Umetanje slike u programu PowerPoint

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Kada želite da bi bio zanimljiviji PowerPoint prezentacije, možete da umetnete slike, fotografije, clip art kolekcije ili druge slike u projekciju slajdova sa računara ili sa Interneta. Možete da dodate jedan ili više slika na slajdu, master slajda ili na pozadinu.

Umetanje slike sa računara na slajdu

 1. Kliknite na mesto na koje želite da umetnete sliku na slajdu.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi slike kliknite na dugme slika.

  Na kartici „Umetanje“ kliknite na dugme „Slike“.
 3. U dijalogu koji se otvara, potražite sliku koju želite da umetnete, kliknite na sliku, a zatim kliknite na dugme Umetni.

  Savet : Ako želite da umetnete više slika istovremeno, pritisnite i držite pritisnut taster Ctrl dok birate sve slike koje želite da umetnete.

Umetanje slike sa Veba na slajdu

 1. Kliknite na mesto na koje želite da umetnete sliku na slajdu.

 2. Na kartici Umetanje , u grupi slike kliknite na dugme Slike na mreži.

  Na kartici „Umetanje“ izaberite stavku „Slike na mreži“.
 3. (PowerPoint 2016) Uverite se da Bing koji prikazuje sa leve strane padajućoj listi izvora za pretragu. U polju otkucajte šta tražite i pritisnite taster Enter.

  (PowerPoint 2013) U polju Bing pretraga slika otkucajte šta tražite i pritisnite taster Enter.

  Koristite veličinu, tip, boja, rasporedai licenciranje filtere da biste prilagodili rezultate prema vlastitim potrebama.

 4. Kliknite na sliku koju želite da umetnete i kliknite na dugme Umetni.

  Savet : Ako želite da umetnete više slika istovremeno, pritisnite i držite pritisnut taster Ctrl dok birate sve slike koje želite da umetnete.

  Savet : Kada umetnete sliku, možete da promenite njegovu veličinu i položaj. Da biste to uradili, kliknite desnim tasterom miša na sliku i izaberite stavku Oblikuj sliku. Zatim možete da koristite alatke za Oblikovanje slike koje su na desnoj strani slajda.

Umetanje clip art kolekcije

Za razliku od ranijim verzijama sistema PowerPoint, PowerPoint 2013 i novije verzije nemaju clip art galeriji. Umesto toga koristite Umetanje > Slike na mreži da biste pronašli i umetnuli clip art, pomoću alatke "Bing pretraga".

Na kartici „Umetanje“ izaberite stavku „Slike na mreži“.

Na primer, kada izaberete Slike na mreži, može da pretražite konja clip art kolekcije i videli različite slike u okviru Creative Commons licence.

Ako potražite „konj clip art“, dobićete veliki broj slika zaštićenih Creative Commons licencom.

Važno : Vi ste odgovorni za poštovanje autorskih prava zakon, a filter za licence u Bing može da vam pomogne da odaberete koje slike da koristite. Saznajte više u članku Pronalaženje slika ili clip art kolekcije na mreži.

Umetanje slike u master slajda

Ako želite da se slika pojavi na svaki slajd određenog tipa u predlošku PowerPoint , dodajte ga u master slajda. Da biste saznali više, pogledajte članak Šta je Master slajda?

Umetanje slike u pozadini

Ako želite da se slika pojavi kao pozadinu bez uticaja na sve slajdove u mastera, promenite postavke pozadinu slajda. Saznajte više u članku Dodavanje slike kao pozadine slajda.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Pronalaženje slika ili clip art kolekcija na mreži

Kreiranje i deljenje foto-album

Dodavanje slike kao pozadine slajda

Kreiranje i čuvanje PowerPoint predloška

Šta je master slajda?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×