Umetanje snimka ili isečka ekrana

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete brzo i lako dodajte snimak na Office datoteku da biste poboljšali čitljivost ili hvatanje informacija bez napuštanja programa koji radite. Ova funkcija je dostupna u programu Excel, Outlook, PowerPoint i Word.

Napomena : Može se dodati samo jedan po jedan snimak. Da biste dodali više snimaka, ponovite korake 2 i 3 navedene dole.

 1. Kliknite unutar dokumenta na lokaciji gde želite da dodate snimak ekrana.

 2. U programu Excel, Outlook i Word: na kartici Umetanje , u grupi Ilustracije kliknite na snimak ekrana.

  Dugme snimka ekrana u grupi „Ilustracije“ u programu Word

  U programu PowerPoint: Na kartici Umetanje, u grupi Slike izaberite stavku Snimak ekrana.

  Grupa „Ilustracije“ u programu PowerPoint

 3. Pojavljuje se galeriji Dostupni prozori koji prikazuje sve prozore koje su trenutno otvorene. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste umetnuli snimak ekrana ceo prozor u dokument, kliknite na sličicu tog prozora.

  • Da biste dodali izabrani deo prozora prikazane u galeriji Dostupni prozori , izaberite stavku Isečak ekrana; Kada ekran postaje beo, a pokazivač ne dobije oblik Krstića, pritisnite i držite pritisnut levi taster miša i prevucite da biste izabrali deo ekrana koji želite da uhvatite.

   Galerija snimaka ekrana

   Savet : Ako imate više otvorenih prozora, prvo morate da izaberete stavku koju želite da uhvatite pre nego što pokrenete proces snimak ekrana prozora. Ovo će se kretati prozora na prvom mestu u galeriji Dostupni prozori . Na primer, ako želite da prihvata isečak sa Veb stranice na ekranu i umeće ga u Word dokumentu, prvo kliknite na ekran sa Veb lokacijom, i zatim ići direktno u Word dokumentu i kliknite na snimak ekrana. Ekran sa Veb stranice će biti na prvom mestu u galeriji Dostupni prozori i možete da kliknete da biste izabrali deo tog ekrana Isečak ekrana .

 4. Prozor ili deo ekrana koje ste izabrali se automatski dodaju u dokument. Možete da koristite alatke na kartici Alatke za slike da biste uredili i poboljšali snimak.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Takođe pogledajte

Korišćenje Windows alatku za isecanje za hvatanje snimaka ekrana

Izrezivanje slike

Pronalaženje slika ili clip art kolekcija na mreži

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×