Umetanje trenutnog datuma i vremena na stranicu

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U zavisnosti od toga kako koristite OneNote, trenutni datum i vreme računara možete umetnuti bilo gde u beleškama. Ovo je korisno kada želite da označite ili pratite hronološke događaje, kao što su evidencija telefonskih poziva ili stavke u blogu ili dnevniku.

Napomena :  Trenutni datum i vreme koji se umeću u beleške razlikuju se od datuma i vremena izrade stranice koje OneNote postavlja ispod zaglavlja stranice kad god dodate novu stranicu u beležnicu. Ako želite, možete da promenite ili uklonite datum i vreme izrade stranice

 1. Postavite kursor na mesto u beleškama na koje želite da umetnete trenutni datum i vreme.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Umetanje, a zatim stavku Datum, Vreme ili Datum i vreme.

   (Ako koristite OneNote 2007, možete pronaći to iz menija Umetanje .)

   Snimak ekrana dugmeta „Datum i vreme“ u programu OneNote 2016.

  • Da biste umetnuli trenutni datum i vreme, pritisnite kombinaciju tastera Alt+Shift+F.

  • Da biste umetnuli samo datum, pritisnite kombinaciju tastera Alt+Shift+D.

  • Da biste umetnuli samo vreme, pritisnite kombinaciju tastera Alt+Shift+T.

OneNote koristi format datuma i vremena naveden na kontrolnoj tabli operativnog sistema Windows. Ako želite da promenite izgled datuma i vremena u programu OneNote, pratite korake ispod za svoju verziju operativnog sistema Windows.

 • Windows 10
  zatvori OneNote i otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows 10 (iz pretrage traka u donjem levom uglu ekrana, otkucajte Kontrolna tabla). Izaberite stavku sat, jezik i Region, a zatim kliknite na oblast. U dijalogu Region , na kartici oblikovanja , odaberite format vremena i datuma koji želite, a zatim kliknite na dugme u redu. Sve promene koje ste napravili će se primeniti na datum u budućnosti i vremenske oznake koje možete da umetnete; postojeće beleške neće biti automatski ponovo oblikuju sa novim postavkama.

 • Windows 8
  zatvori OneNote i otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows 8 (brzo prevucite sa desne strane – ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao – i Odaberite ikonu "Pretraži". Otkucajte Kontrolna tabla). Izaberite stavku sat, jezik i Region, a zatim kliknite na oblast. U dijalogu Region , na kartici oblikovanja , odaberite format vremena i datuma koji želite, a zatim kliknite na dugme u redu. Sve promene koje ste napravili će se primeniti na datum u budućnosti i vremenske oznake koje možete da umetnete; postojeće beleške neće biti automatski ponovo oblikuju sa novim postavkama.

 • Windows 7
  zatvori OneNote i otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows 7. Izaberite stavku sat, jezik i Region, a zatim kliknite na dugme Region i jezik. U dijalogu Region i jezik , na kartici oblikovanja , odaberite format vremena i datuma koji želite, a zatim kliknite na dugme u redu. Sve promene koje ste napravili će se primeniti na datum u budućnosti i vremenske oznake koje možete da umetnete; postojeće beleške neće biti automatski ponovo oblikuju sa novim postavkama.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×