Unapređivanje korisničkog iskustva

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tri primarne funkcije se mogu koristiti za unapređivanje korisničkog iskustva. Ovo su opsezi pretrage; Svojstva dodeljene sadržaj uskladišten tokom indeksiranja i mapirana u upravljana svojstva učinili dostupnim za pretraživanje; i ključne reči koje je definisao administrator deljenim uslugama, sa definicija, sinonima i najbolji izbor lokacije.

Ovaj članak predstavlja ove funkcije su i zašto postoje; Gde i kako administrator dodaje i konfiguriše ove funkcije; i gde i kako upiti pretrage primeni ove funkcije.

Obezbeđivanje opsega

Svojstava metapodataka

Dodavanje ključnih reči sa najboljim pokušajima

Obezbeđivanje opsega

Opsezi su svojstva dodeljene sadržaja i skladište tokom indeksiranja mapirana u upravljana svojstva za pretraživanje na raspolaganje. Administrator usluge pretrage definiše podrazumevanog opsega koji može da upotrebljava čitavoj kolekciji lokacija. Administratori kolekcije lokacija dodajte i izmena opsega, dodavanje grupe za prikaz opsega, i odaberite stavku i rasporedite opsega u okviru njih.

Vlasnici Veb lokacije koje imaju veće dozvole ili dizajner, konfigurišete instance Veb segmenta polja za pretragu i popunite svoje opseg liste tako što ćete dodeliti Alternativni prikaz grupe za popunjavanje ih. Da biste konfigurisali Veb segment za polja za pretragu koristite Radnje na lokaciji, meni Uređivanje stranice na stranici lokacije centra za pretragu. Više informacija o korišćenju Veb segmenata potražite u članku Windows SharePoint Services 3.0 pomoći.

Vrh stranice

Svojstava metapodataka

Sadržaja kreatora dodelite vrednosti imovine njihov sadržaj, uključujući naslove u dokumentu, imenima datoteka i autor. Vlasnici Veb lokacija upravljanje deljenim bibliotekama i listama koje možete dodeliti dodatno svojstva sadržaja. Na primer, biblioteka može da pruži definisano tipove sadržaja koji zahtevaju sadržaja kreatora da biste dodelili vrednosti svojstava kako biste proverili u dokumentu. Prilagođene kolone u okviru dokumenta lista dodeliti vrednosti imovine sadržaj.

Da biste pristupili funkciju svojstava metapodataka, na stranici administracije pretrage, u okviru upita i rezultate, kliknite na dugme svojstava metapodataka.

Administrator usluge pretrage pokreće „popisivača” da biste kreirali indeks za pretraživanje. Na listi popisanih svojstava predstavlja sva svojstva metapodataka koje je otkrio na popisivanje. Nekoliko popisana svojstva koja su mapirana upravljana svojstva podrazumevano. Administrator usluge pretrage možete da dodate i izmenite ove mapiranja.

To je ta upravljana svojstva koje mogu biti izabrana u Naprednu pretraguili uneti ručno u Veb segmentu za pretragu na većini SharePoint stranicama ili u Web segmentu za upit na lokaciji centra za pretragu.

Za više informacija o korišćenju svojstava metapodataka, pogledajte članak „Planiranje iskustvo pretrage krajnjeg korisnika” na lokaciji Office SharePoint Server na lokaciji TechNet.

Vrh stranice

Dodavanje ključnih reči sa najboljim pokušajima

Administratori kolekcije lokacija definišete ključne reči sa najboljim pokušajima za korišćenje na lokacijama. Ključne reči koje pruža definicije uobičajenih izraza koji se koriste u vašoj organizaciji. Svaku ključnu reč, takođe možete da uključite listu sinonima i Veb adrese (URL) za nekoliko najboljih pokušaja lokacije sa povezani sadržaj.

Kada upit sadrži ključnu reč ili neki njegov sinonima, definiciju za tu ključnu reč i njene najbolji izbor lokacije (ukoliko postoje) su obično istaknute na stranici rezultata pretrage, iznad osnovne rezultata pretrage. Ključne reči mogu se koristiti za obezbeđivanje radi rečnik imena i izraza koji se koriste u vašoj organizaciji. Kada konfigurišete sa sinonima i najbolji pokušaji, ključne reči možete takođe da poboljšate rezultate pretrage po vodi korisnici preporučeni resurse.

Najbolji pokušaji možete povezati sa preporučene Veb lokacije, skladišti podatke i dokumente koje vam pomažu da biste objasnili ključnu reč i razvijete njegove značenja. Kada korisnik sadrži ključnu reč ili jedan njegov sinonima u upitu, rezultati pretrage stranicu funkcije veze ka njegove povezane najbolji pokušaji iznad osnovne rezultate. Najbolji pokušaji možete da koristite da biste unapredili preporučene lokacije i relevantne stranice.

Da biste pristupili postavkama ključnih reči i najboljih pokušaja, na lokaciji centra za pretraživanje izaberite meni Radnje na lokaciji, izaberite stavku Postavke lokacije, a zatim u okviru Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Ključne reči za pretraživanje.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×