Unakrsni platformu PowerPoint kompatibilnosti

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tako što ćete Gitiš Bajaj

Naučite osnove za deljenje datoteka programa PowerPoint 2007 na računaru koji radi pod operativnim sistemima Windows i Apple Macintosh računaru.

Rad u programu PowerPoint za Windows, a često je potrebno da delite prezentacije sa osobom koja koristi Mac? Ili, da li radite u okruženju sa unakrsnom platformu gde Windows i Mac mašinama postoje? Ili, da imate jednu od onih novi Mac koji vam omogućavaju da pokretanje u Windows i Mac OS – i želite da PowerPoint prezentacija izgleda, reprodukcija i štampanje iste sve vreme – bez obzira na to da li koristite na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows ili Mac računaru.

Platformi љtucavicu doći iz više razloga – nije neobično za istog preduzeća da bi Windows i Mac mašinama ili može biti uslov za kreiranje prezentacije na važne koji treba da budu kompatibilni sa god platformu ima klijenta. Možda je da dizajner unajmio da kreirate prezentaciju ili od predloška možda koristite Mac kada izlagač koristi Windows računaru – ili čak i obrnuto. Bez obzira na to, razlika između Windows i Mac verzija programa PowerPoint pokazali Izlagači deo problema.

Šta god svojim zahtevima za unakrsni platformu kompatibilnosti možda, dozvoli mi da prvo delim dobre vesti sa vama: formati datoteka za PowerPoint datoteke su iste na računarima pomoću Windows i Mac OS. Evo više informacija o formatima datoteka:

 • Čuvanje datoteke prezentacije u format datoteke PPTX PowerPoint 2007 (za Windows) i PowerPoint 2008 (za Mac). Takođe možete da sačuvate u stariji format datoteke PPT, ali bi to gubitak na neke nove funkcije u programu PowerPoint 2007 i 2008.

 • Sve osam prethodne verzije (četiri svaki za Windows i Mac) koriste stariji format datoteke PPT. Ove prethodne verzije su:

  • Windows: PowerPoint 97, 2000, 2002 i 2003

  • Mac: PowerPoint 98, 2001., X, a 2004

 • U nekim slučajevima je moguće da biste preuzeli ispravke koja omogućava da neke od starijih verzija programa PowerPoint Sačuvaj i pročitajte PPTX datoteke.

Većina nekompatibilnošću između Windows i Mac verzija programa PowerPoint dolazi od način program je izgrađen unutar OS. Dok programa PowerPoint za Windows daje prednost medija sposobnosti izgrađeno unutar prozora kao što su mediji spiskovi, PowerPoint za Mac na sličan način koristi funkcije kao što je QuickTime izgrađeno na nivou Mac OS. To znači da postoje neke nekompatibilnošću koje nije moguće prevazići. Na sreću, ove nekompatibilnošću možete lako izbegavati na prvom mestu sa bolje razumevanje oblasti potencijalni problem koji će istraživanje u ostatku ovog članka.

Većina oblasti problema kompatibilnosti razloga mogu sortirati na category-wise – napred i upućuju na određenoj kategoriji, ako treba brzo rešenje ili pročitajte informacije koje se nalaze u svim kategorijama ako želite da imaju na umu i spremni za bilo koju nekompatibilnošću možete naići u budućnosti.

Essentials treba da znate

Počnite sa fasciklom: prvo, bolje da prekinete pažnje prezentacije i pokrenite pažnje sa fasciklama. Onog platformu koristite, prva stvar koju treba da uradite je da kreirate praznu fasciklu za svaki prezentacije koje kreirate. Zatim kopirajte sve povezani sadržaj u toj fascikli, uključujući slike, zvukovi i filmske datoteke – čak i pre nego što stavke je umetnut kao veze programa PowerPoint. Ako je potrebno da se povežete Word dokumenti, Excel listovi, PDF datoteke ili drugih dokumenata – kopirajte ih sve u ovoj fascikli pre kreiranja veze da biste ih sa PowerPoint slajdova.

Ažurirajte program: zadrži na PowerPoint ažuriran: Proverite da li imate najnovije servisnih paketa za Microsoft Office instaliran. Nekoliko problema sa kompatibilnošću su razrešeni u ove ispravke. Koristite Windows Update na vašem računaru da biste se uverili da vaša verzija je najnoviji dostupan.

