Umetanje slike u programu Word Online dokumenta korišćenjem čitača ekrana

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U Word Online, jeste da koristite čitač ekrana da biste dodali slike, grafike i fotografije u dokument. Možete da dodate slike sa računara ili uređaja ili sa izvora na mreži kao što je lokacija Bing.com.

Napomene : 

 • U ovoj temi se pretpostavlja da su korisnici čitača ekrana JAWS isključili funkciju „Meni virtuelne trake“.

 • Word Online je aplikacija zasnovanih na Vebu, pa tasterske prečice i navigaciju mogu da se razlikuju od onih u programu Word 2016. Saznajte više o funkcijama pristupačnosti u programu Word Online.

 • Prilikom korišćenja aplikacije Word Online, preporučujemo da koristite Internet Explorer kao pregledač.

U ovoj temi

Umetanje slike sa računara

Pratite ove korake da biste umetnuli sliku koja se nalazi na računaru u dokument.

 1. Mesto umetanja postavite gde želite da se slika pojavi u dokumentu.

 2. Da biste premestili fokus na traku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime kartice.

 3. Da biste premestili na karticu " Umetanje ", pritisnite taster Tab i zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste premestili dugme " slika ", pritisnite taster Tab i zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog za Izbor datoteke za otpremanje sa fokusom na polju ime datoteke .

  Napomena : Obično kada umetnete sliku, Word Online izgleda na vašem računaru za najčešće formate slika (.bmp, .gif, .jpg, .svg, .tiff, .dds, .wdp, .emf, .ico, .png i .wmf). Ali, možete pretražiti sve formate datoteka. Da biste to uradili, u dijalogu Izbor datoteke za otpremanje , pritisnite taster Tab da biste se premestili na polje Datoteke slika , a zatim izaberite sve datoteke (*. *).

 5. Uradite nešto od sledećeg:

  • Otkucajte ime slike da koristite, a zatim pritisnite taster Enter.

  • Potražite sliku u drugu fasciklu tako što ćete pritisnuti tastere Shift + Tab dok ne čujete ime fascikle, a zatim pritisnuti taster Enter. Da biste pretraživali fascikle, koristite taster Tab i tastere sa strelicama. Da biste otišli jedan nivo, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Backspace. Da biste otišli na prvu sliku u fascikli, pritisnite taster Tab. Kada čujete ime sliku koju želite, pritisnite taster Enter.

Umetanje slike sa veba

Ako nemate savršenu sliku na računaru, možete da pretražite Veb.

Napomena : Kada koristite fotografije, slike ili clip art kolekcije, odgovorni ste za poštovanje autorskih prava. Za slike može da pomogne filter za licence u usluzi Bing.

 1. Mesto umetanja gde želite da umetnete sliku u dokument.

 2. Da biste premestili fokus na traku, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok se ne čujete ime kartice.

 3. Da biste premestili na karticu " Umetanje ", pritisnite taster Tab i zatim pritisnite taster Enter.

 4. Da biste prešli na dugme Slike na mreži , pritisnite taster Tab i zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Umetanje slika . Čujete "Bing pretraga" i fokus je u polju Bing pretraga slika .

 5. Otkucajte reč ili frazu koja opisuje tip slike koji želite, a zatim pritisnite taster Enter. Opisani su rezultati pretrage.

 6. Da biste umetnuli onaj koji želite da koristite, pritisnite taster Enter. (Ili, da biste izabrali sliku, pritisnite taster RAZMAKNICA i zatim, da biste se premestili na dugme Umetni , pritisnite taster Tab i pritisnite taster Enter.)

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Dodatne informacije

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×