Umetanje znakova za nabrajanje u radni list

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Za razliku od programa Microsoft Word, Excel ne pruža dugme da biste kreirali listu sa znakovima za nabrajanje u tekst. Međutim, postoji nekoliko načina da možete da dodate znakove za nabrajanje u radni list u programu Excel.

Bulleted list in a cell

Umetanje simbola znak za nabrajanje u ćeliju

Da biste brzo dodali simbol znaka za nabrajanje u ćeliju, dvaput kliknite na ćeliju gde želite da dodate na simbol znaka za nabrajanje, a zatim pritisnite tastere ALT + 7 ili ALT + 9 koristiti numeričku tastaturu na tastaturi.

Da biste dodali dodatne grafičkim simbolima u istoj ćeliji, pritisnite tastere ALT + ENTER da biste dodali novi red unutar ćelije, a zatim ponovite ALT + 7 ili ALT + 9 kombinacije tastera.

Napomena: Ako imate numeričku tastaturu na tastaturi ili koristite laptop računar, možete da omogućite taster Num Lock tako da ćete imati numeričku tastaturu da biste koristili. Na većini laptop računari, da biste omogućili taster Num Lock, pritisnete taster SHIFT + taster Num Lock ili Fn + taster Num Lock. Ako laptop računar (obično manja modela, kao što je laptop) nema na taster Num Lock, dokumentaciji da biste saznali kako da omogućite je.

 1. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste znak za nabrajanje dodali u praznu ćeliju u radnom listu, kliknite na ćeliju.

   Savet: Tako postupite ako znakove za nabrajanje ne želite da umetnete u kolonu koja sadrži stavke liste, već u posebnu kolonu.

  • Da biste ćeliji koja sadrži stavke liste dodali znak za nabrajanje, kliknite dvaput na ćeliju, a zatim postavite mesto umetanja tamo gde želite da se nalazi znak za nabrajanje.

   Savet: Uradite ovo u slučaju kada želite da znak za nabrajanje i stavke liste budu prikazani u istoj ćeliji. Da biste postojeći tekst prelomili u novi red ili umetnuli novi red u ćeliju kako biste mogli da kreirate listu, pritisnite tastere ALT+ENTER.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi simboli (Excel 2010 – 2016) ili grupa " tekst " (Excel 2007), izaberite stavku simbol.

  Komanda „Simbol“ na kartici „Umetni“
 3. U dijalogu Simbol, na kartici Simboli, sa liste Font izaberite font koji želite da koristite.

 4. U oknu Simbol upotrebite traku za pomeranje da biste pronašli simbol znaka za nabrajanje koji želite da umetnete.

  Savet: Različiti fontovi pružaju različite simbole. Ako se font ne pruža znak za nabrajanje ili druge simbol koji želite, pokušajte da izaberete font kao što je Wingdings.

 5. Izaberite željeni simbol znaka za nabrajanje, kliknite na dugme Umetni, a zatim na dugme Zatvori.

 6. Da biste dodali više znakova za nabrajanje, izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste dodali dodatne grafičkim simbolima u istoj ćeliji, pritisnite tastere ALT + ENTER da biste dodali prelom reda u istoj ćeliji.

  • Ako ste znak za nabrajanje dodali u ćeliju koja sadrži tekst, možete ga kopirati i nalepiti na druga mesta u tekstu te ćelije ili u tekstu drugih ćelija.

  • Ako ste umetnuli znak za nabrajanje u ćeliju, možete da prevučete regulator za popunjavanje Pokazivač za popunjavanje da biste ponovili simbol znaka za nabrajanje u susedne ćelije.

   Napomena: Regulator za popunjavanje se podrazumevano prikazuje, ali ako nije dostupna, morate da ga prikažete prvi put. Informacije o tome kako da prikažete za popunjavanje, pogledajte članak Prikazivanje ili skrivanje regulatora za popunjavanje.

Kopiranje sa znakovima za nabrajanje iz programa Word

Ako ste već kreirali listu sa znakovima za nabrajanje u programu Word i želite da kopirate tu sa znakovima za nabrajanje u programu Excel, uradite sledeće:

Kopiranje listi sa znakovima za nabrajanje u programu Word, a zatim u programu Excel, uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste dodali cele liste sa znakovima za nabrajanje na jednu ćeliju, dvaput kliknite na ćeliju gde želite da nalepite sa znakovima za nabrajanje, a zatim pritisnite CTRL + V.

 • Da biste dodali liste sa znakovima za nabrajanje radnog lista tako da svake stavke sa znakovima za nabrajanje pojavi u posebnom redu, kliknite na ćeliju (dvaput kliknite) gde želite da se prve stavke sa znakovima za nabrajanje da se pojavi, a zatim pritisnite CTRL + V.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×