Nadogradnja sa trenutnim verzijama: uvek razmotrite premeštanje najviše više trenutnu verziju programa PowerPoint. Saznajte više o nove verzije sistema Office na lokaciji support.office.com.

Prijatelje sa kontrolor kompatibilnosti: PowerPoint 2008 za Mac računaru obuhvata opciju izveštaj o kompatibilnosti (Prikaz | Izveštaj o kompatibilnosti) – to proverava otvorene prezentacije za probleme sa kompatibilnošću sa profila sve verzije programa PowerPoint na Windows i Mac – desnim nazad u PowerPoint 97 i 98 – zatim ga vam pokazuje šta funkcije može biti ugrožena, a šta neće raditi.

PowerPoint 2007 ima slično kompatibilnosti koji se može pristupiti iz dugme Office | Priprema | Pokreni kontrolor kompatibilnosti – ali ovu opciju samo posmatra probleme sa kompatibilnošću sa starijim verzijama programa PowerPoint na Windows – postoji bez izveštavanja o problemima sa Mac verzijama programa PowerPoint.

Uređivanje bez, pun prikaz: dok mnoge PowerPoint kreatora jednostavnije platformi prezentacije da biste izbegli probleme sa kompatibilnošću, imajte na umu ovo nije ograničenja kao zvuci. Novija verzija programa PowerPoint na obe platformama možda neće dozvoliti uređivanje određenih funkcija, ali će omogućiti ove funkcije koje treba da se prikažu u režim projekcije slajdova. Dobar primer za ovo je animacije putanje kretanja u programu PowerPoint za Windows – tokom PowerPoint 2004 i 2008 na Mac računaru vam neće dozvoliti da biste dodali ili uredili animacija putanje kretanja, oni će i dalje da ih reprodukujete.

Sledite ova uputstva

Postoje neke smernice koje možete da pratite kada kreirate PowerPoint prezentacije koje su namenjene prikazati ili urediti u operativnom sistemu Windows i Mac verzijama programa PowerPoint. Sortirane su ove smernice u široke kategorije.

Osnovna uputstva

 • Jednostavnije – i korišćenje programa PowerPoint da biste kreirali oblike i crteže alatke za crtanje, umesto da koristite sadržaj iz aplikacije nezavisnih proizvođača.

 • I uvek da fascikle, a ne prezentacije – Kreirajte novu fasciklu za svaki prezentacije koje kreirate – ova fascikla bi trebalo da sadrži prezentacije i sve povezane datoteke kao što su zvuk i filmske datoteke, druge povezane dokumente, itd. Uverite se da se ništa ne nalazi u potfascikle – zadržite sve unutar jedne fascikle.

Rad sa medijima

 • Uvek koristi industrijske standardne medija formati koji nisu i platformu određene: dalje od WindowsMedia i QuickTime formatima datoteka – upotreba MPEG video zapise. Slično tome, koristite besplatni DRM MP3 umesto WindowsMedia zvuk ili iTunes pesme ili datoteke.

 • Kada povežete prateće priče ili zvučnu datoteku u programu PowerPoint za Windows, možete i dalje čujete zvuk u programu PowerPoint za Mac. Ali suprotna nije ispunjen. PowerPoint za Windows ne može da reprodukuje sve povezane prateće priče i zvuk snimljen u Macintosh verzije od Apple računara koristite QuickTime AIFF format za skladištenje snimke, a da ne uključuje oznaku tipa datoteke AIFF. Microsoft PowerPoint for Windows nema predstavu o tome šta su to ove datoteke.

 • Ako vam je potrebna da biste premestili zvučne datoteke snimljen u programu PowerPoint za Mac na Windows računaru, ugradite na audio datoteku kao deo prezentacije. Na sreću, PowerPoint na obe platforme će da ugradite zvučnih datoteka podrazumevano osim ukoliko odaberete da biste promenili postavke (u dijalogu snimanje prateće priče) umesto toga povezivanje zvučnu datoteku.

 • ActiveX je ista operativnim sistemom Windows tehnologija koja vam omogućava da reprodukovanje Adobe Flash i Director filmova u programu Internet Explorer i drugim aplikacijama, uključujući i PowerPoint. ActiveX je tehnologija Microsoft i nije dostupan na Mac platformu. Šta to znači da je ako ste umetnuli Flash filmova u prezentaciju pomoću programa PowerPoint za Windows, Flash datoteke se neće reprodukovati na Mac računarima.

