketing sada u potpunosti integrisana sa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook; možete da ga koristite za kreiranje i praćenje ciljano poruka sa različitim adresama.

  * Objedinjavanje poštezahteva Publisher ili Word. Samostalno izdanje programa Microsoft Office Outlook 2007 sa Menadžerom za poslovne kontakte može da se koristi pomoću verzije 2007 ili 2003 programa Publisher i Word.

 6. Šta će im biti?

  Osim ako niste izričito odabrali da kreirate dokument u programu Outlook, Publisher *, ili Word *, materijal za vašu marketinšku kampanju može da se kreiraju u bilo koju aplikaciju želite; Samo veza u postojeću datoteku.

 7. Kada se dovrši informacijama i budete spremni da pokrenete marketinšku kampanju, kliknite na dugme Za pokretanje kampanje . Sada ste spremni da pratite rezultate marketinške kampanje.

Samostalno izdanje programa Microsoft Office Outlook 2007 sa Menadžerom za poslovne kontakte može da se koristi sa verzije programa Publisher i Word 2007 ili 2003. Opcija za kreiranje marketinške kampanje iz Publisher 2003 ili Word 2003 nije dostupna.

Praćenje rezultata marketinške kampanje

Kao marketinške kampanje u toku, možete da pratite rezultate iz istog obrasca povezivanjem ručno dobijene potencijalnih klijenata, mogućnosti za poslovanje, partnerima i poslovnim kontaktima sa marketinške kampanje. Rezultati su rezimirane u prikaz za Praćenje marketinške kampanje.

Da biste pratili potencijalnih klijenata, mogućnosti za poslovanje, partnerima i poslovnim kontaktima koji su povezani sa marketinškom kampanjom, povežete zapise kampanje tako što ćete pratiti sledeću proceduru.

Povezivanje naloga, poslovnog kontakta ili mogućnosti za poslovanje zapis marketinške kampanje

Savet: Potencijalnog klijenta je na kojem je potvrđen izbor u polju za potvrdu vođenje zapisa poslovnog kontakta.

 1. U meniju Programa Business Contact Manager izaberite stavku Nalozi, Poslovni kontaktiili mogućnosti za poslovanje.

 2. Na listi, kliknite dvaput na zapis naloga, poslovnog kontakta ili mogućnosti za poslovanje da biste ga otvorili.

 3. U zapisu, kliknite na dugme Pokrenuo.

 4. U dijalogu Izaberite nalog, poslovni kontakt ili marketinške kampanje u okviru fascikle, izaberite stavku Marketinške kampanje.

 5. Na listi, kliknite na ime marketinške kampanje, kliknite na dugme Poveži sai zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Ponovite ovu proceduru za svaki naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili mogućnosti za poslovanje koje se pojavilo iz marketinške kampanje.

  Ukupan broj je rezimirano u zapisu "marketinške kampanje" u prikaz za Praćenje , u odeljku rezultati kampanje .

Pregledajte rezultate marketinške kampanje

Ukupan broj potencijalnih klijenata, kontakti, mogućnosti za poslovanje ili poslovnim kontaktima je rezimirano u odeljku kampanje rezultate u prikaz za Praćenje marketinške kampanje zapisa.

 1. U programu Outlook, u meniju Programa Business Contact Manager kliknite na dugme Marketinške kampanje, a zatim izaberite kampanju koju želite da pregledate.

  Savet: U meniju Prikaz , u okviru Trenutni prikazizaberite prikaz koja olakšava pronalaženje marketinške kampanje.

 2. Otvorite obrazac marketinške kampanje i na traci, na kartici kampanje , u grupi Prikaži izaberite stavku Prati.

  Informacije koje vidite će se razlikovati u zavisnosti od tipa marketinške kampanje koju ste izabrali, ali možete da vidite ukupan broj nove naloge, poslovne kontakte, potencijalne klijente ili mogućnosti za poslovanje koji je generisao ovaj marketinške kampanje ako se povezujete pojedinac zapisi za marketinšku kampanju. Da biste videli više detalja o svakom zbiru, kliknite na dugme Prikaži izveštaj.

  Za više informacija o povezivanju pojedinačnih zapisa da biste marketinške kampanje tako da se rezultati se prate u marketinške kampanje, pogledajte vezu zapis naloga, poslovnog kontakta ili mogućnosti za poslovanje sa marketinškom kampanjom ranije u ovoj temi.

  Napomena: Ako ste koristili uslugu E-mail Marketing da biste generisali e-poruke, možete i da pratite broj odbijenim poruka, broj puta poruke su otvoreni i broj puta koji slede veze na listi poruka.

 3. Unesite trenutni trošak marketinške kampanje u polju stvarni trošak .

Traka za navigaciju

Obrazac sadrži sledeću dugmad — koja se nalazi na glavnoj traci koja je deo Microsoft Office Fluent korisničkog interfejsa — koja je specifična za Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

U grupi

Kliknite na dugme

Da biste

Prikaz

Opšti podaci

Unesite i pregledajte opšte informacije o marketinške kampanje.

Prikaz

Praćenje

Praćenje, mere i procena odgovor marketinške kampanje.

Kampanje

Pokreni kampanju

Pokrenite dovršenom marketinške kampanje.

Kampanje

Osvežavanje podataka

Osvežavanje podataka za praćenje marketinške kampanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×