Tekst i fontova

 • Koristi fontove koji možete pronaći na Windows i Mac – standardna one obuhvataju Arial, Times New Roman, Courier New, Verdana, Tahoma, Trebuchet MS, itd. PowerPoint 2007 i 2008 možete da koristite nove fontove kao što su Calibri.

 • Takođe imajte u vidu da Windows verzije programa PowerPoint možete da ugradite TrueType fontovi unutar prezentacije. Ali ove ugrađenim fontovima mogu da vide Mac verzije programa PowerPoint.

 • OpenType fontovima, posebno iz Adobe Pro fonta prikupljanje, pojaviće se bez problema u programu PowerPoint za Windows i programa PowerPoint 2001 (X) za Mac. Međutim, ove OpenType fontovima rade uvek programa PowerPoint 2004 ili 2008 za Mac

 • Ne prostor se tekst i blisko – fonta prikazivanja razlike mogu da dodaju se još jedan red u okvir za tekst na Windows ili Mac verzijama programa PowerPoint.

Slika i grafike

 • Na Mac računaru, Izbegavajte korišćenje PICT grafike – na obe OS platforme, GIF, PNG i JPG najbolje rade. Ilustracije, korišćenje WMF ili EMF datoteka.

 • Mac verzije programa PowerPoint brod sa efektima specijalno fotografije koje su prvobitno deo raspuštene PhotoDraw programa Microsoft Windows strane. Bez obzira na to, bilo koje datoteke Mac prezentaciju koja sadrži slike sa ovim efektima moguće premestiti bilo koju verziju programa PowerPoint za Windows i specijalni efekti će ostati netaknuta. Samo upozorenje je da ne možete da primenite ove efekte slike kada prezentaciju je premeštena u operativnom sistemu Windows verzija programa PowerPoint.

Sve ostalo

 • Najbolji ugrađeni objekti u programu PowerPoint prezentacije kreirane u operativnom sistemu Windows ne Prevod unutar Mac verzija programa PowerPoint. Na primer, ako na ugrađeni Word dokument ili Excel unakrsna tabela ima protureиnosti znakova, ovo se možda neće pojaviti u platformi prezentaciji. Ove datoteke (Word, Excel, PDF, itd.), a ne ugrađivanje koristite hiperveze da ih povežete datoteku prezentacije. Uverite se da ove datoteke ostaju u istoj fascikli kao PowerPoint prezentacije.

 • Neki formati datoteka (kao što je Microsoft Visio i kad) možda nije dobro prevod. U tim slučajevima često možete da konvertujete datoteke da biste sliku ili PDF datoteke u njihove izvorne aplikacijama. Ove nove konvertovane datoteke možete povezati u programu PowerPoint datoteku, i će biti prepoznala i ispravno prikazane na svakom platforme.

 • Tabela Microsoft Word i Excel unakrsnih tabela nalepljen u PowerPoint može izazvati probleme platformi. Ponavljanje tabelu pomoću programa PowerPoint mašina izvorne tabele ili kreirajte vezu ka dokumentu programa Word ili Excel. Ovo nije problem između programa PowerPoint 2007 za Windows i programa PowerPoint 2008 za Mac – ali može da bude problem u starijim verzijama na oba OSs.

 • Visual Basic (VBA) ostaje najbolje programiranje rešenje za projektante PowerPoint platformi. Da, ali za one koji se igra sa programskim opcije programa PowerPoint pomoću programa Visual Basic, Mac verzije veliko su razočarenje. PowerPoint 2004 za Mac ima VBA 5 i neke programske funkcije koje se nalaze u najnovije verzije za Windows nedostaju Mac verziju. PowerPoint 2008 za Mac ima bez VBA podrške uopšte iako Microsoft potvrdio da VBA podrške će biti na novo izdanje programa PowerPoint na Mac računarima.

 • Ne zaboravite, neke funkcije ne rade na oba platformama – Mac verzijama programa PowerPoint i dalje nemate animacija putanje kretanja – iako se može da bi kretanja animacija putanje u prezentacije kreirane u operativnom sistemu Windows – i dalje ne možete uređivati ih ipak.

 • Imajte u vidu da boje gama razlike između obe platforme znače boje prezentacije kreirane na Windows računaru pojavljuju svetlija na Mac računaru. Ovo nije problem koji može da se reši unutar programa PowerPoint; To je problem sa platforme.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×